Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Secretul longevităţii celui mai vârstnic locuitor din Alba. Cum a ajuns tanti Noja la 108 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Secretul longevităţii celui mai vârstnic locuitor din Alba. Cum a ajuns tanti Noja la 108 ani

Noja Paladia, cu domiciliul în oraşul Cugir, se numără printre cele mai vârstnice persoane din județul Alba și, se pare, printre cele mai longevive femei din România. Ea a împlinit joi, 20 iulie, venerabila vârstă de 108 ani.

S-a născut în 1915, a avut o viaţă liniştită pe care şi-a dedicat-o familiei. A fost căsătorită mai bine de 45 de ani şi spune că averea cea mai mare pe care a strâns-o până la vârsta de 108 ani sunt copiii, nepoţii şi strănepoţii. Doamna Palaghia a avut patru copii, dintre care trei sunt în viaţă, având 83, 78 şi 73 de ani. Femeia mai are şapte nepoţi şi şase strănepoţi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ieri, 20 iulie, tanti Noja a fost vizitată de primarul localităţii, Adrian Teban, care, în semn de prețuire, i-a adus un aranjament floral, un tort şi o diplomă aniversară din partea primăriei locale.

“A fost o bucurie să fiu alături de doamna Noja la cei 108 ani, o vârstă impresionantă, dovadă a unei vieţi cumpătate şi a unei gândiri pozitive. O felicit pe doamna Paladia cu ocazia împlinirii a 108 ani de viaţă şi îmi doresc să am ocazia să o felicit mulţi ani de aici încolo”, a afirmat primarul.

Întrebată care crede că este secretul longevităţii mamei sale, fiica sa mai mică (Didina, în grija căreia se află sărbătorita) ne-a mărturisit că toată viaţa a consumat doar produse din gospodăria proprie sau de la oamenii din satele de munte aparţinătoare Cugirului. În plus, Noja Paladia obişnuiește să-şi petreacă timpul liber citind, mai ales cărţi de istorie şi geografie.

La cei 108 ani, Paladia este pe picioare, se plimbă prin casă, dialoghează, însă auzul şi văzul i-au cam slăbit. Acest lucru nu o împiedică să se bucure de familie şi de cei care o vizitează. Aceasta l-a recunoscut imediat pe primar, deși nu l-a mai văzut de la vizita anterioară.

Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta Unită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea