Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin – „Doctor Honoris Causa” al Universităţii „1 Decembrie 1918”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tan Sri Dato’Seri Dr. Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin, vicecancelar la Universitatea Naţională Kebangsaan din Malaezia, deţine începând de astăzi, 13 mai, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia. Acordarea titlului s-a făcut în cadrul unei şedinţe festive a Senatului universităţii albaiuliene, ce a avut loc cu începere de la ora 11.00, la Palatul Apor.

Propunerea acordării titlului de  Doctor Honoris Causa profesorului Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudina venit din partea Facultatăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii.

„Conform procedurilor noastre această propunere a fost analizată de comisiile Senatului şi apoi a fost cerut acordul doamnei profesor. Trebuie să vă spun că suntem onoraţi că doamna Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin a acceptat să devină Doctor Honoris Causa al Universităţii din Alba Iulia, în acest fel devenind membru al comunităţii academice albaiuliene. Îi mulţumim pentru acest accept şi pentru faptul că ne face o mare onoare acceptând titlul”, a declarat Nicolae Todea, preşedintele Senatului.

Despre prestigiul dânsei de necontestat a vorbit Daniel Breaz, în cadrul Laudatio. Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin s-a născut în 1947 şi este exemplară în dezvoltarea învăţământului superior medical în Malaezia. Ca vicecancelar al Universităţii Kebangsaan Malaezia (UKM), ea a dezvoltat un plan de transformare pentru UKM, a introdus comercializarea de produse de cercetare şi a iniţiat programe inovatoare pentru dezvoltarea capitalului uman. A combinat admirabil munca ei de activist social, în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al Organizaţiei Femeilor (NCWO,) pentru a consolida proiectele, implicarea în comunitate, la UKM.

Este şi un scriitor prolific şi un cronicar în ziarele principale axate pe probleme de educaţie şi sănătate. Printre numeroasele recunoaşteri internaţionale şi naţionale se numără funcţia director adjunct al Departamentului de Învăţământ Superior, Ministerul Învăţământului Superior şi director al diviziei de calitate a Ministerului Învăţământului Superior Malaezia şi membru UNESCO.

Titlul de „Doctor Honoris Causa” i-a fost înmânat de rectorul Universităţii “1 Decembrie 1918″, Daniel Breaz,  în prezenţa Senatului universităţii şi a unor distinşi membri ai mediului academic din Malaezia. Cu acest prilej, delegaţia Universităţii Naţionale Kebangsaan din Malaezia prezentă la eveniment a semnat un Acord-cadru de colaborare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea