FOTO: Spectacol de teatru la Vinerea – Cugir. ,,Să jucăm viața pe scena educației”, susținut de trupa SKEPSIS din Alba Iulia

Duminica, la Vinerea – Cugir, a avut loc un spectacol de teatru pus în scenă de către colectivul teatrului ,,Skepsis” din Alba Iulia, condus de Viorel Cioflică, cu piesa ,,Tată fantomă”. O piesă ce aparține geniului ,,Comedia Dell Arte”, spectacol specific Evului Mediu dezvoltat din perioada Renașterii italiene.

Manifestarea a fost organizată în cadrul unui proiect denumit ,,Să jucăm viața pe scena educației” din cadrul parteneriatului ,,O tempora, o mores!”, inițiat de bisericile ortodoxe din Vinerea. De altfel, coordonatorii acestui proiect educativ, au fost preoții Andrei Dănilă (Biserica ,,Sf. Ierarh Nicolae”) și Adrian Cebotari (Biserica Sf. Apostoli ,,Petru și Pavel”), precum și de Consiliile Parohiale aparținând celor două lăcașe de cult.

Parteneri ai proiectului au fost Școala ,,Ioan Mihu” din Vinerea, structură a Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir (prin director prof. Laura Teban), profesorii Luminița Cebotari, Ioan Buda, Luminița Enescu, Ana Herlea și Marcel Cibu, Grupul Skepsis și Primăria Cugir.

Spectacolul desfășurat pe strada ,,Mesteacănului” a adunat un numeros public(aprox. 300 persoane) între care peste 150 de copii care s-au manifestat cu frenezie la replicile talentaților actori ai teatrului Skepsis La sfârșitul spectacolului tuturor copiilor le-au fost împărțite pachete cu dulciuri.

Pe lângă coordonatorii și partenerii proiectului, la acest eveniment, la care au asistat viceprimarul Cugirului, Călin Furdui și președintele Societății Culturale ,,Vinereana”, Dorin David, a contribuit și localnicul Nicolae Turlea, care i-a găzduit pe actori și în fața casei căruia a avut loc evenimentul. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...