Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Solicitare pentru Primăria Alba Iulia. ”Două becuri pe Stadionul Cetate, vă rugăm”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scriu aceste rânduri la solicitarea unui număr, nu redus, de amatori de sport care frecventează Stadionul Cetate din Alba Iulia și se lovesc, spre seară, de aceeași problemă: lipsa unor becuri pe pista de atletism.

Stadionul Cetate din Alba Iulia a devenit, de ani buni, un loc agreat pentru practicarea sportului. Fie că vorbim de jogging, alergat pe scări, flotări, abdomene, tracțiuni, zeci de tineri și deopotrivă vârstnici aleg, în fiecare zi, să ia, aici, o gură de oxigen și să-și dea un ”refresh” după o zi de muncă, fie ea bună sau rea.

Din păcate, și nu de puțin timp, toți se confruntă cu aceeași problemă. După ora 20.30 amplasamentul este iluminat doar de becurile din sufrageriile blocurilor vecine sau de aplicațiile ”lanternă” ale telefoanelor mobile.
Stadionul Cetate01

Stadionul Cetate01

(fotografii realizate la aceeași oră, în aceleași locuri, cu și fără bliț) 

iluminare01Marți, spre pildă, după ora 21.45, pe ”Cetate” erau peste 10 persoane și, dacă facem un simplu exercițiu de imaginație, avem toate premisele să credem că, în cazul în care amplasamentul ar fi iluminat, numărul acestora s-ar fi dublat. Astfel, interesul general există, iar cele două-trei becuri nu ar arde banul public, așa cum se întâmplă, izolat, pe timp de zi, în unele locuri din Alba Iulia. (vezi foto)

Vă invităm așadar, domnule primar, să veniți să vedeți câți albaiulieni frecventează într-o zi obișnuită Stadionul Cetate, poate și din cauza că, la sfârșit de lună, nu ajung banii pentru un abonament la Bazinul Olimpic sau la o sală de fitness.

Considerăm că, așa cum s-au alocat 275.000 de euro pentru iluminatul festiv, în acest sezon de iarnă, bugetul public va ”rezista” cu două-trei becuri aprinse, două-trei ore, de la crepuscul până la închiderea obiectivului.

Transalpina de Mamut71Pentru a fi și mai convingători că cererea noastră este justificată, amintim că pista de bicicliști care traversează parțial Dealul Mamut este iluminată de la baza Parcului Dendrologic până la Baza de Agrement, recent dată în folosință. Putem susține, fără să ne îndoim că greșim, că în orele menționate, stadionul e mai populat.

Natura unor meserii și problemele cotidiene fac ca programul să fie plin până spre seară, astfel, solicităm, cu răbdare și respect, montarea a două-trei becuri pe Stadionul Cetate. Totodată, este lesne de înțeles de ce în unele zile de vară sportul poate fi practicat doar după ora 20.00.

În lumina celor arătate mai sus, și în speranța că solicitarea noastră va fi soluționată, mulțumim anticipat.

Citește și FOTO Stadionul ”Cetate”, ocolit de investiții, dar frecventat de albaiulieni, zace în paragină. Pista de atletism, obstacol în calea performanței


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea