Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Star Transmission – STC poate începe să construiască fabrica. CL Sebeș a aprobat în unanimitate documentația PUZ

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Sebeș au adoptat astăzi, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației Plan Urbanistic Zonal (PUZ) “Construire hală producție – montaj, logistică și anexe industriale” Sebeș, DN 7J, fosta strada Investitorilor, nr.1.

Este vorba despre una dintre principalele etape pe care subsidiara Daimler în România, SC Star Transmission SRL (STC), trebuia să o parcurgă pentru demararea construcției unei noi hale de producție, în cadrul unei investiții anunțate pentru următorii ani în județul Alba, de circa 300 de milioane de euro.

Înainte de începerea ședinței extraordinare de Consiliu Local Sebeș, la care cu greu au ajuns 14 din cei 19 aleși locali, o echipă a investitorului german Daimler AG, condusă de inginerul Andreas Beutler, a prezentat proiectul fabricii care urmează să fie construită la Sebeș, precum și alte informații tehnice legate de activitatea de producție care urmează să fie desfășurată acolo.

Astfel, potrivit reprezentantului Daimler AG, în luna aprilie 2014 va începe practic construirea fabricii, în 2015 vor fi aduse și montate utilajele, iar de abia în 2016, dacă totul va merge conform planului, unitatea de producția va începe activitatea propriu-zisă – de montaj a cutiilor de viteze Mercedez Benz. În viitoarea unitate de producție germană din Sebeș vor lucra circa 1.000 de angajați, în trei schimburi.

Una dintre ultimele probleme întâmpinate de cei de la Star Transsmision, în vederea aprobării de către administrația locală și consiliul local a PUZ-ului, era legată de lipsa acordurilor unora dintre vecini. Mai exact, după ce autoritățile au luat decizia mutării stației de meteorologie Sebeș într-o altă locație, fabrica Star Transsmision a devenit vecină pe strada Investitorilor cu EneRom – o companie italiană care produce și comercializează panouri și parcuri foto-voltaice. Concernul german i-a convins repede pe italienii de la EneRom, care și-au dat acordul, iar PUZ-ul a fost adoptat.

Societatea germană Star Transmission a primit de curând din partea Guvernului un ajutor de stat în valoare de 37,5 milioane de euro pentru investiția pe care o realizează în județul Alba.

STAR TRANSMISSION S.R.L. (STC) este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile, un producător de componente complexe Powertrain, ca de exemplu roți dințate, arbori, componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție; de asemenea realizează montajul cutiilor de viteză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea