Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Spectacol dedicat marelui poet național Mihai Eminescu, la Centrul Cultural Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul eveniment din 2020 organizat de Centrul Cultural Cugir a debutat miercuri, 15 ianuarie a.c, începând cu ora 17.00, printr-o manifestare de suflet dedicată poetului nepereche. Participanții, elevi, părinți și profesori au avut prilejul să asiste la un veritabil spectacol consacrat poetului Mihai Eminescu la împlinirea a 170 de ani de la nașterea sa.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

,,Avem posibilitatea ca împreună să omagiem poetul nostru național, să sărbătorim Ziua Culturii Naționale, să prezentăm în fața dumneavoastră pe cel care a fost deopotrivă un mare poet, creator al limbii literare române, un excelent ziarist și a cărui operă este o adevărată comoară a culturii noastre naționale”, spunea în deschiderea manifestării, Diane Dobrean – directorul Centrului Cultural.

Întregul spectacol a avut la bază lirica eminesciană și a fost organizat de Centrul Cultural Cugir, cu sprijinul nemijlocit al cercurilor subordonate activei și implicatei instituții orășenești de cultură. Momentele artistice prezentate în spectacol de către membrii Cercului de teatru au fost pregătite cu ajutorul cunoscutei artiste și regizoare Maria Dodoc.

Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României

Elevii acesteia, tinerii artiști implicate în program: Luana Stirb Nedel, Bianca Di Nardo Deatcu, Adina Buruian, Amelie Pahone, Sofia Maria Dodoc, Ana Bugeag Bejenar, Paul Sulincean, Mihai Motorga, Dorian Maier Mateo Borza, Alexandru Ispas și Alexandru Voina au prezentat cu mult talent un montaj muzical -literar de excepție din lirica marelui poet.

De o mare sensibilitate s-au dovedit acompaniamentul si momentele muzicale, susținute de către profesorii din cadrul Centrului Cultural, Silviu Oprișiu și Pentru Adam.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea