FOTO: S-a deschis un restaurant tradițional unguresc-ardelenesc, la Alba Iulia. Cum arată localul, specialități servite în meniu și prețuri

restaurant remeny alba iulia35Oferta culinară și de relaxare a orașului Alba Iulia s-a îmbogățit de curând. Un restaurant cu specific tradițional unguresc – ardelenesc s-a deschis în urmă cu câteva zile, în apropiere de Hotel Cetate. Este vorba despre ”Remeny”, locul unde albaiulienii și nu numai vor putea găsi rețete din bucătăria vecinilor noștri, dar și din bucătăria noastră, preparate tradiționale ardelenești ca la mama acasă. Ideea aparține unei tinere din Alba Iulia, Andrada Cucer, pasionată a bucătăriei tradiționale maghiare, care a dorit să aducă ceva nou în oraș în materie de restaurante.

restaurant remeny alba iulia27Într-un spațiu decorat cât mai simplu, dar cu gust, o atmosferă caldă, liniștită, cu muzică veche, așa sunt primiți cei interesați să facă cunoștință cu aromele de peste graniță sau să-și desfete papilele gustative cu preparate ardelenești.

De la supe-ciorbe, gustări calde sau desert, de toate se găsesc în meniu, iar prețurile sunt accesibile pentru aproape orice buzunar. De exemplu, la categoria preparate ardelenești, o porție de ciolan crocant la cuptor cu fasole costă 22 de lei, iar tochitura de porc, cu ou, cașcaval și mămăliguță 24 de lei.

restaurant remeny alba iulia20De pe masa oricărui client nu lipsește untura de porc cu ceapă roșie și boia, asezonată cu shoturi de țuică și vișinată, care după ora 17.00 se servește gratuit celor care aleg să mănânce aici.

Iar dacă e să vorbim de deserturi, merită încercat sufleul de clătite ”Ana Lugojana”, pentru care cu siguranță te întorci și a doua oară, dar și papanașii cu gem de afine sau laptele de pasăre.

De partea cealaltă, oferta de poduse tradiționale ungurești vine în întâmpinarea pofticioșilor cu mai bine de 10 rețete. Gulaș unguresc, la prețul de 18 lei, papricaș de pui cu smântână și răzălăi (17 lei) sau bob gulaș cu ceapă roșie, sunt doar câteva dintre acestea. Printre cele mai delicioase și apetisante deserturi ale vecinilor de peste graniță care pot fi servite aici se numără ”Găluștele Șomloi” și ”Vargabeles” – tăiței cu lapte, vanilie și brânză de vaci cu stafide date la cuptor, dar și altele.

Restaurantul ”Remeny”, tradus în română ”Speranță”, prepară zilnic și ”Meniul Zilei” cu preparate din meniu alese de ei, pentru un preţ de doar 15 lei, iar în zilele reci, pentru cei care vor să-și încălzească ”sufletul”, pregătește țuică sau vin fiert.

restaurant remeny alba iulia05Cei care obișnuiesc să servească mâncarea cu un vin bun lângă pot servi aici orice vin din gama Jidvei, cel mai mare producător de vinuri și șampanie din zona Transilvaniei, atât la pahar, cât și la carafă sau sticlă.

Inaugurat în urmă cu doar 4 zile, localul s-a bucurat de numeroși clienți, care potrivit conducerii s-au declarat încântați de ceea ce au găsit aici. Restaurantul este disponibil și pentru organizarea evenimentelor private sau a întâlnirilor de afaceri.

”Remeny”, amplasat pe Bulevardul ”1 Decembrie” (zona cetate a orașului) are o suprafață de aproximativ 130 metri pătrați și o capacitate de circa 70 de locuri, fiind deschis zilnic între orele 10.00 – 22.00. Restaurantul oferă și servicii de livrare comenzi la domiciliu: tel 0742790066 – Andrada Cucer.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

35 Comentarii

milu 28 septembrie 2015 at 19:49

chiar mai bun ca la mama….

gadea si ciutacu 28 septembrie 2015 at 21:50

Lipsesc totusi vinurile unguresti vestite precum Tokai. Recomand patronilor sa aduca si vinuri din aceasta categorie pt a se apropia cat mai mult de specificul maghiar. Mult succes le doresc pt ca e greu in ziua de azi ca intr-un municipiu ca al nostru unde veniturile sunt relativ mici sa obtii profituri spectaculoase cu un restaurant. Oricum, daca produsele sunt de calitate, va rezista. O sa fiu clientul Dvs cu siguranta.

Andrada Cucer ( Restaurant Remeny ) 28 septembrie 2015 at 22:05

Va multumim frumos pentru aprecieri…cu siguranta le vom lua in considerare. Dorinta noastra este de a crea un restaurant relaxant, cu mancare excelenta…un loc in care oamenii sa vina cu drag si dor dupa o mancare gustoasa…castigurile sunt mai putin importante…important este ca lumea sa se simta bine si sa revina

dolfi 28 septembrie 2015 at 23:07

arata foarte bine mancarea… cand am timp, o sa vin sa gust.
Pe langa vinuri Tokai, sa nu lipseasca si alte bauturi traditionale maghiare, gen Unicum si Zwack precum si bere de la ei gen Soproni, Arany Ászok, Kobányai, Borsodi, Dreher… etc Bere dintr-asta mai gasesc prin hipermarketurile din cluj.

Va doresc succes! Orasul cam duce lipsa de localuri bine puse la punct unde sa poti veni cu sotia/prietena ori chiar cu prietenii si sa te simti bine! Sper totusi sa nu se transforme in fumoar!

Noroc!

Attila Gyenge 30 septembrie 2015 at 0:15

Nici o grije, Adolf, in vest nu se fumeaza in locale, in California nici pe terase, in curand nici in Romania. P.S. Sunt fumator de pipa de 35 de ani, dar ma pot abtine unde nu este admis.

dany 29 septembrie 2015 at 7:56

Arata rustic, feluri de mancare pe platou de lemn.
Insa lipsesc vinurile specific unguresti, celebrul Kurtos Kalacs ( un desert unguresc foarte popular- nu stiu daca e inclus in meniu)
briosa nu e ceva obisnuita in bucataria ardeleana, vine de afara, deci am preluat-o din Occident.
Felicitari/Gratulalok!

Dura 29 septembrie 2015 at 8:21

Restaurant in care se fumează. Atunci m’ati pierdut din start. Copiii nu au ce căuta in restaurantul Dvoastra din ce inteleg.

Bulă 29 septembrie 2015 at 11:13

Măi acestia, de mai sus, cu vinurile unguresti: HOLGOŞ!
De când ne intrec ungurii la vinuri?

sensul giratoriu 29 septembrie 2015 at 12:19

de cand au Tokaj

roccobarocco 30 septembrie 2015 at 14:42

O sa fiu acuzat ca sunt sovin/nationalist, dar lui Tokaj ii dam oricand vrea el un Tezaur sau un Castel de Jidvei si poate merge la nani. In rest, numai de bine!

pesimist/fost optimist/ 29 septembrie 2015 at 13:17

Felicitari ptr curaj, va doresc f multi clienti /persoane cu un grad de civilizatie desi fiind sceptic in privinta numarului , / dar era cazul sa mai aiba si cei cu ceafa lata si lantisor de aur pe gat sa sa vada ca se poate consuma nu numai mici si bere la plastic ascultand manele .Cred ca incet se va invata si MODUL CUM TREBUIE SA CONSUMI .SA TE COMPORTI IN SOCIETATE SA FOLOSESTI SI UN SERVETEL,,,,
BRAVO SI MA AVETI DE CLIENT CHIAR MIINE I M .

pesimist/fost optimist/ 29 septembrie 2015 at 13:19

Ptr bula cu litere mici

\Se scrie si se spune HALGAS ANALFABETULE SI SOVIN

Bulă (pt. pesimist) 29 septembrie 2015 at 14:50

@pesimist/fost optimist/ (tot cu litere mici)

Eu n-am prea invatat cum se scrie corect romaneste (in doar 4 clase!).
Cu atat mai putin stiu ungureste.

Ce-ar fi totusi sa dai la cineva, la corectat, propozitiile tale de mai sus? Stii cate greseli ti-ar gasi?

ha 29 septembrie 2015 at 13:26

mancare grasa si vin dulce … asta ne lipseste la colesterol si diabet

OM MIC 29 septembrie 2015 at 13:45

Bv, POATE VOR OBSERVA UNII CUM SE FOLOSESTE CUTITUL SI FURCULITA .Era cazul sa apara si o o;ta viziune in gastronomia traditionala /depasita/ si un pic de civilizatie.

CETATEAN de Alba - Iulia (nu de Budapesta) 29 septembrie 2015 at 16:57

Dragi Romani , fiti linistiti ca pina de revelion acest local cu traditie HORTISTA se va inchide ! Poate se vor muta la Buda … Pesta , acolo e tara lor , nu aici !
Ca sa nu aveti pofta de „delicatesele” lor va rog sa cititi cartea Teroarea hortisto fascista din nord vestul Romaniei septembrie 1940 – octombrie 1944 si va asigur ca nici apa minerala nu o sa consumati de la acest local …

OM MIC 29 septembrie 2015 at 17:04

BIETUL CETATEA N DE ALBA

Ai RAMAS FARA MEDICAMENTE ASA-I?
Dar despre garda lui Maniu ai auzit ceva?Ei ce au facut in secuime?
Poate asa ceva ptr tine este prea greu de inteles, mai citeste ca esti xenofob si un sovin retardat , imi exp;ici ce legatura este intre aceasta d-na si HORTHY?sau ce legatura are gastronomia maghiara cu un regim politic?

Andrada Cucer ( Restaurant Remeny ) 29 septembrie 2015 at 18:58

Dragii nostri, va multumim pentru interesul acordat atat articolului cat si restaurantului. Va multumim pentru ca ati dorit sa incercati preparatele noastre intr-un numar atat de mare…imi doresc sa cred ca v-au si placut.
Ma simt totusi raspunzatoare cu o explicatie la discutiile de mai sus: nu am ales sa deschidem un restaurant cu specific traditional unguresc-ardelenesc pentru ca am avea etnie maghiara. Nici eu si nici sotul nu suntem maghiari. Dar acest lucru nu ne impiedica sa apreciem preparatele culinare unguresti care nu sunt nici grase, dimpotriva, contin foarte multa carne de vita. In ideea ca in zona noastra nu exista un astfel de restaurant care sa combine mancare traditionala ungureasca cu ardeleneasca, va asteptam sa degustati preparatele din meniul nostru. Va multumesc anticipat. O seara faina…

Attila Gyenge 30 septembrie 2015 at 0:07

Mult succes 🙂 Faceti ca pentru Dvs. si va fii bine …

ilie de la uzina 30 septembrie 2015 at 9:04

stimata doamna, nu trebuie sa va simtiti obligata sa faceti precizari la tot felul de anonimi pe forumuri, anonimi care vorbesc de hortisti si fascisti cand vad o poza ncu mancare.
apreciez ideea si curajul d-voastra, sper sa va mearga afacerea, ideea cu mancaruri ardelenesti si nunguresti este excelenta.
bafta multa si multe succese.
si eu sunt intreprinzator de multi ani si stiu cat e de greu sa faci ceva in tara asta draga.
ne izbim de legi, de oameni,de banci,de interese de grup,de doctrina bolnava a unui popor cazut in pesimism.
va tin pumnii.sper sa reusiti.si chiar lipsea in acest oras un restaurant cu mancaruri traditionale.
sfat: veniti cu pachete atractive si reclame, pentru turistii care vin in cetate.
sper ca forumistii sa lase discutiile idioate si sa porneasca fiecare un start-up in afaceri.ar fi mai bine pentru toata lumea.
cu stima, ilie de la uzina.
succes.

nelu 29 septembrie 2015 at 21:24

Felicitari,oare va rezista ?

HH 29 septembrie 2015 at 22:08

TRADITIA UNGURESC ARDELENEASCA, CE BIZAR SUNA !?

Attila Gyenge 30 septembrie 2015 at 0:05

Sper sa nu fie ca in multe restaurante cu specific romanesc, unde este un singur fel de tzuica, dar 27+ feluri de whisky/cognac/gin/tequila … Si servirea sa fie buna, ceva ce am intalnit rar in Romania …

Mihai 30 septembrie 2015 at 0:09

Eu cred ca va rezista pentru ca mancarea este delicioasa, iar ambianta este foarte primitoare si selecta! Nu cred ca mai exista asa ceva in împrejurimile orasului! Bafta in continuare in tot ce faceti si felicitari pentru curaj! 🙂

laurentiu 30 septembrie 2015 at 1:33

Doamna Andrada,felicitari!Totusi exista o mica problema(sau mare);lipsa locurilor de parcare!!!Ce faceti pentru a veni in sprijinul clientilor vis-a-vis de acest lucru?Multumesc!

ha 30 septembrie 2015 at 10:07

nu sunt grase??? atunci nu sunt traditional unguresti… imi pare rau, dar la maghiari mancarea e grasa, daca nu are stelute nu e buna… oricine stie asta … gulas ul nu e gras? nu se pune ulei si grasime in ciorbe? nu se baga in mod traditional zahar in ciorbele unguresti? inseamna ca habar nu aveti de bucataria tradionala maghiara

roccobarocco 30 septembrie 2015 at 15:01

@cetateanul de Alba Iulia
Mi-e rusine ca locuiesti in acelasi judet cu mine. Nu esti cu nimic mai bun decat fanariotii de dincolo de Carpati.

ovidiu 30 septembrie 2015 at 20:45

Am fost, am mancat, cu bune si cu rele.
Parti bune: mancare, desert, vin bune.
Parti rele: desi eram dupa orele 17:00 nu am primit painea cu unsoare si shoturi, altii mai norocosi au avut parte de ele. Mirosul de tigara e prezent, desi nu era aglomerat.

OM MIC 1 octombrie 2015 at 12:27

Am fost , ok totul , am vazut consumatori care faceau o confuzie evidenta intre furca si furculita , dar asta se invata acasa daca nu, rusinea nu-i a restaurantului ci consumatorului,
Dealtfel stimata D.na nu era cazul sa va justificati si nu-i rusine ca cineva sa fie de o alta etnie , de la maghiari avem de invatat civilizatie si civism, sant cu 50 de ani inaintea noastra din multe privinte dar noua in loc sa fie modul lorde comportare un exemplu venim cu atacuri sovine asa nu vom progresa ci vom ramane mereu codasii Europei .

Ghita 2 octombrie 2015 at 11:26

Asculta mai „OM MIC”, i-a spunemi si mie, daca poti, „cu ce ii vinovat PISTA”, care „intinde”, ca si romanul, „de suta de lei(s-au de milion)”, de la plata la avans, pana „se beleste scula lui Caragiale”, de actinile, lui Horty Miklos(de exemplu”?

ha 2 octombrie 2015 at 9:08

OM MIC, esti mic si frustrat!

ti ai ales foarte bine apelativul!

ungurii nu o duc nici cu un cent mai bine ca si romanii si nu sunt deloc mai civilizati! probabil nu ai fost la Budapesta sa vezi cati alcolici si hoti circula pe strazi… si ce fac suporterii unguri la meciuri, ca sunt spaima Europei… si hai sa fim seriosi, de cand dai tu lectii cum sa manance oamenii intr un restaurant? fiecare mananca cum vrea si face ce vrea! Americanii sunt cea mai dezvoltata natie si manaca cu mana si cu tacamuri de plastic, cu ce drept ne faci pe noi inapoiati?

Ghita 2 octombrie 2015 at 11:10

Nu vad cu ce „am gresit”, sau „am incalcat”, normele „onor Ziarului Unirea”, de mi s-a sters comentariul! Asa ca incerc sa-l pun inca o data!
” Constat cu bucurie, ca ceva s-a schimbat in Alba-Iulia, ca lumea, a lasat deoparte „patriotismul penal”, si in locul lui foloseste ratiunea! Lumea nu se mai sperie acum de „un restaurant unguresc, cum s-au speriat „mocanii”, anul trecut, de palmieri si piramida!

OM MIC 2 octombrie 2015 at 16:17

1Oamenii educati mananca Mereu NU NUMAI IN LOC public dupa niste reguli de comportament si educatie respectand codul bunelor maniere .
2Budapeste este una din cele mai frunoase capitale din Europa fapt incontestabil.
3 lPtr lamurirea unor persoane cu ganduri necristalizate, am locuinta in Arizona si interese de afaceri in Ungaria asa ca, nu primesc lectii de a persoane neautorizate.

OM MIC 2 octombrie 2015 at 16:43

Corect in State in localuri de impins tava se mananca cu tacamuri din plastic dar ptr ce?
CA ESTE DE UNICA FOLISINTA SI NU SE LINGE UN CONSUMATOR UNUL DUPA A;TUL , ASA CA AMICE MAI INVATA .

iulia 4 octombrie 2015 at 22:15

am fost acolo. un local dragut. insa la ora aia era plin. si am stat peste o ora pana ni s-a servit masa. am luat gulas unguresc crezand ca e o mancare picanta. cand colo…ne-au adus ardei iute langa el. si dupa clatite am stat cam multisor pana le-au adus. bucatarul nu face fata cand localul e plin. si inca o nemultumire, dar de data asta nu tine de local. desi in local mai toata lumea fuma erau parinti cu copii mici, chiar si in carucior, care plangeau care mai de care, iar cei mai marisori alergau printre mese si deranjau clientii, fara ca parintii sa le faca nici cea mai mica observatie. mai educati-va oameni buni copii daca iesiti cu ei in lume, daca nu sa-i tineti acasa! si eu am avut un baiat de 6 ani dar nu s-a miscat de pe scaun. poate vom reveni, desi preturile sunt cam marisoare.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...