FOTO: Școala Gimnazială Câmpeni vizitată de elevi și profesori de la școlile partenere în proiectul educațional „Uniți prin sport la Centenarul Marii Uniri”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La sfârșitul săptămânii trecute „Capitala Țării Moților” a devenit pentru o zi „Capitala Sportului Școlar”, aici întâlnindu-se peste 100 de elevi de la școli din mai multe județe, însoțiți de numeroși profesori, pentru a participa la activitățile sportive cuprinse în parteneriatul educațional „Uniți prin sport la Centenarul Marii Uniri”.

Mai exact, sub moto-ul „Ai grijă de corpul tău. Este locul în care vei trăi toată viața.” Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, Școala Gimnazială Șimand – județul Arad, Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra, Școala Gimnazială nr. 1 „Gheorghe Crăciun” Zărnești – județul Brașov și Școala Gimnazială Câmpeni s-au „unit” în anul Centenarului Marii Uniri și derulează pe parcursul anului școlar 2018-2019 acest proiect instructiv-educativ care urmărește numeroase scopuri, obiective și în care se regăsesc numeroase activități, atât întreceri sportive cât și vizite în fiecare dintre județele din care provin școlile partenere.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Iar cum în județul nostru s-a realizat în urmă cu 100 de ani visul de veacuri al românilor – Unirea Transilvaniei cu România, la 1 decembrie 1918, în Alba Iulia – prima dintre reuniunile comune ale elevilor s-a realizat la Școala Gimnazială Câmpeni, care s-a dovedit a fi o gazdă primitoare pentru musafiri sosiți în localitate. Astfel, directorul Școlii Gimnaziale Câmpeni, profesor Liliana Arieșanu, alături de mai mulți profesori și elevi i-au așteptat pe cei sosiți de departe cu tulnice, pâine și sare, iar după ce au vizitat școala, cu toții au participat la un moment special pregătit pentru invitați, la care a fost prezent și primarul orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș, însoțit de consilierul local Gabriel Câra-Grigorescu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cu această ocazie, elevii școlii-gazdă au prezentat o scurtă istorie a orașului și a unităților de învățământ de aici, precum și un program artistic pregătit de mai mulți elevi talentați și coordonați de profesoara Iulia Drăgoi, în care s-au regăsit cântece populare și patriotice. Totodată, directorul școlii din Câmpeni a oferit diplome de merit pentru implicarea în acest parteneriat profesorilor Cornel Gojeiu, Mariana Petruse, Nicolae Joldeș, Mircea Elecheș, Dan Mărcuș, Tiberiu Boca și Alin Bîrla, primarului, consilierului local și câtorva reprezentanți ai echipelor de la școlile partenere, datorită faptului că au avut în ultimul timp rezultate sportive foarte bune la nivel județean, interjudețean și chiar național.

De aici, toți elevii s-au deplasat la Sala de Sport nr. 2 din incinta Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni, acolo unde s-au reunit pentru a forma drapelul țării noastre cu tricourile pe care le-au îmbrăcat special de Centenarul Marii Uniri, iar apoi aceștia au început într-o atmosferă de fairplay întrecerile de fotbal, badminton și șah, demonstrând că nu este importat a câștiga ci mai important este a participa.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419