Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ ȘTIREA TA: PERICOL de ELECTROCUTARE la Lăzești! ”Stâlpi de curent putreziți cu fire electrice care aproape ating pământul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un locuitor din Apuseni descrie într-un mesaj trimis publicației ziarulunirea.ro situația rețelei electrice din comuna Scărișoara, sat Lăzești. Potrivit acestuia, la rețea nu s-a mai intervenit pentru modernizare ”de pe vremea electrificării”, iar stâlpii putreziți și înclinați, cu firele care aproape ating pământul, sunt un pericol pentru oameni și animale.

”Într-un sat din comuna Scărișoara, în Lăzești, rețeaua electrică este veche de zeci de ani. De când a fost electrificată zona, stâlpii și firele care alimentează zecile de case din câteva cătune mai de pe deal sunt tot aceleași. Stâlpii au putrezit s-au strâmbat, s-au aplecat, firele aproape atingând pământul. În unele locuri pot fi ușor atinse de animale sau chiar de om. Pe alte locuri ating brazii și arbuștii. Pentru a le mai ridica, sătenii au improvizat stâlpi din câteva bucăți de lemn. Din cauză că firele sunt neizolate și apropiate, uneori când bate vântul se ating unele de altele producând un scurtcircuit care produce până de curent. Totuși problema poate fi ușor remediată deoarece nu demult punctul de transformare din zonă a fost prevăzut cu sistem automat de declupare prevenind astfel distrugerea transformatorului. În zonă s-au efectuat lucrări de modernizare în urmă cu 10 ani, însă numai la câteva cătune. Locuitorii au făcut diverse demersuri la autoritățile locale dar până în prezent nu s-a modificat nimic. Lucrarea nu prezintă o complexitate deosebită fiind vorba doar de câțiva zeci de stâlpi și câțiva kilometri de cablu. Cei de la Electrica probabil cunosc și ei situația dar lucrurile continuă să rămană la fel. Cât timp mai rezistă și nu cad stâlpii jos de tot e bine, oamenii încă mai au energie electrică. Poate într-o zi se va face o minune. Timpul le va rezolva pe toate”, ne-a scris cetățeanul.

[nggallery id=3342]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea