Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Săptămâna teatrului şi a poeziei la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • ,,Să cauţi un cuvânt ce nu există şi să asculţi cum timpul devine des…” Nichita Stănescu

Manifestările ultimelor zile din luna martie au fost dedicate de elevii şi dascălii de la Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir sărbătoririi poeţilor Ana Blandiana, Nichita Stănescu şi a Zilei Mondiale a Teatrului.  

Poeta Ana Blandiana (pseudonim pentru Otilia Valeria Coman) omagiată pentru împlinirea a 75 de ani, este autoare a 26 de cărţi publicate în limba română, a 60 de volume apărute în 26 de limbi ale lumii şi premiată  în martie 2016 la Gdansk în Polonia, cu  Premiul „Poetul European al Libertăţii” pentru volumul ,,Patria mea A4.” Nichita Stănescu a fost celebrat astăzi la  84  de ani  de la nașterea sa,  printr-o activitate menită a-l elogia pe „Poetul Necuvintelor”,  nominalizat pentru Premiul Nobel, laureat al Premiului Herder şi membru post–mortem al Academiei Române.

Marele poet român cunoscut prin volumele „Epica magna”, „Necuvintele”, a fost omagiat prin lecturarea unui powerpoint care  a punctat momentele importante din viaţa şi opera poetului, referate,  recitare de poezii precum,,Prevestire”, ,,Noi doi”, ,,În grădina Gheţimani” , precum şi o expoziţie de carte realizată la Cabinetul Documentare Informare. Succes deplin au avut scenetele pregătite de Ziua Mondială a Teatrului ,,Consultaţie la telefon”, ,,Costică, dormi?”,  interpretate  de tinerii actori ai colegiului Ioana Banu, Laurenţiu Presecan, Maria  Caraman, Vlaic Dănuţ, Bianca Colhon precum şi ,, Pantomimă” în interpretarea lui Rareş Oarga şi Maria Caraman.

De mare interes s-a dovedit a avea parte teatrul forum ,,Elevul problemă”,  interpretat de Eduard Soreaţă, Alin Ştefănescu, Daniel Velescu, Ana Enescu, Mihăilă Antonio, Tatu Daniel, Cosmina Tărtău, Ioana Drăgan, Denisa Sas. ,,Desertul” a fost constituit din exerciţiile de dicţie distribuite tuturor celor prezenţi, inclusiv invitaţilor din partea Asociaţiei pentru tinerii cu autism, Rodica şi  Raul Cosmin Catrinescu. Toţi au avut parte de provocări de genul ,,capra neagră-n piatră sare, piatra crapă-n patru, crapă capul caprei negre precum a crăpat capra piatra-n patru” . Vinovate de punerea în scenă a manifestărilor derulate pe parcursul mai multor zile, au fost profesoarele Serafina Oarga şi Tatiana Ungurianu, cele care  ulterior au împărţit elevilor diplome de participare pentru pasiunea de care au dat dovadă şi  implicarea lor activă în activităţi.  (CP)

[nggallery id=3694]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea