Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Recital de poezie eminesciană pe scena Casei de Cultură din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de participanți, în marea lor parte elevi, au ținut să ia parte vineri seara la spectacolul pus în scenă de Cercul de teatru al Casei de Cultură din Cugir dedicat Zilei Culturii Naționale, precum și a omagierii poetului național Mihai Eminescu.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Recital poezie Eminescu la Cugir (31)Tinerii și mai puțin tinerii actori ai instituției locale de cultură, pregătiți de actrița Maria Dodoc au prezentat un deosebit de atractiv recital de poezie pe versurile ,,poetului nepereche” de la a cărei naștere se împlinesc anul acesta 166 de ani.

 

Poezii din opera autorului, precum:”Luceafărul”, ,,Rugăciunea unui dac, ,,Valurile vremii” ,,Despărțire”,,Lacul”, ,,Nu plânge”, ,,Când amintirile” ș.a, interpretate pe un fond muzical bine ales au fost aplaudate la scenă deschisă de spectatorii prezenți la eveniment.

 

Aplauze de recunoștință din partea asistenței au primit și talentații artiști: Lavinia Popa, Toni Voinea, Ana Bugeag, Roxana Para, Florea Cătălin, Mihai Goța, Mihai Guzu, Laurențiu Stafie, Tudor Țigănilă, Ioana Banu și nu în cele din urmă, sufletista coordonatoare a acestui spectacol, profesoara Maria Dodoc.

 

,,Dorința noastră a fost aceea de a pune în scenă un spectacol susținut de copii tineri și mai puțini tineri pentru a le insufla acestora dragostea pentru teatru  și pentru poeziile marelui nostru poet Mihai Eminescu. Ne-am străduit ca în spectacolul oferit publicului să folosim cuvintele originale așa cum au fost ele scrise la vremea respectivă fără a le schimba forma. Dacă am reușit sau nu, rămâne ca cei prezenți la eveniment să-și spună părerea”, ne-a declarat la finalul spectacolului, Maria Dodoc.

 (C.P.)

[nggallery id=1513]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir

Unirea Ziarul

Publicat

în

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir România face pași timizi pentru a crește producția de muniție de tip NATO. Cererea pe piața internațională a crescut semnificativ după invazia Rusiei în Ucraina, dar sunt cereri și la nivelul Armatei Române. Una dintre cele mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea