Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Secție de psihiatrie ultramodernă cu acoperiș transformat în centru de relaxare, la Alba Iulia. Investiție de 6 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba va investi 6.000.000 de lei în noua secție de psihiatrie ce va fi amenajată în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Secția va avea 50 de paturi, lucrările vor începe cel mai probabil în luna august 2016, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

Psihiatrie07Construcția este inedită prin faptul că, în partea superioară, va fi amenajat un spațiu de relaxare, cu zone verzi, băncuțe, jardiniere și gazon, cel mai probabil artificial.

Totodată, pentru a asigura independența energetică vor fi montate panouri solare.

”La secția de psihiatrie se estimează o valoare de 6 milioane de lei din care în acest an a fost alocat, de către CJ Alba, suma de 995.610 de lei, iar în 2017 ne-a fost aprobat un credit de angajament bugetar în sumă de 5 milioane de lei”, a spus, marți, directorul financiar contabil ec. Mârza Diana, în cadrul unei conferințe de presă.

Clădirea va fi formată din demisol, parter, etaj 1 și etaj 2.

”La demisol va funcționa arhiva spitalului, vor fi mutate toate atelierele și spațiile de depozitare ale blocului alimentar. La parter va funcționa ambulatoriul secției de psihiatrie, zona de internare, filtru, izolatoare, inclusiv sala de vizitare. La etajul 1 vor funcționa 25 de paturi, o sală de mese, un oficiu, un flux pentru pacienți. Aici vor fi internate femei și vor fi amenajate cabinetele medicilor, iar la etajul 2 vor fi 25 de paturi pentru pacienții de sex masculin, sală mese, oficiu, club și alte cabinete ale medicilor”, a mai spus ec. Mârza.

Saloanele, care vor avea maxim 3 paturi, vor fi prevăzute cu băi, sistem detecție incendiu, sistem apelare asistente, iar pe fiecare etaj va funcționa câte o rezervă cu două paturi.

Construcția va fi prevăzută cu trei lifturi, unul pentru alimente, unul pentru personal și altul pentru pacienți.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă a spus, marți, că această investiție a fost o necesitate, deoarece vechea secție funcționează într-un spațiu istoric și impropriu.

”După foarte multe căutări s-a găsit această soluție, construcția unei secții noi în curtea Spitalului din Alba Iulia. Este mai costisitoare decât ne-am imaginat noi pentru că inițial am mers pe soluții de reabilitare a unor spații existente. Aceasta a fost singura soluție pe care Consiliul județean Alba s-a angajat să o finanțeze pe o perioadă de doi ani”, a precizat ec. Coșarcă.

În clădirea unde a funcționat secția de Psihiatrie se va înființa un muzeu de icoane.

În momentul de față, secția de Psihiatrie funcționează într-un spațiu situat în Cetatea Alba Carolina.

Articol scris de: Oțoiu Denise; Puiac Mihaela

[nggallery id=1609]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea