Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Solicitare pentru Primăria Alba Iulia. ”Două becuri pe Stadionul Cetate, vă rugăm”

Publicat

în

Scriu aceste rânduri la solicitarea unui număr, nu redus, de amatori de sport care frecventează Stadionul Cetate din Alba Iulia și se lovesc, spre seară, de aceeași problemă: lipsa unor becuri pe pista de atletism.

Stadionul Cetate din Alba Iulia a devenit, de ani buni, un loc agreat pentru practicarea sportului. Fie că vorbim de jogging, alergat pe scări, flotări, abdomene, tracțiuni, zeci de tineri și deopotrivă vârstnici aleg, în fiecare zi, să ia, aici, o gură de oxigen și să-și dea un ”refresh” după o zi de muncă, fie ea bună sau rea.

Din păcate, și nu de puțin timp, toți se confruntă cu aceeași problemă. După ora 20.30 amplasamentul este iluminat doar de becurile din sufrageriile blocurilor vecine sau de aplicațiile ”lanternă” ale telefoanelor mobile.
Stadionul Cetate01

Electrica Furnizare Discount

Stadionul Cetate01

(fotografii realizate la aceeași oră, în aceleași locuri, cu și fără bliț) 

iluminare01Marți, spre pildă, după ora 21.45, pe ”Cetate” erau peste 10 persoane și, dacă facem un simplu exercițiu de imaginație, avem toate premisele să credem că, în cazul în care amplasamentul ar fi iluminat, numărul acestora s-ar fi dublat. Astfel, interesul general există, iar cele două-trei becuri nu ar arde banul public, așa cum se întâmplă, izolat, pe timp de zi, în unele locuri din Alba Iulia. (vezi foto)

Vă invităm așadar, domnule primar, să veniți să vedeți câți albaiulieni frecventează într-o zi obișnuită Stadionul Cetate, poate și din cauza că, la sfârșit de lună, nu ajung banii pentru un abonament la Bazinul Olimpic sau la o sală de fitness.

Considerăm că, așa cum s-au alocat 275.000 de euro pentru iluminatul festiv, în acest sezon de iarnă, bugetul public va ”rezista” cu două-trei becuri aprinse, două-trei ore, de la crepuscul până la închiderea obiectivului.

Transalpina de Mamut71Pentru a fi și mai convingători că cererea noastră este justificată, amintim că pista de bicicliști care traversează parțial Dealul Mamut este iluminată de la baza Parcului Dendrologic până la Baza de Agrement, recent dată în folosință. Putem susține, fără să ne îndoim că greșim, că în orele menționate, stadionul e mai populat.

Natura unor meserii și problemele cotidiene fac ca programul să fie plin până spre seară, astfel, solicităm, cu răbdare și respect, montarea a două-trei becuri pe Stadionul Cetate. Totodată, este lesne de înțeles de ce în unele zile de vară sportul poate fi practicat doar după ora 20.00.

În lumina celor arătate mai sus, și în speranța că solicitarea noastră va fi soluționată, mulțumim anticipat.

Citește și FOTO Stadionul ”Cetate”, ocolit de investiții, dar frecventat de albaiulieni, zace în paragină. Pista de atletism, obstacol în calea performanței

Publicitate

Ştirea zilei

Moldovenii supărați după ce Iohannis, în vizita de la Pianu, i-a îndemnat pe români să joace golf: „Nu există niciun teren în toată Moldova!”

Publicat

în

Moldovenii supărați după ce Iohannis, în vizita de la Pianu, i-a îndemnat pe români să joace golf: „Nu există niciun teren în toată Moldova!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la decernarea premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiță” și la prezentarea noului model de Dacia Duster, ce a avut loc la Golf Club „Paul Tomiță”, Pianu de Jos, comuna Pianu, județul Alba, în cursul zilei de sâmbătă. Șeful statului a avut doar cuvinte de laudă la adresa noului model Dacia Duster și totodată i-a îndemnat pe români să practice golful, sport pe care l-a catalogat ca fiind unul deloc exclusivist.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a transmis președintele.

Electrica Furnizare Discount

Îndemnul președintelui Klaus Iohannis, care le-a recomandat românilor să joace golf pentru că e un sport atractiv și deloc scump, l-a intrigat pe useristul Iulian Bulai, care a demarat o adevărată anchetă.

„Am verificat: nu avem teren de golf în niciunul dintre cele 8 județe ale Moldovei. Ghinion! Cine ne împrumută un teren de golf?

Nici autostrăzi nu avem. Noi sărim peste “nevoia de teren de golf”. Întâi autostrăzi. Apoi golf. Vă așteptăm în vizită, domnule președinte! Atunci când vom avea autostrăzi în Moldova.

Aveți 6 ani de mandat și avem doar centura Bacăului. Prea rar v-am auzit vorbind despre nevoia de autostrăzi din Moldova. Prea des despre golf și mers la schi.

Dezamăgit! Tare dezamăgit!”, declară Iulian Bulai

Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare de COD GALBEN de furtună și rafale puternice de vânt în județul ALBA. Valabil până la ora 17:00

Publicat

în

Avertizare de COD GALBEN de furtună și rafale puternice de vânt în județul ALBA. Valabil până la ora 17:00

Administrația Națională de Meteorologie transmite o avertizare de COD GALBEN:

Valabil de la : 19-09-2021 ora 14:00 până la : 19-09-2021 ora 17:00

In zona : Județul Alba: zona joasă;

Electrica Furnizare Discount

Se vor semnala : temporar intensificări ale vântului cu rafale de peste 55-60 km/h

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Spectacolul Gașca Zurli la mare căutare: Piața Cetății a fost „inundată” de copii și părea a fi neîncăpătoare

Publicat

în

VIDEO| Spectacolul Gașca Zurli la mare căutare: Piața Cetății a fost „inundată” de copii și părea a fi neîncăpătoare

În cea de a treia zi și ultima din cadrul evenimentului „Sărbătoarea Muzicii” de la Alba Iulia, desfășurat în Piața Cetății, începând cu ora 11:00, spectacolul muzical oferit de Gașca Zurli a fost la extrem de mare căutare în rândul celor mici.

Sute de copii, alături de părinți, au fost prezenți la spectacol, iar numărul de scaune alocate pentru acest eveniment a părut infim față de numărul de spectatori, până și Piața Cetății părea neîncăpătoare.

Electrica Furnizare Discount

Un lucru este cert: cei mici au foarte încântați de momentul muzical oferit de Gașca Zurli, fericirea se putea vedea în ochii acestora și suntem absolut convinși că singurul regret pe care aceștia îl au este acela că spectacolul a avut și un final și sunt nerăbdători în așteptarea următoarei reprezentații.

La evenimentul din Piața Cetății a fost prezent și primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, care a spus că nu putea să existe o sărbătoare a muzicii fără un eveniment dedicat copiilor. Ce a mai declarat acesta despre „Sărbătoarea Muzicii”:

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare