Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Serviciile de urgență au prezentat copiilor din Vințu de Jos tehnici de siguranță și măsuri de prevenire: Monitorul cardiac, testerul de oxigen și costumele, în centrul atenției

Publicat

în

FOTO| Serviciile de urgență au prezentat copiilor din Vințu de Jos tehnici de siguranță și măsuri de prevenire: Monitorul cardiac, testerul de oxigen și costumele, în centrul atenției

Săptămâna aceasta, 10 servicii de urgență locale, formate din sectorul public, privat și de voluntariat, din două județe, și-au unit resursele pentru Campania de informare publică, interactiv-distractivă, ”Ziua Serviciilor de Urgență”, creată de către Proiectul Comunitar Ready Steady Go pentru tinerii de toate vârstele.

În cea de a doua zi a campaniei de informare programată pentru această săptămână, elevii de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” și Școala Primară din Vințu de Jos, județul Alba, au învățat diverse tehnici de siguranță și măsuri de prevenire de la echipele desemnate vizitei școlare din cadrul: Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, S.V.S.U. al Comunei Vințu de Jos, Serviciului de Ambulanță Alba Iulia și Inspectoratului de Poliție Alba Iulia, respectiv Secției nr.2 Vințu de Jos, care au prezentat și explicat cu pasiune și răbdare autospecialele și echipamentele din dotare.

Campania de informare publică, interactiv-distractivă, ”Ziua Serviciilor de Urgență” evidențiază importanța învățării copiilor, de la vârste fragede, când și cum să sune la numărul unic pentru situații de urgență 112. Nu numai că elevii vor fi mai conștienți și informați corespunzător, dar vor fi echipați de către specialiștii serviciilor de urgență cu pașii potriviți pe care trebuie să-i urmeze, pe care îi vor putea folosi în situații de urgență, dacă va fi vreodată nevoie pentru a-i ajuta pe cei din jurul lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ultimele două zile, campania a reușit să capteze interesul și curiozitatea a peste 350 de copii din județele Alba și Sibiu. Preșcolarii și elevii au fost cu toții intrigați să vadă variatele echipamente din interiorul autospecialelor, inclusiv monitorul cardiac, testerul de oxigen, stațiile de emisie-recepție, butoanele de comutare ale semnalelor luminoase și acustice, precum și costumele de protecție pe care trebuie să le folosească salvatorii în caz de urgență.

Este foarte important ca tinerii să înțeleagă cum funcționează întregul sistem operațional al serviciilor de urgență. Cu cât copiii sunt educați mai devreme despre diferitele aspecte ale „Oamenilor care ne ajută”, cu atât vor avea o mai bună înțelegere și un grad de conștientizare mai ridicat, dacă vor trebui vreodată să le folosească – nu numai că vor ști cum și când să apeleze numărul unic pentru situații de urgență 112 în mod corespunzător, va fi și o experiență mult mai puțin înfricoșătoare pentru ei.

În multe situații, copiii au dat dovadă de mare curaj și de multe ori un nivel de maturitate cu mult peste vârsta lor, demonstrând calm și gândire clară în momentele critice, apelând numărul unic pentru situații de urgență 112 și mai apoi urmând instrucțiunile operatorilor.

Câinii jandarmi sunt dresați să adulmece și să detecteze prezența mai multor substanțe, parfumurile oamenilor și alte mirosuri pe care nasul persoanelor nu le poate percepe. Linda, Thor, Odin sunt câinii lup din cadrul unității canine a Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba. Alături de conductorii lor, reprezintă un punct forte pentru a ajuta copiii să învețe despre siguranța publică, vizitând școli, creșe și diverse alte grupuri de diferite vârste, pentru a ajuta la promovarea mesajelor importante ale serviciilor de urgență prin campanii educaționale publice și alte acțiuni dezvoltate pe această tematică.

Se acordă mulțumiri deosebite pentru a face posibilă această campanie pentru copiii din Vințu de Jos:

-Școlii Gimnaziale „Iuliu Maniu” și Școlii primare din Vințu de Jos, Alba Iulia
-Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba
-S.V.S.U. al Comunei Vințu de Jos, Alba Iulia
-Serviciului de Ambulanță Alba Iulia
-Inspectoratului de Poliție Alba Iulia, respectiv Secției nr.2 Vințu de Jos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

20 Ani cu Skepsis,  împliniți la Alba Iulia: Două spectacole aniversare la Casa de Cultură a Studenților

Publicat

în

20 Ani cu Skepsis,  împliniți la Alba Iulia: Două spectacole aniversare la Casa de Cultură a Studenților

Primul spectacol din cadrul evenimentului aniversar, intitulat în mod deloc întâmplător GENERAȚII, va avea loc Duminică, 29.05.2022, ora 19.00 – un spectacol în care vor păşi, pe scenă, rând pe rând, trei generaţii de tineri care activează în prezent în cadrul organizaţiei, prezentând trei episoade dramatice originale, inspirate de texte clasice și moderne semnate de Oscar Wilde și Matei Vișniec.

Vineri, 03.06.2022, ora 19.00, vă invităm la spectacolul de teatru OSCAR, după Claude Magnier, unul dintre cele mai bune spectacole de comedie din repertoriul grupului – un spectacol cu un comic spumos și un ritm susţinut, în care răsturnările de situaţie şi jocul personajelor captează imaginaţia publicului care asistă la o zi neobișnuită din viața unui multimilionar, o zi care ne amintește că nimeni nu este scutit de probleme şi că uneori nici măcar o mare avere nu te poate scoate uşor din încurcătură.

”Grupul Skepsis nu și-a propus niciodată să dovedească ceva, ci să descopere… să exploreze prin artă conexiuni profunde între noi și noi înșine, între noi și ceilalți. Celebrăm acum 20 de ani de la înființare cu două spectacole care subliniază faptul că grupul nostru are un trecut meritoriu, un prezent frumos și un viitor încrezător. Prin aceste spectacole mulțumim nu doar tuturor celor care au fost alături de noi ci și tuturor celor care s-au alăturat și se vor alătura nouă în lupta pentru ideea de Frumos, pentru cultură și educație prin artă.” – Viorel Cioflică, Coordonator.

Elit - Gustul Desăvârșit

Grupul Skepsis este o organizație artistică de tineret puternic implicată în viața socială și culturală a orașului, dezvoltată în jurul unei trupe de teatru născută în primăvara anului 2002 în mediul studențesc albaiulian și care în timp a crescut constant sub principiul teatrului de artă, atrăgând, formând și promovând constant tinere talente.

De-a lungul anilor trupa de teatru Skepsis s-a implicat în numeroase campanii umanitare și a reprezentat Alba Iulia la festivaluri și evenimente culturale dedicate trupelor tinere la nivel național (București, Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Ploiești) și internațional (Germania, Cehia, Lituania, Rusia, Bulgaria, Grecia, Muntenegru), prestațiile trupei fiind răsplătite cu numeroase premii și distincții individuale la toate evenimentele cu caracter competitiv.

Seriozitatea și profesionalismul cu care își onorează angajamentele au făcut ca Grupul Skepsis să devină în timp un veritabil ambasador cultural al orașului, implicarea în dezvoltarea vieții culturale a comunității fiind subliniată prin importante proiecte culturale inițiate și organizate anual: Stagiunea cu Skepsis ; APOLLO – Festival Internațional de Teatru de Tineret ; ZILELE MEDIEVALE ALE BĂLGRADULUI – Festival de Artă Medievală

Evenimentul aniversar este organizat de Grupul Skepsis la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, instituție care găzduiește și susține grupul încă de la începuturile lui.

Biletele (20 lei pt adulți ; 10 lei pt studenți și pensionari ; 5 lei pt copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Joi, 26.05.2022, între orele 09.00-15.00. Fondurile obținute astfel sunt direcționate spre susținerea proiectului cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2022” desfășurat de Grupul Skepsis pentru Alba Iulia.

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2022 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Muzeul Național al Unirii Alba Iullia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

 30 mai – 1 iunie. Teatrul de Păpuși „Prichindel” celebrează, alături de cei mai dragi spectatori din județul Alba, Ziua Copilului 2022. Unde va ajunge Sărbătoarea lui Prichindel

Publicat

în

 30 mai – 1 iunie. Teatrul de Păpuși „Prichindel” celebrează, alături de cei mai dragi spectatori din județul Alba, Ziua Copilului 2022. Unde va ajunge Sărbătoarea lui Prichindel

 Teatrul de Păpuși „Prichindel”, prin programul PRICHINDFEST, proiectul Sărbătoarea lui Prichindel, celebrează, alături de cei mai dragi spectatori ai noștri, copiii, Ziua Internațională a Copilului.

Așa cum este firesc, ne bucurăm, de fiecare dată, să oferim copiilor poveștile noastre, povești vesele, antrenante, care să fie mai aproape de lumea minunată a copilăriei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așadar, programul nostru de 1 Iunie se derulează pe mai multe zile, din dorința de a ajunge în fața cât mai multor copii și în cât mai multe locuri:

– 30 mai 2022, de la orele 9:30 și 11:00 vom prezenta copiilor din Aiud spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc, în sala festivă a Colegiului Național „Bethlen Gábor”;

– 31 mai 2022, orele 12:00, spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc, va fi susținut pentru copiii din Valea Lungă;

– 1 iunie 2022, orele 12:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” va fi prezentat spectacolul „Micii mușchetari”, regia Teodora Popa;

– 1 iunie 2022, orele 18:00, veselia se mută în Piața Cetății Alba Carolina, unde va fi susținut spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc.

Copiilor din lumea întreagă le spunem La mulți ani!, dorindu-le să aibă cât mai multă bucurie în lumea lor minunată, lumea copilăriei.

Cristina Smadea,
Secretar literar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

DOSAR PENAL pentru un „bărbat” din Câmpeni: Și-ar fi agresat soția, cu care se află în proces de divorț, la locul ei de muncă

Publicat

în

DOSAR PENAL pentru un „bărbat” din Câmpeni: Și-ar fi agresat soția, cu care se află în proces de divorț, la locul ei de muncă

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul este cercetat pentru violență în familie.

La data de 24 mai 2022, în jurul orei 14.15, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 36 de ani, din oraș, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de soțul său, cu care se află în proces de divorț.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele verificări efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul, în vârstă de 53 de ani, din Câmpeni, s-ar fi deplasat la locul de muncă al soției sale, unde, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie, iar în urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis, față de acesta, un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare