FOTO| Sclavi vânduți pe sume record, la Alba Iulia. Vânzătorul, scos la licitație, în a doua zi a Festivalului Roman Apulum
A doua zi a Festivalului Roman Apulum a debutat, la Alba Iulia, cu un nou târg de sclavi. Cea mai mare sumă, 150 de lei, a fost obținută prin vânzarea a doi sclavi, soldați în Legiunea a XIII-a Gemina, însoțiți de un șoim polar și de un uliu de deșert. Totodată, un alt moment neașteptat a fost scoaterea la licitație a vânzătorului de sclavi, istoricul Liviu Zgârciu – acesta reușind să fugă și, astfel, să scape de sub robie.
Târgul de sclavi a fost organizat în zona esplanadei Catedralei Romano-Catolice cu începere de la ora 11.30 și a durat puțin peste 40 de minute.
Citește și FOTO, VIDEO| Târg de sclavi, la Alba Iulia: Fete frumoase, vândute pentru dansuri și gladiator pentru tehnici de luptă și apărare
Primul sclav vândut a fost un fierar, el fiind urmat de un soldat indisciplinat din Legiunea a XIII-a Gemina, care a reușit să fugă, dar care a fost capturat de colegii săi. Aceștia i-au scris pe frunte ”fug” pentru ca cei care-l cumpără să știe că este vorba despre un fugar. Totodată, istoricul Tudor Roșu a precizat că viitorii stăpâni își pot recupera banii dați pentru sclavi, dacă nu sunt mulțumiți de serviciile acestora; singurul pentru care nu se puteau recupera banii era sclavul fugar, din motive lesne de înțeles.
Au mai fost vândute nimfele Daciei și 9 fete talentate care i-au răsfățat pe cumpărători; două cântau, două dansau, iar restul îi serveau cu mâncare și băutură. Cea mai mare sumă a fost obținută prin vânzarea celor doi soldați romani care erau însoțiți de un șoim polar și un uliu de deșert. Cumpărătorul a învățat de la sclavi cum trebuie dresate aceste două păsări încântătoare.
La acest târg, cumpărătorii își puteau recupera banii dacă nu erau mulțumiți de serviciile sclavilor și îi aduceau înapoi în 15 minute.
Roata s-a întors
Istoricul Tudor Roșu, cel care a vândut zeci de persoane la a II-a și a III-a ediție a Festivalului Roman Apulum, a fost scos la vânzare prin licitație, asemenea unui sclav. Acesta a reușit însă să fugă, iar licitația s-a terminat.
Licitația pentru fiecare sclav a început de la un leu.
Festivalul Roman Apulum, ajuns la a III-a ediție, este organizat de Primăria municipiului Alba Iulia.
[nggallery id=422]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!” Joi, 14 noiembrie 2024, Institutul Național de Statistică a publicat un raport cu privire la evoluția Produsului Internet Brut al României în trimestrul III din 2024, prin comparație […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii19 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ