Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Sala de jocuri construită la 3 metri de o biserică, AMENDATĂ de Primăria Alba Iulia: Primăria NU are competența de a elibera autorizații de funcționare pentru astfel de săli de „păcănele”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a luat atitudine după apariția în mediul online a unor informațiim potrivit cărora în centrul municipiului urmează să se deschidă o sală de jocuri de noroc, situată la doar 3 metri de o biserică. 

Viceprimarul Emil Popescu a anunțat într-o postare pe rețeau ade socializare Facebook că Primăria a amendat sala de jocuri cu pricina, chiar dacă din punct de vedere administrativ, instituția este legată de mâini și nu poate lua măsuri mai drastice, legislația în vigoare nepermițând acest lucru.

”La fel ca mulți dintre dumneavoastră am rămas neplăcut surprins de faptul că o sală de jocuri de noroc va funcționa la doi pași de o biserică aflată în centrul municipiului Alba Iulia. Din păcate, actuala legislație prevede faptul că Primăria NU are competența de a elibera autorizații de funcționare pentru astfel de săli de „păcănele”. Așadar, din punct de vedere adminsitrativ suntem, dacă vreți, în imposibilitatea de a lua măsuri mai drastice”, a transmis Emil Popescu.

Totuși, în baza legii, Primăria a amendat, cu 2000 de lei, firma respectivă pentru executarea de lucrări la fațadă fără a deține o autorizație de construcție. Sancțiunea a fost aplicată de Poliția Locală, serviciu din cadru Primăriei, prin biroul Disciplina în Construcții: ”Punctez faptul că procesul verbal a fost încheiat în data de 1 martie 2023, iar constatarea a fost făcută în data de 27 februarie 2023. Am fost personal la fața locului iar „rezultatul” îl vedeți în fotografiile pe care le-am făcut. Din punctul meu de vedere, ca viceprimar și albaiulian, așa ceva este inadmisibil.

În plus, aspectul exterior al acestei săli compromite aspectul zonei, inclusiv a bisericii care, pe timpul nopții, este iluminată. În cursul zilei de azi am discutat și cu cei de la Asociația de Poprietari unde urmează să funcționeze această sală de jocuri. Aceștia mi-au transmis că NU sunt de acord cu un astfel de “stabiliment” în imobilul în care locuiesc.

Vă voi ține la curent pe măsură ce voi avea noutăți”, a concluzionat viceprimarul de la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea