Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale 2018, la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale/European Vocational Skills Week 2018 este o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET) și a fost o oportunitate pentru organizația noastră de a contribui la îmbunătățirea profilului VET în comunitate și în întreaga Europă.

În cadrul acestei acțiuni am organizat și înregistrat un eveniment numit ”I choose VET!/ Aleg VET”.  Au fost organizate activitati pe parcursul a două zile cu scopul de a promova învățământul profesional și tehnic printre elevii de gimnaziu din Alba Iulia, precum și pentru a împărtăși experiențele de care au beneficiat elevi și profesori ai liceului nostru prin programul Erasmus+, domeniul VET:

– ”Ziua VET”: elevi din clasele a VIII-a au fost invitați să devină, pentru o zi, elevi în liceul nostru și au participat la activități practice în laboratoarele și atelierele specifice calificărilor pe care școala noastră le oferă fiind îndrumați și informați de către profesori cu sprijinul unor elevi voluntari din liceul nostru. Feedback-ul din partea elevilor de gimnaziu a fost unul pozitiv.

– Expoziție cu rezultatele proiectelor realizate de către profesorii și elevii participanți în cadrul Programului Erasmus+.

– Eveniment de diseminare a proiectelor Erasmus+ derulate de școală, mobilități VET și parteneriate strategice. În anul școlar 2018-2019, în școala noastră sunt implementate 3 proiecte Erasmus+ și anume:

  • Proiectul “Successful Apprentices, Best Employees!” / “Practicieni de success, angajați de top!”, 2017-2018, Acțiunea KA1,  Proiecte de mobilitate-Formare profesională (VET) – mobilități. În cadrul acestui proiect au fost organizate 3 fluxuri de stagii de practică în străinătate: un grup de 7 elevi, clasa a 10-a, Școala Profesională Germană, calificarea ”Operator la mașini cu comandă numerică” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Portsmouth, un grup de 8 elevi, 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ profesional, calificarea ”Mecanic auto” și 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ liceal, domeniul ”Electronică automatizări” – 2 săptămâni în Grecia, Salonic și un grup de 7 elevi, clasa a 12-a, învățământ liceal, calificarea ”Tehnician operator tehnică de calcul” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Plymouth.
  • Proiectul “TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET”/“Parteneriat în domeniul tehnic pentru Inovare și Cooperare în IPT” – TECHNIC, 2017-2019, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriat strategic în domeniul formare profesională –VET. În acest proiect suntem parteneri cu  IȘJ Alba și Consiliul Județean Alba și obiectivul general al proiectului este creşterea atractivității Învățământului Profesional și Tehnic pentru elevi și părinţi. Partenerii sunt din România, Germania și Italia.
  • Proiectul ” „Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools”/

„Tehnici inovatoare de predare pentru școala viitorului” – INTERNET, 2018-2020, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriate școlare.

Obiectivul general al proiectului este: îmbunătățirea competențelor cheie ale elevilor, în special a celor care se confruntă cu excluziunea socială. Elevi și profesori vor participa la activități transnaționale de învățare. Partenerii sunt din România, Germania, Spania, Grecia, Polonia și Turcia.

În acest context, este evident că Programul Erasmus+ oferă oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru o mai bună integrare pe piața muncii și pentru a îmbunătați calitatea activităților în domeniul educației.

[nggallery id=6378]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea