Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Spirala de ADVENT, sărbătorită de clasele Waldorf din Alba Iulia: Ce semnifică ea și ce poveste biblică marchează

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spirala de ADVENT, sărbătorită de clasele Waldorf din Alba Iulia: Ce semnifică ea și ce poveste biblică marchează

Elevii și cadrele didactice din clasele Waldorf, din cadrul Liceului Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, au sărbătorit mult-așteptata serbare a spiralei de Advent.

Reuniți în clasele acestora în cursul zilei de ieri, 28 noiembrie, cei mici au celebrat una dintre cele mai importante momente ale poveștilor biblice, care au avut loc în această perioadă, cu mult timp în urmă.

Adventul reprezintă o perioadă de căutare interioară, introspecție și anticipare, este timpul în care se marchează călătoria Mariei și a lui Iosif la Betleem.

În școlile și grădinițele Waldorf din lume, spirala de Advent este o sărbătoare foarte importantă. Ea are loc în prima duminică din perioada de Advent. ”Advent” înseamnă așteptare, căci este timpul în care așteptăm nașterea copilului Iisus în lume și în sufletul fiecăruia dintre noi.

Este un exercițiu al drumului interior parcurs de fiecare. Atmosfera în care se petrece această sărbătoare este una de liniște și pace. Părinții participă ca privitori tăcuți la această călătorie a copiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea