Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Sculptura din bronz „Capsula Timpului România 2118”, din Alba Iulia, eșuează la capitolul rezistență în timp

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO ȘTIREA TA | Sculptura din bronz „Capsula Timpului România 2118”, din Alba Iulia, eșuează la capitolul rezistență în timp

 Sculptura din bronz „Capsula Timpului România 2118” dă semne că nu poate să reziste până la termenul propus pentru „deschidere”, la nici trei ani de la inaugurare. Sculptura din bronz s-a crăpat și eșuează la capitolul rezistență în timp.

Sculptura din bronz, în formă de sferă, reprezintă globul pământesc și milioanele de români din întreaga lume. Este parțial îngropată într-un soclu de calcar, simbol al faptului că rădăcinile românilor de pretutindeni au rămas acasă, bine înfipte, indiferent de distanță.

În fața sferei, pe soclul de calcar, se regăsește o carte deschisă, realizată tot din bronz, simbol al triumfului cunoașterii asupra ignoranței, al dreptății asupra injustiției, al unității asupra dezbinării. România va (re)deveni mare prin educație.

„Coloana fără sfârșit a neamului nostru se ridică peste secole drept din pământul frământat de palme crăpate și nu se oprește până nu străpunge cerul, proptindu-l, ca să nu mai cadă peste noi. Atunci vom fi liberi.”

Capsula Timpului România 2118 reunește 200+ mesageri ai prezentului pentru România viitorului. Câte unul pentru fiecare an trecut de la Marea Unire, pe care românii o vor sărbători pe 1 Decembrie 2118.

Autorii sunt așadar români din prezent, care au ceva de spus viitorului. Unii sunt celebri în toată țara și în toată lumea, alții sunt puțin sau deloc cunoscuți. În oglindă cu înaintașii lor de acum 100 de ani, aceștia au depus la Alba Iulia gândurile lor pentru 100 de ani de-acum înainte și provin din peste 100 de localități din întreaga lume.

Sunt de toate vârstele și profesiile: de la cercetători la artiști, de la mari campioni la fermieri, de la medici la dascăli, de la antreprenori la studenți, de la judecători la avocați, de la diplomați la istorici, de la actori la jurnaliști, de la polițiști la militari și lideri spirituali.

Un lucru îi unește pe toți cei care au lăsat bucăți din gândurile și sufletele lor la Alba Iulia, pentru următorul veac: dragostea de România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea