Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Să cunoaștem mai bine Cugirul, cu ajutorul „Zâmbiricilor norocoși”!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clubul de Inițiativă Comunitară „Zâmbiricii norocoși” ce își desfășoară activitatea la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, sub egida Fundației „Noi Orizonturi”, ca parte a proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, a intrat în cel de-al treilea an de funcționare. Deși tineri și cu un colectiv în perpetuă schimbare, datorită absolvirii gimnaziului de către unii membri, Zâmbiricii sunt tot mai dornici să producă schimbări vizibile în orașul Cugir.

 

Iar cum în luna septembrie, Clubul nostru a urmat un curs de formare de două zile, susţinut de doi traineri ai Fundaţiei „Noi Orizonturi” pe tematicile Mediu şi Scrierea şi Implementarea Proiectelor de Service – Learning, valorificarea acestuia nu mai putea aștepta. Trebuie precizat că Service Learning sau Proiectul de învățare prin serviciu în folosul comunității este o metodă care facilitează învățarea elevilor implicându-i în rezolvarea unei probleme din comunitatea lor. Sprijiniți de profesori, elevii identifică nevoile comunității, dezbat soluții, se reunesc în jurul unui scop comun și acționează în comunitate. Concomitent, ghidați de profesori, elevii reflectează și își evaluează progresul în învățare.

Astfel a apărut proiectul „Natura în oraș”, în contextul căruia elevii au considerat că o problemă reală este lipsa evidențierii traseelor de drumeţie din împrejurimile oraşului Cugir și și-au propus să reînnoiască marcajele de pe traseele existente şi să amplaseze pancarte pentru a delimita zonele de cules. Cum deja și-au însușit minime cunoștințe despre dezvoltarea durabilă, dorința lor de implicare vizează atragerea unui număr mai mare de turişti, care va duce implicit, la dezvoltarea economiei locale. Ca urmare, Zâmbiricii au trecut la primele fapte, respectiv amplasarea unor marcaje spre Dealul Cetate, acțiune ce nu s-ar fi putut desfășura coerent fără sprijinul Asociaţiei de Ecologie şi Turism „Năsâpişte” și călduroasa îndrumare a d-lui ing. Nicolae Faur.

Imediat ce vremea va permite și vor apărea de sub haina de zăpadă plantele medicinale, implementarea proiectului va continua cu marcarea altor trasee de drumeție și a zonelor de cules. Până atunci, vă invităm cu drag să vedeți și să achiziționați produsele hand-made realizate de către membrii clubului pentru Sărbătoarea Crăciunului, produse ce vor fi expuse vineri, 15 decembrie 2017, în curtea Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir.

Coordonatori: prof. Bogdana Sabău,

prof. Nicoleta Văsuți,

prof. Viorica Drogoțel

[nggallery id=5013]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea