Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Săptămână „de foc” pentru Prefectul județului Alba: A participat la o campanie de ecologizare și la evaluarea a trei instituții publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Săptămână „de foc” pentru Prefectul județului Alba: A participat la o campanie de ecologizare și la evaluarea a trei instituții publice

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a efectuat, în cursul acestei săptămâni, o evaluare a Sistemului de Gospodărie a Apelor Alba, Direcției Pentru Agricultură Alba și Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

„În această săptămână am continuat activitatea de evaluare a trei instituții din județul Alba.

Prima activitate a vizat Sistemul de Gospodărie a Apelor Alba. Împreună cu directorul unității, ing. Vlad Sorin, am evaluat:

Stadiul realizării lucrărilor cuprinse în Planul Tehnic (P. T. ) 2021;

S-a analizat lista de lucrări cuprinse în P.T. 2022;

Stadiul lucrărilor de prevenire împotriva inundațiilor și a lucrărilor de întreținere, cuprinse în Planul Tehnic 2022 de pe raza județului Alba, sunt în grafic.

Totodată, am participat împreună cu SGA la acțiunea de ecologizare pe râul Arieș, în cadrul campaniei „Curățăm România”, organizată împreună cu UAT Câmpeni, la care au participat un număr de peste 200 de voluntari. Acțiunea s-a dovedit a fi un real succes, iar astfel de acțiuni de ecologizare vor continua și în perioada următoare în județ.

În ceea ce privește Direcția Pentru Agricultură Alba, în urma discuției cu doamna Doina Vasiu – directorul executiv al instituției, am concluzionat faptul că programele de sprijin în sectorul viticol pentru strugurii de masă, programul de minimis pentru legume în spații protejate și ajutorul de minimis pentru cultivatorii de usturoi se desfășoară conform planurilor aprobate la nivelul ministerului de resort.

De asemenea, se promovează programele finanțate din fonduri europene pe reconversia soiurilor de viță de vie având în vedere că județul Alba este întins pe cel mai mare areal viticol din țară cu plantații pe 5000 de hectare.

Totodată, în data de 14 martie 2022, la sediul Instituției Prefectului Județul Alba am organizat o întâlnire cu fermierii din județul Alba, la care a participat si directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), domnul Adrian Pintea.

În cadrul acestei întâlniri, participanții au putut afla informații la zi despre stadiul derulării Campaniei de Primire a Cererilor Unice de Plată. De asemenea, au fost aduse în atenție exemple recente de bună practică în agricultură și elemente de noutate în ceea ce privește noua Politică Agricolă Comună.

Programul vizitelor la celelalte instituții din județul Alba continuă și în perioada următoare.

Mizez în continuare pentru o bună colaborare între instituțiile statului pentru ca împreună să găsim soluțiile la nevoile cetățenilor județului Alba”, a transmis Prefectul județului Alba, Nicolae Albu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Performanță EXTRAORDINARĂ: Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada sportului militar liceal

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță EXTRAORDINARĂ: Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada sportului militar liceal Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia își păstrează titlul de campioană la Olimpiada sportului militar liceal, etapa a II-a, titlu obținut și anul trecut. Cu patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea