Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO ”Săptămâna Altfel”, la Colegiul Național ”David Prodan” Cugir: Activități de educație medicală și exerciții de evacuare în caz de incendiu sau cutremur

Ziarul Unirea

Publicat

în

saptamana-altfel-david-prodan01”Săptămâna Altfel”  programată anul acesta în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, a debutat la Colegiul Național „David Prodan” Cugir,  cu ample activități destinate educației elevilor, care urmează cursurile acestei  instituții școlare.

Au fost prezenți în mijlocul elevilor, începând cu ora 08:00, pentru ore de educație pentru sănătate, directorul medical al Spitalului Orășenesc Cugir medicul chirurg dr.Terezia Boruah și medicul de nutriție dr. Geanina Mihu. Aceștia  au purtat discuții cu elevii atât asupra conștientizării de către elevii aflați în ultimii ani de liceu, a necesității descoperirii vocației, cu atît mai mult cu cât  sunt elevi care vor să urmeze această nobilă meserie de medic,  cât și discuții privind sănătatea organismului începând cu noțiuni de bază asupra nutriției sănătoase.

Tot despre o atitudine pozitivă și nutriție sănătoasă a discutat și  farmacistul Bogdan Petric present la eveniment.  S-au mai aflat  în mijlocul elevilor reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției orașului Cugir, care au purtat discuții privind acțiuni de prevenție a actelor de violență și accidentelor de circulație.

Serviciul de Voluntariat pentru Situații de Urgență a efectuat pe lîngă partea teoretică și un exercițiu de evacuare în caz de incendiu sau cutremur,  iar voluntari de la Serviciul de Cruce Roșie Alba Iulia au făcut  cu ajutorul manechinului, demonstrații de acordare a prim ajutorului în caz de necesitate. Au fost alături de elevi directoarea colegiului prof. dr. Ionela Cozmescu, precum  și cadrele  didactice  aflate în unitatea școlară de învățământ. (C.P.)

[nggallery id=2908]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea