FOTO Secție de psihiatrie ultramodernă cu acoperiș transformat în centru de relaxare, la Alba Iulia. Investiție de 6 milioane de lei

Consiliul Județean Alba va investi 6.000.000 de lei în noua secție de psihiatrie ce va fi amenajată în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Secția va avea 50 de paturi, lucrările vor începe cel mai probabil în luna august 2016, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

Psihiatrie07Construcția este inedită prin faptul că, în partea superioară, va fi amenajat un spațiu de relaxare, cu zone verzi, băncuțe, jardiniere și gazon, cel mai probabil artificial.

ELIT

Totodată, pentru a asigura independența energetică vor fi montate panouri solare.

”La secția de psihiatrie se estimează o valoare de 6 milioane de lei din care în acest an a fost alocat, de către CJ Alba, suma de 995.610 de lei, iar în 2017 ne-a fost aprobat un credit de angajament bugetar în sumă de 5 milioane de lei”, a spus, marți, directorul financiar contabil ec. Mârza Diana, în cadrul unei conferințe de presă.

Mihail David - 2020

Clădirea va fi formată din demisol, parter, etaj 1 și etaj 2.

”La demisol va funcționa arhiva spitalului, vor fi mutate toate atelierele și spațiile de depozitare ale blocului alimentar. La parter va funcționa ambulatoriul secției de psihiatrie, zona de internare, filtru, izolatoare, inclusiv sala de vizitare. La etajul 1 vor funcționa 25 de paturi, o sală de mese, un oficiu, un flux pentru pacienți. Aici vor fi internate femei și vor fi amenajate cabinetele medicilor, iar la etajul 2 vor fi 25 de paturi pentru pacienții de sex masculin, sală mese, oficiu, club și alte cabinete ale medicilor”, a mai spus ec. Mârza.

Saloanele, care vor avea maxim 3 paturi, vor fi prevăzute cu băi, sistem detecție incendiu, sistem apelare asistente, iar pe fiecare etaj va funcționa câte o rezervă cu două paturi.

Construcția va fi prevăzută cu trei lifturi, unul pentru alimente, unul pentru personal și altul pentru pacienți.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă a spus, marți, că această investiție a fost o necesitate, deoarece vechea secție funcționează într-un spațiu istoric și impropriu.

”După foarte multe căutări s-a găsit această soluție, construcția unei secții noi în curtea Spitalului din Alba Iulia. Este mai costisitoare decât ne-am imaginat noi pentru că inițial am mers pe soluții de reabilitare a unor spații existente. Aceasta a fost singura soluție pe care Consiliul județean Alba s-a angajat să o finanțeze pe o perioadă de doi ani”, a precizat ec. Coșarcă.

În clădirea unde a funcționat secția de Psihiatrie se va înființa un muzeu de icoane.

În momentul de față, secția de Psihiatrie funcționează într-un spațiu situat în Cetatea Alba Carolina.

Articol scris de: Oțoiu Denise; Puiac Mihaela

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

corectoru' 9 februarie 2016 at 14:14

„Consiliul Județean Alba va investi 6.000.000 de lei vechi” ? Adică 600 de lei noi… Scump dom’le, scump! Dincolo parcă era mai ieftin…

??? 9 februarie 2016 at 15:16

6000000lei vechi
Cam mult!

Albaiulean 9 februarie 2016 at 16:20

Alo Dumitrel ? Cum e posibil ca pe acoperisul spitalului de psihiatrie sa fie facut ,,loc de relaxare,, ! Sa vedeti la nebuni ce se arunca de la acel loc de relaxare ca sa se sinucida !!!! Voi chiar nu ganditi ca astia nu mai au minte multa !!!!Mai bine refaceti spital in moara N.Balcescu din Alba Iulia ca paraziti precum unul Tomescu Marius sa nu mai ameninte cu sinuciderea !

Horea 9 februarie 2016 at 16:50

„… în partea superioară, va fi amenajat un spațiu de relaxare, cu zone verzi, băncuțe, jardiniere și gazon…”

Ar mai trebui si-un spatiu tip trambulina (loc de aruncat). Unii s-ar putea sa aiba nevoie.
Ar mai trebui si-un gard metalic rezistent si ÎNALT care sa imprejmuiasca cladirea.

dolfi 9 februarie 2016 at 19:28

daca panourile solare vor fi montate ca in aceste poze… eficienta lor va fi scazuta… ele trebuie orientate cu un anumit unghi de inclinatie spre sud pe axa est-vest. Unghiul depinde de perioada anului (primavara/vara/iarna) pentru eficienta maxima…
In jurul cladirii sa puneti boscheti si copaci ori plasa de jur imprejurul cladirii…ca cine stie… de atata relaxare bietii nefericiti vor vrea la parter pe scurtatura.
Scump dom’le scump… cat e parandartu?

ALBAIULIANUL 9 februarie 2016 at 19:55

domnilor va pregatiti cumva viitoarea casa???? aaaa am uitat nu mai au camere la Aiud, normal toti hotii sunt nebuni in acte…..nu vreau sa fiu nici nesimtit nici ipocrit….dar rugam pe cei de la prefectura alba sa vina cu un comunicat oficial prin care sa ne spuna si noua ,,nebunilor,, care i-am votat la ce e bun un spital de nebuni nou….un aqua park, o clinica pt. copii, o sala polivalenta, o sectie noua cu 200 locuri de primiri urgente in care doctorii sa zbarnaie, un elicopter pt. urgente etc…..nu sunt bani…asai???? mi-as dori ziua aceea in care sa va aduc flori la spitalul acela….pare la numar….DUMNEZEU NU DOARME!!!!!! si nu duceti nimic cu voi…eu in locul vostru as mai iesi pe strada si ia-si mai intreba pe nebunii care trec cam ce ar mai vrea prin oras sa se faca….sigur nu va spuneau ca vreau spital de nebuni….MULTUMESC!!!

Bogdan 9 februarie 2016 at 20:57

Ah, sa nu uitati si de un giratoriu cu semafoare in „botul calului”

Bulă (pt. Bogdan) 9 februarie 2016 at 21:18

Tu iarasi, ca de obicei, vorbesti prostii.
Chiar nu observi mai sus, la alti forumisti, cum se scrie un comentariu?

apoliticul 9 februarie 2016 at 21:51

Ceva pavaje ?

sketchup 10 februarie 2016 at 0:37

Modelul asta a fost facut de un copil de 6 ani? Nici in Sketchup nu sunteti in stare sa lucrati?
Ideea nu e rea dar nu cred ca se poate inlocui o gradina doar cu spatiul ala de pe acoperis. La final mai mult ca sigur nu va arata asa pt e prea scump, va fi pavat, vor fi cateva banci si niste ghivece cu flori.

Rajid al Baclava 11 februarie 2016 at 11:25

cam de ras toata chestia; gratii la geamurile de la etaj ? nu da isu aprobare ; spatiu de relaxare pe acoperis ? mai trebuia localizat complexul langa o padure si langa calea ferata si toate conditiile sunt indeplinite; gard in jur ? de 4 m ca altfel e degeaba; policlinica acolo ? ce ai de umblat pentru o viza auto sau de angajare, ca preferi sa ramai internat

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...