Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Reprezentanţii I.S.U şi E.ON, profesori pentru elevii din Alba Iulia!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 40 de copii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba pentru cunoştinţele dobândite în cadrul unei lecţii despre siguranţă desfăşurate la o şcoală din municipiu.

eon1*Gazele naturale şi electricitatea se pot transforma, într-o clipă, din prieten în duşman dacă nu sunt respectate cu stricteţe câteva reguli simple, dar foarte importante, pentru că astfel pot fi prevenite evenimente tragice.

*Deschide larg ferestrele când simţi miros de gaz în locuinţă sau la şcoală şi anunţă imediat adulţii, nu umbla la centrala termică, nu introduce obiecte metalice în priză, nu te juca lângă conductele de gaz şi nu umbla la robineţii acestora, nu atinge stâlpii de electricitate sau firele căzute la pământ.

Aceste reguli, dar şi multe alte recomandări şi îndrumări legate de utilizarea în condiţii de siguranţă a surselor de energie, au fost împărtăşite, vineri, 6 mai, elevilor din clasa primară de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din municipiul Alba Iulia de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba şi cei ai E.ON România.

Copii au fost receptivi la informaţiile venite din partea specialiştilor şi au demonstrat, în cadrul concursului „Eu ştiu”, desfăşurat la finalul orelor despre energie, că pot răspunde corect la toate întrebările. Elevii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii ISU pentru modul în care şi-au însuşit cunoştinţele despre energie.

eon2Ioana A. D., elevă în clasa a IV-a ne-a spus: “Ora a fost foarte interesantă. Ni s-au prezentat filmuleţe, am primit pliante şi am aflat multe lucruri noi despre cum să avem grijă de noi în situaţii speciale: cutremur, incendiu şi scurgeri de gaz. La finalul orei am primit premii pentru răspunsurile corecte la întrebările care ne-au fost puse de specialiştii de la ISU şi E.ON”.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Notă:

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel naţional pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare şi educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea