Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Răzvan Ponoran a obţinut locul 3 în clasamentul general al clasei Rookies 1000. Albaiulianul a câştigat ultima etapă!

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Răzvan Ponoran, un tânăr în vârstă de 27 de ani, pasionat de motociclism, originar din Zlatna, care locuieşte în Alba Iulia a obţinut locul 3 în clasamentul general al Clasei Rookies 1000 – Rosbk la care a concurat în acest an. Având în vedere rezultatele obținute la etapele anterioare, înainte de a pleca spre Ungaria, unde avea să se desfășoare ultima etapă din campionatul Dunlop ROSBK, pilotul Răzvan Ponoran a plecat cu un singur gând…”Trebuie să câștig cursa asta! Era ultima șansă de a urca pe podiumul clasei Rookies1000 in clasamentul general din 2013.

Echipa a ajuns cu bine vineri seară pe circuitul Pannoniaring, s-a instalat in boxă și s-a pregătit sufletește pentru etapa finală ce avea să dureze doar 2 zile – 12 și 13 octombrie.  În ciuda faptului că vineri a plouat torențial pe circuit și se anunțau șanse de ploaie și în zilele următoare, vremea a fost destul de bună în calificări și în cursă, pista rămânând uscată.

Pe tot parcursul zilelor Răzvan a pilotat cât mai bine, cât mai sigur și cât mai relaxat. Acest lucru se datorează faptului că Pannoniaring este circuitul pe care a mers de cele mai multe ori, un circuit tehnic pe care nu se simt atât de tare diferențele între puterea motocicletelor pentru că diferența o face pilotul prin tehnica sa de pilotaj.

S-a calificat pe locul al-2-lea între români și a avut un start foarte bun, menținându-și poziția. Pe tot parcursul cursei nu a fost depășit de niciun pilot iar conducerea a preluat-o în penultimul tur al cursei, terminând pe primul loc!

Înainte de aceasta etapă Razvan se afla pe locul 5 în clasamentul general, la 10 puncte distanță față de locul 3, reușind prin aceasta victorie sa urce o mare treaptă.

Aveam nevoie de această victorie ca de aer! La începutul acestui an competițional mi-am propus să mă clasez în primii 5 piloți, însă mi-am ridicat target-ul și am ținut neapărat să recuperez punctele pierdute la căzătura din Grecia și la etapa din Slovacia în timpul căreia am rămas fără frâne…Știu că pot mai mult și vreau să demonstrez asta tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au susținut! Sunt foarte fericit că am ajuns pe locul 3 și cu siguranță voi fi într-un continuu progres. Mulțumesc echipei mele Team 33 din Cluj și mă bucur din suflet că i-am cunoscut, mulțumesc sponsorilor mei cărora le sunt extrem de recunoscător (Mercur Grup, Wercometal, Farmacia Hygiea, Mixeuro Duo, Erika Star si Market Achim)!”, a declarat fericit Răzvan, la sfârşitul cursei.

Astfel, podiumul ultimei etape i-a adus locul 3 în clasamentul general al clasei Rookies 1000 pentru care a concurat în acest an, deci podium și pentru premierea finală care va avea loc în lunile următoare, la București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea