Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Spații noi de deținere la Penitenciarul Aiud: Licitația de peste 7 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Spații noi de deținere la Penitenciarul Aiud: Licitația de peste 7 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Penitenciarul Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de lucrări de construcție și demolare, în cadrul proiectului „Transformare spații producție în spații deținere”. Valoarea totală a proiectului, fără TVA este de 7.601.243,42 de lei.

Clădirea o să fie alipită de clădirea cunoscuta sub denumirea „Zarca”, intrarea asigurându-se prin holul Secţiilor VII-VIII. Terenul este situat in intravilanul municipiului Aiud, județul Alba.

Terenul are, conform Extrasului de carte funciară, suprafaţa de 8454 mp, iar suprafaţa construită la sol a corpului de clădire C9 existent, propus spre desfiinţare este de 535 mp. Corpul de clădire nou se va construi în locui celui existent.

Clădirea este de tip bară şi va avea un hol de circulaţie dezvoltat în lungul clădirii „Secţiile VII-VIII” cu care se va cupla construcţia propusă pe fiecare nivel, regimul de înălţime P+1.

Pentru realizarea clădirii se propune demolarea imobilului existent.

Lucrările de dezafectare solicitate se vor face cu respectarea următoarelor condiţii tehnice care se impun pentru buna desfăşurare a lucrărilor si pentru protejarea construcţiilor si proprietăţilor vecine:

– Se vor monta panouri de semnalizare langa şantier.

– Se debranseaza construcţiile de la reţelele de utilitati. Se interzice utilizarea reţelei electrice a clădirile care se demolează. Pentru iluminarea locului de lucru se va amenaja o reţea electrica separata, care nu va avea legătură cu corpul ce se va demola.

– Se vor lua toate masurile pentru a preîntâmpina prăbuşirea diferitelor partî ale construcţiilor pe proprietăţile vecine. Demolarea propriu zisa se va face element cu element, de sus in jos manual sau mecanizat cu unelte care nu produc vibraţii in structura .

– Părţile de construcţie care se demolează vor fi stropite cu apa pentru a se evita imprastierea prafului.

– Se recomanda ca materialele si elementele rezultate sa fie evacuate în mod regulat, pe toata durata lucrărilor.

– Se desface tamplaria de la usi si ferestre.

– Se dezafectează invelitoarea si acoperişul,

În urma intervenţiei se doreşte obţinerea următorilor parametri specifici:

– 101 locuri de detenţie pentru „regim închis” (din care un loc pentru persoana cu handicap locomotor) – toate locurile corespunzătoare cerinţelor in vigoare la aceasta data, cu o suprafaţa de peste 4 mp aferenta fiecărei p.p.l.

– Camerele de deţinere au fost dezvoltate în lungul clădirii, proiectate în module de câte două camere în oglindă, cu grupurile sanitare alăturate, cu un spaţiu tehnic ce le deserveşte. În acestea deţinuţii au în medie o arie utilă de 8.43 mp pentru camerele unde sunt cazate câte 2 persoane, aceştia beneficiază individual de minimul de 4 mp, în conformitate cu reglementările specifice.

Modulele de deţinere conformate cu camera unde sunt cazaţi câte 3 detinuti/cameră au în medie o arie utilă de 14,14 mp.

Camerele sunt dotate cu: registrul de căldură, sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire, masă, scaune, paturi, nisă de depozitare 40×50 cm, cuier, suport TV, priză alimentare electrică, priză TV, interfon, terminal sistem radiodificare, chiuvetă şi vas WC monobloc antivandalism, poliţă pentru chiuvetă, oglindă, duş, uşă metalică cu grilaj.

Spaţii conexe ce servesc bunei funcţionări a penitenciarului sunt: camera TEG, centrală termică, camera ECS, spălătorie dotată cu 5 maşini de spălat automate (industriale, nu casnice) şi 5 uscătoare de rufe (industriale, nu casnice), magazine cazarmament/efecte.

Scenariul de securitate la incendiu a fost realizat luând în calcul evacuarea deţinuţilor prin cele 3 case de scări ale Secţiei VII-VIII, precum şi suplimentarea pe o scară exterioară a construcţiei propuse.

Spaţiile vitrate ale holului Secţiei VII VIII sunt propuse spre astupare, iar pentru conformarea exigenţelor în caz de incendiu se propun holuri de desfumare cu acces limitat pentru deţinuţi,securizate cu gratii şi prevăzute cu ferestre cu ochiuri mobile cu deschidere atât manual cât şi cu echipate cu sistem de deschidere automată în caz de incendiu.

Pe amplasament se găsesc următoarele utilităţi:

– reţea de apă potabilă
– reţea de canalizare
– reţea energie electrică
– reţea gaze naturale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea