Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| România, singura femeie din țara noastră care își serbează ziua numelui de 1 decembrie. Ce legătura are cu Regele Carol al II-lea

Ziarul Unirea

Publicat

în

O singură femeie din țară își serbează ziua numelui de Ziua Națională a României. O cheamă România Matcașu și se mândrește că poartă numele țării noastre.

Pe lângă mândria de a purta numele de România, mai are și un alt motiv de mândrie, nu mai puțin important.

România Matcașu și legătura cu Regele Carol al II-lea

România Matcașu provine dintr-o familie cu 16 frați, din satul Pleșcoi, județul Buzău. Din cauza problemelor financiare, tatăl ei a apelat la însuși Regele Carol al II-lea, care a acceptat să îi boteze fiica. Totuși, evenimentele următoare au făcut ca M.S. să nu apuce să o mai creștineze. Povestește chiar „Milica”, așa cum o alintă apropiații: „Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România”.

La vârsta de 16 ani, „Milica” a luat drumul Brașovului și s-a angajat la Uzina Tractorul. Acolo avea să îl întâlnească și pe bărbatul ce ulterior i-a devenit soț și cu care are doi copii, o fată și un băiat.

Femeia povestește că, la auzul numelui, oamenii au avut de-a lungul timpului reacții dintre cele mai ciudate. Însă ei nici că i-a păsat, ba spune că întotdeauna și-a purtat numele cu mândrie: „Peste tot, cine aude prima dată, se miră. Zice: «Cum? Nu! Spune-ți numele!». «Păi, ăsta e numele meu». Nu le vine să creadă… și popa la biserică, și la sfat, la poliție, peste tot s-au mirat. Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”.

„Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România. Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România” – România Matcașu

De 1 decembrie, a devenit deja o tradiție ca la ușa ei să bată oaspeți dragi. Iar România Matcașu le zâmbește tuturor apropiaților când, din prag, spune „La mulți ani, române!”. „La mulți ani, România!”, i se răspunde.

Sursa: gandul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Simulare Bacalaureat 2024: BAREMELE de corectare și notare la Limba Română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Simulare Bacalaureat 2024: BAREMELE de corectare la Limba Română Baremul de corectare pentru proba la Limba Română de la simularea Bacalaureat 2024 a fost publicat de Ministerul Educaţiei. Citește și: FOTO| SUBIECTELE la Simulare Bacalaureat 2024, la Limba Română: Ce au avut elevii de liceu de rezolvat Baremul pentru profilul real şi profilul tehnologic: Baremul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea