Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: RAZIE la Aiud și localitățile arondate- polițiștii și jandarmii au constatat 13 infracţiuni, din care 4 în flagrant delict

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IPJ Alba a organizat, pe raza municipiului Aiud şi localităţilor rurale arondate, o acţiune cu efective suplimentare, ce a avut ca scop menţinerea siguranţei publice, combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere. Au fost aplicate 67 de amenzi şi au fost constatate 13 infracţiuni, din care 4 în flagrant delict.

La data de 21 septembrie a.c., Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Poliţia Municipiului Aiud şi Secţia 3 Poliţie Rurală Aiud, a organizat în municipiul Aiud şi în localităţile rurale arondate, o acţiune cu efective mărite la care au participat 35 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi arme, explozivi, substanţe periculoase.

Acţiunea a avut ca scop menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere precum şi prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic şi economico-financiar.

Au fost efectuate 15 controale la societăţi comerciale şi la obiective asigurate cu pază, au fost efectuate controale, în teren, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi s-a acţionat în filtre rutiere, pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia privind transportul pe drumurile publice.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost constatate 13 infracțiuni, din care 7 în flagrant delict. Dintre infracțiunile constatate, 4 au fost de tăiere ilegală de arbori, fapte constatate în urma unor controale efectuate în fondurile forestiere de pe raza localităţilor Râmeţ, Rimetea şi Geoagiu.

Totodată, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 19.125 lei, din care 13 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 3 la Legea 12/1990 privind comerţul, 49 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 400 de lei.

Din cele 49 de sancţiuni la regimul rutier, 39 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar două pentru conducere sub influenţa alcoolului. Poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi au constatat 3 infracţiuni la regimul rutier.

Poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi din cadrul şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş precum şi de poliţişti locali şi de lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba şi de lucrători ai Apa CTTA Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea