Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sorin Corpodean a fost reales noul preşedinte al AJF Alba!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alegeri AJF Alba15Sorin Corpodean a fost reales astăzi în funcţia de preşedinte al AJF Alba, pentru un nou mandat, astfel că va bifa aproape două decenii în fruntea fotbalului judeţean.

*Ovidiu Hulea noul vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, acesta fiind votat de 38 de membri afiliaţi, pe când Mihai Dăscălescu a primit doar 31. 2 voturi au fost anulate, iar 3 membri au părăsit şedinţa.

*Iată componenţa Biroului Executiv:

– reprezentantul echipelor din Liga a IV-a: Ioan Marinca – Performanţa Alba Iulia

– reprezentantul echipelor din Liga a V-a: Daniel Popa – Limbenii Limba

– reprezentantul echipelor de copii şi juniori: Mihai Dăscălescu – FC Unirea Alba Iulia

*Alexandru Vodă – noul preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri Alba, Petropulos rămâne secretar general!

– Cristian Petropulos rămâne secretar general, iar Maria Marin a fost confirmată trezorier AJF Alba. Alexandru Vodă este noul preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri Alba, iar Iani Mitracu este noul preşedinte al Comisiei de Disciplină.

*A câştigat la un vot

Un singur vot a decis alegerea preşedintelui, Corpodean a învins şi va conduce AJF Alba până în 2018Lupta a fost acerbă, cu un duel în trei, tranşat abia în a doua manşă, Corpodean având 37 de voturi, iar Nichimiş – 36, o diferenţă minimă, un vot anulat. Corpodean i-a învins pe Augustin Damian şi Iulian Nichimiş. A fost nevoie de al doilea tur de scrutin, după ce în primul cei trei au obţinut 35 de voturi (Corpodean), 28 (Nichimiş) şi 10 (Damian).

*I.Moldovan a renunţat la candidatură!

La vicepreşedinte au mai rămas Mihai Dăscălescu şi Ovidiu Hulea, întrucât Ioan Molodovan a renunţat la candidatură, după ce a ieşit Sorin Corpodean

Corpodean şi Iulian Nichimiş se bat pentru funcţia de preşedinte în turul secund.  Lupta este strânsă în continuare, după 5 ore de la startul Adunării.

Astăzi este o zi importantă şi fierbinte pentru fotbalul judeţean, alegerile pentru AJF Alba, ce încep la ora 10.00 suscitând un real interes, prin prisma candidaţilor: Sorin Corpodean versus foştii săi colaboratori Augustin Damian şi Iulian Nichimiş la funcţia de preşedinte, repectiv trioul Mihai Dăscălescu, Ovidiu Hulea şi Ioan Moldovan, aflat în cursa pentru vicepreşedinte.

*Al doilea tur: Corpodean versus Nichimiş

Alegeri AJF Alba50Corpodean mai avea nevoie de trei voturi pentru a fi iar preşedinte, Damian a părăsit competiţia, iar Nichimiş se află la 7 voturi în urma contracandidatului. Tensiunea există, membrii afiliaţi pierzându-şi răbdarea.

*A început numărătoarea voturilor, Damian a pierdut

Corpodean a primit 35 de voturi, Damian 10, iar Nichimiş 28, un vot a fost anulat, este al doilea tur de scrutin

Procesul de votare s-a încheiat, comisia începe să analizeze voturile

*Damian: „Voi reorganiza din temelii Comisia Judeţeană de Arbitri şi parteneriatul cu CJ Alba va continua indiferent cine e preşedinte”

Damian l-a atacat dur pe Corpodean în finalul discursului său.

Alegeri AJF Alba64Corpodean a vorbit mult în perioada cât a fost preşedinte. Vreau să menţin parteneriatul cu CJ Alba şi acest lucru nu este legat de cine va fi preşedinte. CJ va aloca în continuare. Îmi propun dezvoltarea fotbalului juvenil, la nivel de mediu rural, în fiecare comună alcătuirea unor echipe cu clasele 5-8, cu sprijinul celor implicaţi. Voi anula toate taxele pentru legitimări, transferuri, taxă de viză şi taxă anuală pentru nivel juvenil. Voi reduce cheltuielele cu personalul AJF, orice angajat trebuie să lucreze 8 ore şi voi reduce cheltuiala cu autoturismul. Voi menţine baremurile de arbitraj la nivelul actual. Voi continua proiectele cu FRF, dar prioritare sunt cele organizate de AJF Alba. Voi respecta hotărârile Adunării Generale şi voi depune statutul. Voi continua Campionatul Munţilor Apuseni, cu cheltuieli mai mici, iar sediul AJF l-am vrea la stadionul Cetate. Voi da socoteală pentru orice leuţ, nu ca şi acum, când mulţi dumneavoastră nu ştiu ce s-a cheltuit. Câţi bani aţi cheltuit cu autotursismul AJF pe care l-aţi trasnsformat 3 ani în proprietate personală. Cât aţi cheltuit cu acel protocol din 2012 cu finala Munţilor Apuseni. Ce se va întâmpla, cu dumneavoastră ls termenul la care veţi prim sentinţa”, a spus Damian

*Nichimiş: „14 echipe în Liga a IV-a, facilităţi pentru copii şi echipe de juniori la Liga a V-a”

Plec de la ideea de colaborare, comunicare şi respect reciproc. Îmi doresc cât mai multe întâlniri, pentru a vă cunoaşte şi a vă cere sprijinul. Încerc să cresc nivelul calitativ. Să trecem de la creşterea calitativă, la cea cantitativă. Într-o colaborare cu Inspectoratul Şcolar, DJTS să organizăm şi alte întreceri, în toate zonele din judeţ. Echipele de juniori să beneficieze şi de alte facilităţi. Vrem să ducem câţiva antrenori pe cheltuiala AJF la cursuri. La nivelul Ligii a V-a să formăm o selecţionată, care apoi să compună Selecţionata Ligii a V-a, pentru viitor, să crească încet încet. Ar fi o recomandare ca echipele din Liga a V-a să formeze grupe de copii şi ar fi firesc un număr de 14 echipe în Liga a IV-a. Sper că votaţi cu sufletul„, a spus Nichimiş în prezentarea programului său.

*Corpodean îşi începe discursul: „Vreau să continui proiectele şi să rezolv problema sediului”.

Eu o să vorbesc mai puţin. Ce am făcut şi ce vreau să fac în continuare. Un părinte adevărat are grijă de copilul său, asta am făcut pentru echipele participante. Vreau să-mi continui proiectele, programele, parteneriatele şi chiar să le extindem. Vin cu lucruri concrete, Givova şi Alba TV. Închei cu ce n-am făcut, soluţionarea problemei sediului AJF Alba. În viitor vom reuşi, şi cu fonduri de la UEFA să rezolvăm şi sediul. Cu copiii  şi juniorii încercăm şi în viitor. Sunt mândru că Alba a reuşi să transfere jucători precum Răducu Pocol. Dacă mă implic o fac până la capăt, chiar şi cu lăsarea familiei pe planul secund. Mulţumesc celor care m-au susţinut în aceşti 15 ani”, a explicat Corpodean.

*Se stabileşte ordinea în care vorbesc candidaţii

Corpodean vorbeşte primul, urmează Nichimiş şi Damian, fiecare are la dispoziţie câte 10 minute. „Şi mai puţin dacă se poate”, a comentat un votant

*Cu 38 de voturi, se alege noul preşedinte

Astfel,cum în sală sunt 74 de votanţi, cel care adună 38 de voturi în primul tur ajunge preşedinte al AJF Alba.

Alegeri AJF Alba42*Goga vorbeşte de statutul FRF

Din sală lipsesc Augustin Damian şi Iulian Nichimiş, preşedintele Comisiei de validare a votului fiind Petru Muntean, preşedinte Viitorul Tărtăria, în comisie fiind Ciprian Brânză şi Dan Aldea.

Statutul federaţiei a fost finalizat până la finele anului 2011 şi transmis AJF-urilor. Termenul de finalizare al noului statut la nivel FRF a fost decembrie 2012, există şi acum în anumite judeţe probleme cu statutul. Chestiunea că n-a fost înregistrat e o problemă a dumneavoastră„, a spus Octavian Goga.

*Încep alegerile!

Octavian Goga, preşedintele AJF Braşov, vicepreşedinte al FRF a preluat ştafeta, Sorin Corpodean a luat loc în sală. „în ultimii trei ani, fotbalul românesc este tărât într-o mocirlă. Din păcate, păstrând porporţiile, constat că şi aici se răsfrâng aceste tensiuni. Suferim pe plan internaţional şi organizatoric. Avem deficienţe şi în anumite momente ne dăm singuri peste picioare. Să sperăm că şi la FRF, noua conducere avea dreptul legal de a conduce federaţia, pentru că a fost aleasă„, a spus Goga.Alegeri AJF Alba66

*Statutul va fi depus după alegeri!

A urmat o pauză de aproximativ 20 de minute, deja votanţii şi-au pierdut răbdarea.

Statutul va fi depus la Tribunal, autentificat, odată cu procesul verbal, o să-l las moştenire, pe cel din 2011„, a punctat Corpodean. „De ce nu l-aţi depus? Înseamnă că am funcţionat ilegat în Birou”, a spus Moldovan. „Este un gest incalificabil faptul că ne-aţi arătat cartonaşele. Este o mare problemă aceasta a statutului„, a replicat Damian. „Va fi pentru mine această problemă„, a spus Corpodean. Goga a propus o pauză, dar Corpodean continuă şedinţa cu votul pentru încheierea activităţii AJF Alba, iar Octavian Goga preia frâiele.

„După ce statut funcţionăm, 2005 sau 2011”: Moldovan

Să ne spuneţi după ce statut funcţionăm. Alegerile după cel din 2005, iar Biroul Executiv după cel din 2011?„, a punctat Moldovan, atacând o problemă delicată.

Să ne spună domnul Goga dacă federaţia este ilegală sau nu”, a trimis replica Corpodean.

Din 2008 Federaţia a făcut o recomandare pentru uniformizarea statutului. În 2010, m-am dus cu statutul la federaţie, am făcut şi o Adunare Generală şi domnul Stîngaciu mi-a spus să nu mă grăbesc, pentru că o să intervină alte modificări„, a replicat Corpodean.

*”Ce veţi face pentru noi dacă veţi deveni preşedinte”: Danciar

Aş extinde aria de selecţie la juniori şi v-aş scuti de taxa de participare, taxa de legitimare şi taxa de transfer. Eu nu m-a bălăcărit cu nimeni în ziare. Aş vrea ca AJF Alba să trimită 3-4 antrenori, pe chetuiala proprie la cursurile FRF„, a comentat Nichimiş

Mă consider principalul pion, pentru că eu personal am fost să discut cu oficialităţile. Nu discut de colaborarea cu autorităţile, dar unde s-a plătit„, a spus Corpodean.

Damian: „Toate competiţiile organizate la Blaj, finale de Cupa României, selecţionate Under 16, baraje nu s-a plătit niciun leu

Corpodean: „am semnat un parteneriat cu Givova, am primit la cupă 6 rânduri de echipament. O să primiţi şi la Zlatna. Pentru Zlatna am făcut ceva, n-am dezafiliat-o aşa cum ne-a recomandat FRF

*Ionel Danciar delegat Minaur Zlatna: Sunt de aproape 3 ani în judeţul dumneavoastră şi am găsit o echipă în fotbal extraordinară, formată din cei 3 candidaţi de astăzi. Jos pălăria pentru organizare, dar în afară că plătiţi arbitrajul cu ce ne ajutaţi pe noi? Durerea mea mare este că cei 3 în care am crezut au ajuns să se atace… Vă rugăm să ne spuneţi care sunt primele 3 măsuri pe care le veţi face pentru noi dacă deveniţi preşedinte!

*Cu 6 abţineri, s-a votat abrobarea bilanţului contabil pe anul 2013

Războiul declanşat continuă la cote înalte, tensiunea este prezentă. Şi Raportul Comisiei de cenzori a fost votat, cu o singură abţinere.

*Hulea: Unde aţi fost domnule Moldovan în ultimii 3 ani”

Unde aţi fost în aceşti trei ani, domnule Moldovan. Ce aţi făcut?„, a replicat Hulea. „Vă rog să nu votaţi descărcarea raportului„, a spus Moldovan

*S-au arătat cartonaşe galbene şi roşii!

Sunt situaţii tensionate, cele două cartonaşe, galben şi roşu au ajuns în… buzunarul lui Augustin Damian, de unde le-a recuperat Corpodean.

*Ioan Moldovan atacă situaţia financiară, polemică cu Corpodean şi Ioana Marin

Polemica între Corpodean, Ioan Moldovan şi trezorierul Ioana Marin capătă cote înalte, cei trei întrerupându-se reciproc. „Toată lumea şttie că Nichimiş a plecat din AJF din cauza furtului, are partea sa de vină că nu a informat Biroul„, a atacat Moldovan. „Vorbiţi numai aberaţii” a replicat Ioana Marin. „Aceste au fost motivele pentru care în septembrie 2013 mi-am dat demisia„, a atacat Moldovan. „Pentru 12 ore”, a spus Corpodean, care i-a înmânat lui Moldovan două cartonaşe, roşu şi galben pentru a fi amendată reacţia sa.

Aceste chestiuni s-au semnalat în cadrul Biroului, dar nu mi-au fost acceptate. Deficitul este influenţat cu suma ce a dispărut în urma spargerii din 10 iunie 2013„, a mai comentat Moldovan.

291 de zile de deplasări s-au efectuat la AJF Alba într-un an de zile„, a atacat Ioan Moldovan. „De trei ani de zile, maşina AJF a consumat 26 de litri de combustibil, suntem de Cartea Recordurilor„, a spus Ioan Moldovan.

Nu orice sumă ce intră în conturile AJF reprezintă un venit. Puteau fi înregistrate contabil„, a spus Ioan Moldovan, aflat la prezidiu, deşi conform statutului din 2005, postul de vicepreşedinte pentru care fost ales în 2011 nu există!

Sorin Corpodean şi Ioan Moldovan s-au înţepat elegant. „Veniturile au fost suprademisionate. Asociaţia Judeţeană de Fotbal nu înregistrează venituri din transport şi arbitraj echipe. Aici probabil sunt banii primăriilor care susţin fotbalul. Veniturile pentru vânzarea buletinelor tehnice şi legile jocurilor sunt pentru FRF, la fel şi banii pentru cursuri de arbitrii şi observatori”, a spus Ioan Moldovan

*S-a votat Raportul Biroului Executiv

În unanimitate s-a votat raportul de activitate al Biroului, urmează prezentarea situaţiei financiare a AJF Alba, de către Ioana Maria Marin. În perioada ianuarie-mai 2014 AJF a înregistrat un deficit cifrat la 16.172 lei

*”Comisia de Arbitri a fost independentă”

Alegeri AJF Alba13Se prezintă raportul de activitatea Biroului Executiv, cu realizările din ultimii 4 ani. La fotbalul feminin anul trecut s-au atras fonduri, pomenindu-se de firmele care au sprijinit AJF Alba, remarcându-se colaborarea cu CJ Alba.

*74 din 76 prezenţi

*Corpodean afirmă: „Comisia de Arbitri a fost autonomă, deşi s-a spus că eu fac şi eu desfac. Mi-am asumat acest lucru prin menţinerea lui Lucian Dan în funcţie, deşi exista acel control judiciar impus mie, nu lui Lucian Dan, să fie înţeles”

*S-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Dragoş Damian

*ora 11.05: Ciprian Brânză (Arena), Petru Muntean (Viitorul Tărtăria), Dan Aldea (Langhental Valea Lungă) sunt desemnaţi în Comisie, Gheorghe Medrea (Mureşul Vinţu), Cristian Anghel (Activ Sport Ciugud) şi Andrei Zăgrean (Rival Alba Iulia) sunt nominalizaţi de organizatori

*Rulează un spot video de prezentare a „Zilei Fotbalului”  de la Galda de Jos

*Alegătorii vor vota pe buletine de vot, prin tăierea numelor a doi dintre candidaţi

Alegeri AJF Alba50

*Corpodean îşi începe discursul îndemnând la „fair play”, folosind şi un cartonaş de culoare verde

*Actualul preşedinte a folosit un citat din Thomas Edison „O idee, oricât de valoroasă, nu face doi bani, dacă nu o pui în practică” în debutul alocuţiunii

*Comisia de urmărire şi validare a voturilor va cuprinde câte un reprezantant al celor trei candidaţi la preşedinţie

*Sorin Corpodean prezintă ordinea de zi

*Au început alegerile!

Alegeri AJF Alba15*ora 10.45: Octavian Goga, vicepreşedintele FRF este observator al alegerilor.

*Adunarea este statutară, prezenţă record, 74 de votanţi, lipsesc Olimpia Vinerea (botezată „Olimpic” Vinerea de către secretarul general Cristian Petropulos) şi ASC Băgău.

*Până la validarea reprezentanţilor echipelor afiliate s-a întârziat începerea Adunării Generale Ordinare de Alegeri

Miza este mare, campania electorală a fost una încinsă, iar cei 76 de electori (membri afiliaţi) trebuie să aleagă noua conducere a AJF Alba pentru următorii 4 ani.

[nggallery id=1917]

Se anunţă o aspră bătălie şi marea întrebare este dacă Sorin Corpodean, ales în 1999, acum 15 ani în fruntea “fotbalului mic” îşi va prelungi activitatea cu încă 4 ani, în condiţiile în care areAugustin Damian 1 contracandidaţi pe foştii colaboratori Augustin Damian şi Iulian Nichimiş.

Aceste alegeri sunt cele mai tensionate din ultimii ani, putându-se anticipa un duel fără menajamente. Colaboratorii actuali ai lui Corpodean au anunţat că demisionează în bloc dacă actualul preşedinte nu câştigă un nou mandat, iar cuplul Damian – Nichimiş speră să-l detroneze pe fostul arbitru FIFA, care, în acelaşi timp mizează să se impună încă din primul tur de scrutin.

De asemenea se va vota şi pentru componenţa Biroului Executiv, cu noi membri ce vor reprezenta Liga a IV-a, Liga a V-a, copiii şi juniorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea