Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ Stadiul lucrărilor la autostrada – centura ocolitoare a Sebeșului: Vințișoara – zona Kronospan – ieșire spre Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorii de proiect ai companiilor Straco și Strabag, care construiesc loturile 1 și 2 ale autostrăzii Orăștie – Sibiu, au promis că începând cu 1 septembrie 2013 tronsonul de 24 de kilometri de la Geoagiu la Vințu de Jos și porțiunea de 9 km care are rolul de centură ocolitoare a Sebeșului în regim de autostradă, de la Vințișoara (Vințu de Jos) – intrarea în Sebeș dinspre Alba Iulia (lângă Kronospan) – ieșirea din Sebeș spre Sibiu, vor fi terminate și deschise traficului auto.

Reporterii de la ziarulunirea.ro au făcut o vizită pe șantierul din zona Sebeșului, respectiv la cele trei intrări/ieșiri din tronsonul de 9 km.

Așa cum puteți vedea în fotografiile de mai jos, ieșirea/intrarea la capătul dinspre Sibiu e aproape finalizată. Sensul giratoriu și pasarela care face legătura cu Sebeșul sunt ca și terminate iar mașinile constructorului deja tranzitează respectivul segment de drum.

[nggallery id=11]

Intrarea/ieșirea dinspre Alba Iulia, în zona de lângă Kronospan, se află într-un stadiu mai puțin avansat. Pasarela peste viitoarea autostradă este decofrată, dar nu are niciun strat de covor asfaltic. De asemenea, cel de-al doilea sens giratoriu din zona Kronospan nu este finalizat.

[nggallery id=16]

La Vințișoara, intrarea/ieșirea spre Orăștie, stadiul lucrărilor este avansat. Pasarela peste autostradă este aproape finalizată. Are turnate cel puțin două straturi de covor asfaltic și are montați parapeți.

[nggallery id=19]

Chiar dacă reporterii noștri nu sunt experți în construcția de autostrăzi, stadiul în care se află lucrările arată că este puțin probabil ca pe centura în regim de autostradă, traficul să se desfășoare în condiții bune începând cu 1 septembrie, dar nu este imposibil ca acest lucru să se întâmple, conform declarațiilor constructorului, deoarece pe toate porțiunile de drum se lucrează susținut (ieri, în jurul orei 19.30, existau oameni și utilaje la muncă).

Indiferent dacă șoseaua de centură în regim de autostradă va fi sau nu inaugurată la data anunțată, este cert că lucrările sunt într-o fază foarte avansată, constructorul mobilizând efective importante pentru a finaliza cât mai repede lucrarea, astfel încât toți cei care tranzitează Sebeșul să scape, cât mai curând, de traficul de coșmar din centrul acestui municipiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea