Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ocolul Silvic Alba Iulia: Tăierile de copaci de pe Dealul Mamut au fost legale. S-au tăiat arborii uscați aflați de-a lungul pistei de biciclete, care puneau viața oamenilor în pericol

Alexandra Mates

Publicat

în

taieri masive copaci dealul mamut02Tăierile masive de copaci de pe Dealul Mamut, sesizate marți de un cititor ziarulunirea, au fost legale, a precizat șeful Ocolului Silvic Alba Iulia. Potrivit acestuia, există aviz de la primărie în baza căruia s-au tăiat arborii uscați aflați de-a lungul pistei de biciclete, care puneau viața oamenilor în pericol.

După ce marți, 17 noiembrie, am publicat un material cu privire la tăierile de copaci de pe Dealul Mamut, iar șeful Ocolului Silvic Alba Iulia nu a fost găsit la sediu pentru explicații, miercuri, acesta a revenit cu  lămuriri cu privire la situația sesizată de cititorul site-ului.

Vedeți și FOTO ȘTIREA TA: Au intrat drujbele… în pădurea de pe Dealul Mamut din Alba Iulia. ”Până să fie pista de biciclete nu s-au tăiat copacii, acum au drum de utilaje”

Șeful Ocolului Silvic Alba Iulia, Ioan Lupşa, a dat asigurări că tăierile de copaci nu au fost ilegale. ”Există aviz de la Primăria Alba Iulia, pentru a tăia copacii uscați aflați de-a lungul pistei de biciclete, care pun viața oamenilor în pericol”.

Potrivit acestuia, primăria a cerut să fie marcați și tăiați toți arborii uscați pentru a evita o tragedie, după ce au fost găsiți copaci căzuți pe băncile amplasate de-a lungul pistei de biciclete.

Porțiunea în care au fost tăiați arborii, de la Pâclișa până la Parcul Dendrologic, a fost contractată de firma ”Ruja Forest SRL” din Alba Iulia, iar pomii au fost marcați corespunzător, a precizat Ioan Lupșa.

Totodată, acesta a ținut să menționeze că, marți, când nu a fost găsit pentru a face precizări, se afla la Direcția Silvică Alba Iulia, la o videoconferință susținută de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, la care au participat reprezentanți ai Ocoalelor Silvice din toate județele țării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă” Joia mare la catolici l-a găsit pe un bărbat din Sri Lanka la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Acesta a participat la slujba și ritualul ”spălării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea