Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Sclavi vânduți pe sume record, la Alba Iulia. Vânzătorul, scos la licitație, în a doua zi a Festivalului Roman Apulum

Dragoş Suciu

Publicat

în

Targ de sclavi la Festivalul Roman Apulum105A doua zi a Festivalului Roman Apulum a debutat, la Alba Iulia, cu un nou târg de sclavi. Cea mai mare sumă, 150 de lei, a fost obținută prin vânzarea a doi sclavi, soldați în Legiunea a XIII-a Gemina, însoțiți de un șoim polar și de un uliu de deșert. Totodată, un alt moment neașteptat a fost scoaterea la licitație a vânzătorului de sclavi, istoricul Liviu Zgârciu – acesta reușind să fugă și, astfel, să scape de sub robie.

Târgul de sclavi a fost organizat în zona esplanadei Catedralei Romano-Catolice cu începere de la ora 11.30 și a durat puțin peste 40 de minute.

Citește și FOTO, VIDEO| Târg de sclavi, la Alba Iulia: Fete frumoase, vândute pentru dansuri și gladiator pentru tehnici de luptă și apărare

Primul sclav vândut a fost un fierar, el fiind urmat de un soldat indisciplinat din Legiunea a XIII-a Gemina, care a reușit să fugă, dar care a fost capturat de colegii săi. Aceștia i-au scris pe frunte ”fug” pentru ca cei care-l cumpără să Targ de sclavi la Festivalul Roman Apulum46știe că este vorba despre un fugar. Totodată, istoricul Tudor Roșu a precizat că viitorii stăpâni își pot recupera banii dați pentru sclavi, dacă nu sunt mulțumiți de serviciile acestora; singurul pentru care nu se puteau recupera banii era sclavul fugar, din motive lesne de înțeles.

Au mai fost vândute nimfele Daciei și 9 fete talentate care i-au răsfățat pe cumpărători; două cântau, două dansau, iar restul îi serveau cu mâncare și băutură. Cea mai mare sumă a fost obținută prin vânzarea celor doi soldați romani care erau însoțiți de un șoim polar și un uliu de deșert. Targ de sclavi la Festivalul Roman Apulum97Cumpărătorul a învățat de la sclavi cum trebuie dresate aceste două păsări încântătoare.

La acest târg, cumpărătorii își puteau recupera banii dacă nu erau mulțumiți de serviciile sclavilor și îi aduceau înapoi în 15 minute.

Roata s-a întors

Istoricul Tudor Roșu, cel care a vândut zeci de persoane la a II-a și a III-a ediție a Festivalului Roman Apulum, a fost scos la vânzare prin licitație, asemenea unui sclav. Acesta a reușit însă să fugă, iar licitația s-a terminat.

Licitația pentru fiecare sclav a început de la un leu.

Festivalul Roman Apulum, ajuns la a III-a ediție, este organizat de Primăria municipiului Alba Iulia.

[nggallery id=422]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea