Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO ȘTIREA TA: În zona stadionului din cartierul Micești – Alba Iulia încă ”zac” mormane de gunoaie. Localnic: ”Ecologizarea a fost făcută doar pe hârtie, nu și în teren”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce în urmă cu aproximativ trei săptămâni atrăgea atenția autorităților că zona din spatele stadionului din cartierul Micești Alba Iulia s-a transformat într-o groapă de gunoi ilegală, cititorul ziarulunirea.ro revine cu o nouă nemulțumire, de această dată legată de modul în care s-a acționat în acest caz.

 Citiți și FOTO ȘTIREA TA: Focar de infecție, în cartierul Micești din Alba Iulia. Mormane de gunoaie aruncate în zona din spatele stadionului

Potrivit localnicului, ”ecologizarea a fost făcută doar pe hârtie, nu și în teren”, iar zona ar fi rămas neschimbată.

Acesta a trimis, luni, 25 aprilie, pe adresa redacției, un mesaj însoțit de mai multe fotografii în care se poate observa că în zonă încă ”zac” mormane de gunoaie.

”În urma articolului publicat de dumneavoastră, au venit <băieții> într-o sâmbătă, de la 10.00 până la 12.00, cu un buldoexcavator, au împins puțin gunoiul și gata. Asta e ecologizare făcută doar pe hârtie nu și în teren. Vi se pare că s-a modificat ceva în zonă față de data trecută?, este mesajul trimis pe adresa redacției de către localnic.

Ca dovadă că s-a încercat a se lua măsuri în acest sens, într-una din imagini se poate observa o tăbliță prinsă de un copac care atenționează cetățenii că zona este supravegheată video, iar ”depozitarea necontrolată a deșeurilor de orice fel constituie contravenție  și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei pentru persoane fizice și de la 25.000 de lei la 50.000 de lei, pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005, privind protecția mediului”.

Contactat telefonic, luni după-amiaza, reprezentantul Primăriei Alba Iulia a spus că va verifica situația marți, 25 aprilie.

UPDATE, marți 25 aprilie: Potrivit reprezentanților primăriei Alba Iulia, situația a fost semnalată operatului care se ocupă de serviciul de salubrizare în oraș (Polaris M Holding) și este în curs de remediere.

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa [email protected], iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

[nggallery id=2020]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea