Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO| SPECIAL: „TU, universul încă neexplorat: despre autocunoaştere şi implicare” – primul atelier de lucru destinat dezvoltării tinerilor, la UAB

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SPECIAL la UAB005Weekend-ul trecut, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, s-a desfăşurat primul atelier de lucru destinat dezvoltării tinerilor, organizat în cadrul proiectului “SPECIAL”. Membrii echipei de implementare a proiectului „Sugestiv Pentru Esenţa Caracterului Individual: Altruism şi Laitmotiv” (SPECIAL), finanţat din partea Comisiei Europene prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acţiune, Sub-acţiunea 1.2. – Iniţiative ale Tinerilor, au desfăşurat atelierul de lucru „TU, universul încă neexplorat: despre autocunoaştere şi implicare”, în cadrul căruia s-a urmărit facilitarea introspecţiei şi explorarea propriului potenţial în rândul participanţilor la atelier, prin metode non-formale de educaţie.

Grupul informal de tineri, coordonat de Tudor Drăgoi, a conceput o structură a activităţilor care să ofere tuturor participanţilor imboldul necesar creşterii gradului stimei de sine şi al încrederii în propriile forţe, prin încurajarea implicării lor active în acţiuni de voluntariat, prin (auto)analiză şi  (auto)perfecţionare. Tinerii s-au bucurat în demersurile lor de sprijinul oferit de partenerii atraşi în proiect, precum: Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Judeţean de Voluntariat Alba şi Asociaţia “PRO Tinereţe”.

Metodele utilizate cu preponderenţă pe parcursul desfăşurării acestei activităţi au aparţinut educaţiei non-formale şi s-au bazat pe participarea activă a tinerilor implicaţi. “Toată lumea a fost foarte deschisă, iar eu m-am simţit foarte bine. Mi-a plăcut că am avut posibilitatea să vorbim individual, să împărtăţim celorlalţi lucruri cu privire la viaţa noastră… Toată lumea a fost deschisă la această provocare şi a ieşit un lucru foarte bun!” consideră Cosmin B., participant la proiect.

SPECIAL la UAB004“Mi-a plăcut atmosfera de aici, prieteniile care s-au legat, modul în care am interacţionat şi rezultatul activităţilor noastre; cred că am lăsat o parte din noi drept amintire fiecăruia dintre participanţi şi ne-am dezvoltat, întrucât am fost nevoiţi să vorbim în public şi astfel, să ne controlăm emoţiile; am participat activ la toate sesiunile şi, totodată, am aflat lucruri noi cu privire la oamenii pe care îi cunoşteam de mult timp”, a afirmat Bogdan S., un alt participant la proiect.

Prin activităţile sale, proiectul SPECIAL vine în întâmpinarea nevoii tinerilor de a-şi creşte încrederea în propriile forţe, de a deveni mai siguri pe sine, de a se dezvolta personal şi de a evolua într-o societate în care devine tot mai pregnantă nevoia de afirmare prin propriile puteri. Proiectul va continua, în lunile următoare, cu alte ateliere de lucru destinate dezvoltării tinerilor, dar şi cu activităţi practice, precum colectare de cărţi pentru organizarea unei campanii de donare a acestora, dar şi o vizită la o casă de copii/cămin de bătrâni care să faciliteze interacţiunea participanţilor cu oamenii aflaţi în nevoie, cu scopul de a aduce acestora din urma zâmbetul pe buze şi pentru a conştientiza faptul că, cu paşi mici, poţi face schimbări mari.

[nggallery id=1594]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea