Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: S-a deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia! Ninsoare, super-brad, spiriduși, primar și spectacol

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 200 de persoane au participat vineri seară la inaugurarea Parcului Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia, amenajat în Piața Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina. Surpriza și bucuria pentru cei mici, care și-au adus părinții și bunicii la eveniment, a fost în primul rând ninsoarea, prima din acest an, care a acompaniat feeric întreaga ceremonie.

Ca de obicei, startul Serbărilor Iernii la Alba Iulia a fost dat de Mircea Hava, primarul municipiului, care pe lângă faptul că a comandat ninsoare, după cum singur a declarat, a reamintit tuturor că orașul nostru este unic în România și în Europa.

Încercăm să facem lucrurile altfel la Alba Iulia, pentru că este un oraș unic în România și în Europa,și pentru ca locuitorii acestui municipiu să se poată mândri cu orașul lor”, a declarat Mircea Hava.

Unul dintre lucrurile altfel la care s-a referit primarul, este fără doar și poate bradul de Crăciun. Conceput și proiectat de arhitectul Florin Magda și realizat de sculptorul Sorin Magda, instalația brad, este ceva unic în România. Dar cu detalii despre această piesă voi reveni într-un articol viitor.

Tuturor participanților li s-au oferit gratuit baloane umflate, copii au putut să se fotografieze cu Moș Crăciun și spiridușii săi veniți special pentru acest eveniment, iar adulții au putut bea un pahar de vin fiert sau mânca o turtă dulce. O parte dintre ei au rămas și la spectacolul de cantece de iarna si colinde care a urmat,  sustinut de Mihai Trăistariu și invitații lui, concurenti de la talent show-urile Vocea României și X – Factor
Atmosfera în Cetatea Alba Iulia este de acum una de sărbătoare! Iar pregătirile pentru Crăciun continuă!

Astfel, între 6-22 decembrie, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia vor transforma Piaţa Cetăţii, Pietonala Mihai Viteazul şi Sala Unirii în casa lui Moş Crăciun. Locul de desfăşurare a Serbarilor Iernii este zona interioară a Cetăţii Alba Carolina.

Vizitatorii vor avea la dispoziţie un târg cu podoabe decorative specifice acestei sărbători, cadouri personalizate, brazi, jucării, produse alimentare, produse tradiţionale (cozonaci, prăjituri, turtă dulce), băuturi, șamd.

Surprizele de Craciun vor continua pe parcursul saptamanilor viitoare intre 9 si 22 decembrie. În fiecare zi din saptamana cei mici, dar si cei mari, vor putea participa la concerte, piese de teatru pentru copii, toate dedicate marii sarbatori. Echipe de colindatori, spiridusii lui Mos Craciun si alte personaje de poveste vor impânzi Piata Cetatii, în această perioadă.

[nggallery id=826]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea