Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Serviciile de urgență au prezentat copiilor din Vințu de Jos tehnici de siguranță și măsuri de prevenire: Monitorul cardiac, testerul de oxigen și costumele, în centrul atenției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Serviciile de urgență au prezentat copiilor din Vințu de Jos tehnici de siguranță și măsuri de prevenire: Monitorul cardiac, testerul de oxigen și costumele, în centrul atenției

Săptămâna aceasta, 10 servicii de urgență locale, formate din sectorul public, privat și de voluntariat, din două județe, și-au unit resursele pentru Campania de informare publică, interactiv-distractivă, ”Ziua Serviciilor de Urgență”, creată de către Proiectul Comunitar Ready Steady Go pentru tinerii de toate vârstele.

În cea de a doua zi a campaniei de informare programată pentru această săptămână, elevii de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” și Școala Primară din Vințu de Jos, județul Alba, au învățat diverse tehnici de siguranță și măsuri de prevenire de la echipele desemnate vizitei școlare din cadrul: Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, S.V.S.U. al Comunei Vințu de Jos, Serviciului de Ambulanță Alba Iulia și Inspectoratului de Poliție Alba Iulia, respectiv Secției nr.2 Vințu de Jos, care au prezentat și explicat cu pasiune și răbdare autospecialele și echipamentele din dotare.

Campania de informare publică, interactiv-distractivă, ”Ziua Serviciilor de Urgență” evidențiază importanța învățării copiilor, de la vârste fragede, când și cum să sune la numărul unic pentru situații de urgență 112. Nu numai că elevii vor fi mai conștienți și informați corespunzător, dar vor fi echipați de către specialiștii serviciilor de urgență cu pașii potriviți pe care trebuie să-i urmeze, pe care îi vor putea folosi în situații de urgență, dacă va fi vreodată nevoie pentru a-i ajuta pe cei din jurul lor.

În ultimele două zile, campania a reușit să capteze interesul și curiozitatea a peste 350 de copii din județele Alba și Sibiu. Preșcolarii și elevii au fost cu toții intrigați să vadă variatele echipamente din interiorul autospecialelor, inclusiv monitorul cardiac, testerul de oxigen, stațiile de emisie-recepție, butoanele de comutare ale semnalelor luminoase și acustice, precum și costumele de protecție pe care trebuie să le folosească salvatorii în caz de urgență.

Este foarte important ca tinerii să înțeleagă cum funcționează întregul sistem operațional al serviciilor de urgență. Cu cât copiii sunt educați mai devreme despre diferitele aspecte ale „Oamenilor care ne ajută”, cu atât vor avea o mai bună înțelegere și un grad de conștientizare mai ridicat, dacă vor trebui vreodată să le folosească – nu numai că vor ști cum și când să apeleze numărul unic pentru situații de urgență 112 în mod corespunzător, va fi și o experiență mult mai puțin înfricoșătoare pentru ei.

În multe situații, copiii au dat dovadă de mare curaj și de multe ori un nivel de maturitate cu mult peste vârsta lor, demonstrând calm și gândire clară în momentele critice, apelând numărul unic pentru situații de urgență 112 și mai apoi urmând instrucțiunile operatorilor.

Câinii jandarmi sunt dresați să adulmece și să detecteze prezența mai multor substanțe, parfumurile oamenilor și alte mirosuri pe care nasul persoanelor nu le poate percepe. Linda, Thor, Odin sunt câinii lup din cadrul unității canine a Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba. Alături de conductorii lor, reprezintă un punct forte pentru a ajuta copiii să învețe despre siguranța publică, vizitând școli, creșe și diverse alte grupuri de diferite vârste, pentru a ajuta la promovarea mesajelor importante ale serviciilor de urgență prin campanii educaționale publice și alte acțiuni dezvoltate pe această tematică.

Se acordă mulțumiri deosebite pentru a face posibilă această campanie pentru copiii din Vințu de Jos:

-Școlii Gimnaziale „Iuliu Maniu” și Școlii primare din Vințu de Jos, Alba Iulia
-Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba
-S.V.S.U. al Comunei Vințu de Jos, Alba Iulia
-Serviciului de Ambulanță Alba Iulia
-Inspectoratului de Poliție Alba Iulia, respectiv Secției nr.2 Vințu de Jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea