FOTO/ SCUTUL PĂDURII: 107 metri cubi de material lemnos confiscați de polițiștii din Alba și amendă în valoare de 10.000 de lei, în urma unui control la o firmă din Poiana Aiudului

În urma unui control la o societate de prelucrare şi comercializare a materialului lemnos din Poiana Aiudului, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat 107 metri cubi de material lemnos.

 În perioada de 02-15 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Județene Alba şi ai Direcţiei Silvice Alba au făcut un control la punctul de lucru din localitatea Poiana Aiudului, comuna Livezile, al unei societăţi comerciale specializată în prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Citește și: Crimă la Sebeș. Un tânăr din comuna Pianu, înjunghiat în plină stradă

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă pentru 13,28 metri cubi de material lemnos precum şi lipsa, din gestiunea societăţii, a cantităţii de 94 de metri cubi de material lemnos, de diferite esenţe.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar complementar s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 13,28 metri cubi de material lemnos şi confiscarea valorică a cantităţii de 94,262 mc material lemnos.

Acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice vor continua.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...