Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA: Au intrat drujbele… în pădurea de pe Dealul Mamut din Alba Iulia. ”Până să fie pista de biciclete nu s-au tăiat copacii, acum au drum de utilaje”

Alexandra Mates

Publicat

în

taieri masive copaci dealul mamut02Zeci de copaci stau întinși de-a latul pe Dealul Mamut din Alba Iulia, după ce drujbele… ”și-au făcut de cap”. Un cititor ziarulunirea a transmis pe adresa redacției câteva imagini care surprind ”tăieri masive” de copaci în pădure, ”bucăți gata pregătite pentru foc”.

Bănuind că este vorba despre tăieri ilegale, acesta menționează că ”până să fie pista de biciclete nu s-au tăiat deloc copacii” și că ”acum au drum de utilaje”. Totodată, cititorul se întreabă retoric dacă ”acesta a fost scopul pistei?”.

Pentru a afla ce se întâmplă, am luat legătura cu reprezentanții primăriei Alba Iulia, de care aparține pădurea. Potrivit acestora, Dealul Mamut este în administrarea Ocolului Silvic, iar în această perioadă primăria nu a autorizat nicio tăiere de copaci. Totodată, aceștia au precizat că sunt oameni care au dreptul la mase lemnoase, în zona Parcului Dendrologic, și că s-ar fi licitat la Ocolul Silvic.  Am încercat să luăm legătura și cu reprezentanții Ocolului Silvic Alba, însă șeful nu se afla la sediu, iar secretara ne-a recomandat să încercăm din nou, mâine.

UPDATE, miercuri, 18 noiembrie: Tăierile masive de copaci de pe Dealul Mamut, sesizate marți de un cititor ziarulunirea, au fost legale, a precizat șeful Ocolului Silvic Alba Iulia. Potrivit acestuia, există aviz de la primărie în baza căruia s-au tăiat arborii uscați aflați de-a lungul pistei de biciclete, care puneau viața oamenilor în pericol.

Citiți și Ocolul Silvic Alba Iulia: Tăierile de copaci de pe Dealul Mamut au fost legale. S-au tăiat arborii uscați aflați de-a lungul pistei de biciclete, care puneau viața oamenilor în pericol

[nggallery id=1289]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea