Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Șoferi din Alba Iulia, condamnați să încalce Codul rutier de fiecare dată când parchează acasă: Anomaliile rutiere de pe o stradă din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șoferi din Alba Iulia, condamnați să încalce Codul rutier de fiecare dată când parchează acasă: Anomaliile rutiere de pe o stradă din municipiu

Posesorii de autoturisme de la scările blocului 8 BCD de pe str. Vasile Goldiș din cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia sunt puși într-o situație bizară, ei fiind nevoiți să încalce prevederile Codului rutier de fiecare dată când vor să parcheze acasă, din cauza unor anomalii rutiere, ne-a semnalat unul dintre locatari.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Concret, între blocurile 8 BCD și 7 BCD este amenajată o parcare rezidențială, cu peste 20 de locuri numerotate, dar intrarea în parcare direct din str. Vasile Goldiș nu este posibilă, nefiind amenajată o stradă laterală spre aceasta. Astfel, șoferii ar putea avea doar două variante ca să ajungă la locul lor de parcare plătit.

Accesul în parcare ar putea să se facă din strada cu sens unic care trece prin partea stângă a Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu”, paralelă cu Vasile Goldiș, la rândul ei cu sens unic, respectiv de la M-uri spre sensul giratoriu de la intersecția cu B-dul Revoluției 1989. Numai că, dacă șoferii fac dreapta în zona Grădiniței cu Program Prelungit nr. 9, iar la colțul școlii virează la stânga, un indicator „Accesul interzis” amplasat pe un stâlp cu câțiva metri înainte să ajungă la parcarea cu pricina nu permite circulația niciunui vehicul, nici măcar a bicicletelor sau căruțelor.

Cea de-a doua variantă ar fi să vireze la dreapta puțin mai sus de pe str. Vasile Goldiș, înaintea sediului Filialei Alba a Asociației Nevăzătorilor. Dacă execută această manevră, ar trebui să vireze apoi spre dreapta, doar că un indicator cu semnificația „Obligatoriu la stânga” montat la colțul blocului la ieșirea de pe stradă le interzice să se îndrepte spre parcarea respectivă, pentru că astfel s-ar deplasa pe contrasens, strada fiind, așa cum spuneam, cu sens unic! De asemenea, nici virajul dublu la dreapta din str. Vasile Goldiș la următoarea interesecție nu este posibil, pentru că și aici există un indicator „Accesul interzis”, fiindcă este sens unic.

Iar altă posibilitate de a utiliza parcarea buclucașă nu există decât dacă se încalcă semnificația unuia dintre indicatoarele amplasate pe strada menționată. Ciudat, nu?

Probabil, amplasarea unui panou adițional „Cu excepția riveranilor” sau eliminarea unuia dintre celelalte indicatoare restrictive ar putea să-i pună în legalitate pe locatarii care au închiriat locurile de parcare rezidențiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea