Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Slujbă de Te Deum, prelegeri și momente artistice, la Penitenciarul Aiud, înainte de Ziua Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Importanţa istorică a Zilei Naţionale a României a fost prezentată deţinuţilor aflaţi în custodia Penitenciarului Aiud printr-o activitate educativă desfăşurată miercuri, 29 noiembrie, în Biserica aşezământului de deţinere. Principalele momente ale proiectului au fost: slujba de Te Deum, o prelegere tematică şi un moment artistic susţinut de „Corul Robilor” format din 7 deţinuţi ce a cuprins cântece şi poezii patriotice.

Pe parcursul întregii săptămâni, prin canalul propriu de televiziune cu circuit închis, se vor transmite materiale referitoare la semnificaţia zilei de 1 decembrie în istoria românilor.

De asemenea, marţi, 28 noiembrie, funcţionari ai Serviciului educaţie şi asistenţă psihosocială împreună cu 9 deţinuţi încadraţi la regim închis au vizitat persoanele instituţionalizate în Căminul pentru persoane vârstnice din Sebeş.

Deţinuţii au oferit vârstnicilor cocarde tricolore confecţionate în cadrul atelierelor ocupaţionale, iar funcţionarii au dăruit pachete cu dulciuri. Se intenţionează dezvoltarea şi

permanentizarea colaborării dintre Penitenciarul Aiud şi Căminul pentru persoane vârstnice din Sebeş prin încheierea unui protocol.

În data de 29 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, directorul locului de deținere împreună cu funcționari publici cu statut special – angajați ai Penitenciarului Aiud, au onorat invitația Primăriei și Consiliului Local Aiud participind la ceremonialul depunerii de coroane în cinstea tuturor eroilor neamului românesc, ceremonial desfașurat la Monumantul Eroilor din Cimitirul Ortodox Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea