Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Revoluția din Decembrie 1989 comemorată la Cugir. Slujbe religioase și depuneri de coronae, la troița din fața Primariei și la Poliția orașului Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Cugir, ceremonia de comemorare a eroilor Revoluției din Decembrie 1989, desfășurată miercuri a cuprins doua momente.

cugir-comemorare-revolutie12Primul eveniment s-a consumat începând cu ora 11,00, la troița din fața Primăriei Cugir în prezența unui număr destul de redus de participanți, acesta fiind deschis prin  intonarea Imnului Național al României, după care, au fost depuse  coroane de flori din partea:  Consiliului Județean Alba, Asociației de Revoluționari „21 Decembrie 1989” Cugir, Primăriei și Consiliului Local Cugir, Asociația de Revoluționari 1989 Alba Iulia, Asociația 21 Decembrie 1989 Orăștie, precum și a formațiunilor politice din orașul Cugir, PSD, PNL, ALDE, Asocia PRO Cugir și CARP Cugir. Manifestarea a fost urmată de o slujbă de pomenire a eroilor martiri oficiată de preotul greco-catolic Viorel Codrea.

,,Doresc să le mulțumesc celor care au onorat invitația de a lua parte la evenimentul de comemorar a 27 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, oficialităților județene și locale,organizațiilor de revoluțonari, reprezentanților formațiunilor politice locale, ONG-urilor din Cugir și cetățenilor din localitate. Vreau să le urez tuturor, cu ocazia Noului An, multă sănătate, bucurii și împliniri”, le-a transmis celor prezenți, Ioan Cristea, vicepreședintele Asociației de Revoluționari ,,21 Decembrie 1989” Cugir. Cel de-al doilea moment s-a petrecut la  sediul Poliției Cugir, începând cu ora 12,00, locul unde  în urmă cu 27 de ani, au fost uciși în mod barbar, comandantul Miliției de atunci, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu.

În memoria celor doi foști lucrători ai Ministerului de Interne a avut loc o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Pintea Dumitrean și depuneri de coronae, la care au luat parte oficialități locale, reprezentanți ai revoluționarilor, ai IPJ Alba, ai partidelor politice, lucrători ai Poliției și Jandarmeriei orașului Cugir, precum și membri ai ai familiilor celor care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara zilei de 21 Decembrie 1989.

La crucea situată în curtea sediului Poliției au depus coroane de flori: Comisarul șef Laurențiu Crișan – adjunct al șefului IPJ Alba, Adrian Popa – inspector principal de poliție, comandantul Poliției orașului Cugir, Consiliului Local și Primăriei Cugir, grupa de jandarmi Cugir, Asociația 21 Decembrie 1989 Cugir, Organizațiile politice PSD, PNL și ALDE Cugir,  Asociația Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Cugir și Asociația PRO Cugir.

(C.P.)

[nggallery id=3194]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea