Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: RAZIE a polițiștilor și a jandarmilor, la Cugir. Sute de persoane, mașini și firme verificate, bunuri confiscate și amenzi de peste 35.000 de lei aplicate, într-o zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţia oraşului Cugir, cu sprijinul jandarmilor şi al Poliţiei Locale  a desfășurat o acţiune cu efective mărite, în oraşul Cugir, pentru menținerea climatului de siguranță civică, prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi creşterea siguranţei rutiere. Au fost legitimate 229 de persoane, au fost controlate 314 autoturisme,14 unităţi comerciale şi 9 obiective asigurate cu pază. Au fost aplicate 109 amenzi în valoare de 35.450 lei.

Potrivit IPJ Alba, marți, 11 marie 2017, Poliţia oraşului Cugir a organizat o acţiune cu efective mărite pe raza oraşului Cugir, judeţul Alba.

La acţiune, alături de poliţiştii de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba – Grupa Supraveghere şi Intervenţie Cugir,  poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Cugir precum şi personal din cadrul altor instituţii: silvic, electrica, apa CTTA, Primăria Cugir.

În total, la acţiune au luat parte 72 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, care au fost sprijiniţi, în unele dintre activităţile de control, de către lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba, de lucrători ai Apa CTTA Cugir şi lucrători ai Primăriei Cugir.

Cu ocazia acţiunii au fost legitimate 229 de persoane, au fost controlate 14 unităţi comerciale şi 9 obiective asigurate cu pază, urmărindu-se aspectele legate de legalitatea construcţiilor, racordării acestora la reţelele de utilităţi publice dar şi verificare a modului în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate. S-a urmărit, de asemenea, creşterea siguranţei rutiere, fiind verificate 314 de autovehicule.

Au fost constatate 2 infracţiuni, una de distrugere si una de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Cugir au reţinut o persoană pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au verificat  6 persoane împotriva cărora au fost dispuse măsuri preventive, respectiv, 5 persoane pentru care a fost dispusă măsura control judiciar şi o persoană cu măsura arest la domiciliu.

Totodată, au fost constatate 109 de abateri de natură contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 35450 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale aplicate, 80 au fost la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 12 la OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate,  6 la Legea 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, iar restul la alte acte normative.

În cadrul acţiunii de la Cugir, poliţiştii au confiscat bunuri şi cantitatea de 50 litri de alcool, în valoare de 1270 lei.

De asemenea, poliţiştii au mai retras un certificat de înmatriculare şi au reţinut 6 permise de conducere, din care 4 permise pentru alcool, un permis pentru neacordare de prioritate şi un permis cu valabilitatea expirată.

[nggallery id=3779]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea