// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Școala de vară la Parohia „Cuvioasa Paraschiva” din Alba Iulia – Activități inedite, creative și distractive pentru peste 120 de copii

Parohia Ortodoxă „Cuvioasa Paraschiva” a desfăşurat în perioada 1 – 15 august 2017 a patra ediţie a Școlii de vară pentru copiii și tinerii din parohie. Pe parcursul celor două săptămâni, 127 de copii cu vârste cuprinse între 5-14 ani și-au petrecut o parte din zi într-un mod inedit, creativ și distractiv, sub coordonarea unei echipe de socio-animatori bine pregătiți și foarte sufletiști.

Programul a fost alcătuit și în acest an în funcție de profilul și vârsta participanților și a constat din: rugăciunea de dimineaţă, povestioare biblice și crâmpeie din învățătura sfinților părinți, jocuri de dezvoltare personală, de comunicare şi de team-building, concursuri, ateliere de creaţie (activităţi de lucru manual şi abilităţi practice, tehnici de pliere a hârtiei – quilling, origami și flori de hârtie, tehnica șervețelului, modelaj în lut, păpuși pe linguri de lemn), atelier de desen și pictură, concursuri și activități sportive și recreative în aer liber (Parcul de aventură și Cetatea Alba Carolina) și în sală (Sala de sport a Colegiului Tehnic Alexandru Domşa), repetiţii pentru concertul de pricesne închinat Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului din data de 15 august 2017 şi lansare de lampioane în seara zilei de 14 august.

La buna desfășurare a Școlii de vară au contribuit preoţii slujitori ai bisericii parohiale și 21 de voluntari, ce au participat cu abnegație la program, ocupându-se cu mare dăruire de copiii și tinerii împărțiți pe trei categorii de vârstă 5-7, 8-11 și 12-14 ani. În mediul intim și plin de căldură oferit de curtea bisericii parohiale, dar și la Parcul de Aventură, în Cetatea Alba Carolina şi în Sala de sport a Colegiului Tehnic Alexandru Domşa, copiii au fost ajutați de către voluntari să dea viață calităților lor sufletești, să-și depășească limitele, să comunice și să se exprime artistic, să se roage, să se joace, să lege prietenii, să se distreze și să cunoască mai bine Cetatea din inima orașului, ducând mai departe amintirea acestor zile frumoase de vară, petrecute împreună.

Implicarea voluntarilor a reprezentat o provocare deopotrivă pentru participanţi şi organizatori, deoarece voluntarii au avut ocazia de a interveni activ în zona cartierelor Ampoi I, II și III și de a oferi un model creștin de socio-animație a copiilor şi a tinerilor, realizată chiar de către tineri. Activitatea desfășurată de ei readuce în actualitate subiectul voluntariatului, un subiect tot mai des abordat în sfera publică în ultimii ani și, din fericire, tot mai prezent în rândul tinerilor. Voluntarii – liceeni, studenți, educatori și profesori – au reușit să se rupă de rutina activității zilnice și au dăruit timp, cunoștințe și sfaturi celor peste 120 de copii, învățându-i nu doar să materializeze programul propus de organizatori, ci și să-și asume responsabilități, să lucreze în echipă, să-și formeze deprinderi utile și să contribuie la crearea unei comunități mai bune, în care să le placă să trăiască.

În perioada copilăriei şi a tinereţii se conturează întreaga viață a persoanei umane, relaţia cu Dumnezeu şi cu semenii, precum și direcțiile de implicare viitoare conform personalității și pregătirii fiecăruia. Din acest motiv, misiunea cu cei mai mici dintre creştini reprezintă o prioritate a Bisericii, care îi întâmpină creativ, iubindu-i, căutând să îi înțeleagă și să fie prezentă în viața lor și oferindu-le ca model de viaţă pe Mântuitorul Iisus Hristos, pe Maica Domnului și pe sfinți. Prin numeroasele activităţi catehetice, culturale şi educative ce se desfăşoară an de an în tinda bisericii noastre, copii și tinerii care doresc pot valorifica cei mai frumoşi ani ai vieţii lor, folosind timpul pe care îl au în mod eficient, sub călăuzirea Duhului Sfânt.

Amplul eveniment desfăşurat în primele două săptămâni ale lunii august în parohia albaiuliană ocrotită de Cuvioasa Paraschiva constituie, pe de o parte, răspunsul Bisericii față de nevoile stringente ale misiunii cu cei mai tineri dintre credincioși, iar, pe de altă parte, împărtășirea darurilor minunate ale copilăriei şi tinereții către întreaga comunitate parohială. El a fost susţinut de o serie de parteneriate pe care parohia le-a încheiat în ultimii ani cu Centrul de Resurse Academia Doamnelor, cu firmele Cora Trade Center și Axa Porcelaine din Alba Iulia, cu Colegiul Tehnic Alexandru Domşa din Alba Iulia și cu Asociația Filantropia Ortodoxă, care au contribuit, fiecare în parte, la reuşita proiectului. De altfel, Parohia Cuvioasa Paraschiva vine constant în întâmpinarea nevoilor și preocupărilor credincioşilor săi prin diverse programe și proiecte misionare, încă de la cele mai fragede vârste, susţinând misiunea încredinţată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu în vederea progresului spiritual al creştinilor ortodocşi din zonă. (Pr. Florin-Spiridon Croitoru)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...