Rămâi conectat

Sport

FOTO: Răducu Pocol, campion naţional la Cupa „Hagi Danone” şi vicecampion naţional la juniori D

Dan HENEGAR

Publicat

în

Raducu Pocol Academia Hagi 4Răducu Pocol, talentatul jucător din Munţii Apuseni a avut şansa să dispute două finale de Campionat Naţional, la categorii de vârstă diferite, o experienţă unică pentru un fotbalist, pe lângă titlul naţional la Cupa „Hagi Danone” (unde a fost desemnat cel mai tehnic fotbalist), zilele trecute abrudeanul a devenit vicecampion naţional cu Academia „Gheorghe Hagi” la juniori D (finală disputat la Buftea şi pierdută la loviturile de departajare cu Sporting Juniorul Vaslui, 3-4, 0-0 la finele timpului regulamentar), competiţie adresată copiilor cu un an mai mare.

„Ţinând cont că s-au întâlnit cele mai bune echipe din ţară şi nivelul jucătorilor a fost foarte ridicat, pot să spun că privim viitorul cu multă încredere. Peste o lună Răducu va pleca definitiv la Constanţa şi vreau să petrecem cât mai mult timp împreună. O să exersăm foarte mult pe teren deoarece ne dorim ca la Mondialul din Brazilia să fie capabil să-şi ajute echipa pentru a face o mare performanţă. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne ţine sănătoşi şi trăim cu speranţa şi încredere ca vom ajunge să jucăm la cel mai înalt nivel posibil”, a afirmat Marius Pocol, tatăl puştiului din Apuseni.

*A transfomat un penaltyRaducu Pocol Academia Hagi 2

Lansat de Viitorul Abrud, Răducu Pocol (12 ani) a fost transferat de Academia „Regelui” Hagi şi a avut şansa de a participa la turneul final al juniorilor D alături de „Academia Hagi” şi a va merge în Brazilia, în luna noiembrie, la turneul final al Cupei Naţiunilor Danone. La Buftea, soarta ambelor finale s-a decis la loviturile de departajare (finala mică Interstar Sibiu – Forex Braşov 0-3). Din cauza ploii, s-a decis mutarea jocurilor pe terenul sintetic, uzat şi îmbibat cu apă, iar echipa mai tehnică a întâmpina dificultăţi evidente. Academia a avut o posesie prelungită şi-a creat multe ocazii clare însă mingea nu a intrat în poartă si s-a ajuns la loviturile de departajare, unde abrudeanul a transformat ultimul penalty al echipe sale. Raducu a fost introdus în minutul 40, a creat pericol pe partea dreaptă si a fost foarte aproape de gol. Evoluţia lui a fost apreciată de către oficialii Academiei chiar dacă acest turneu a fost pentru copii născuţi in 2001, Răducu având evoluţii de la bine spre foarte bine.

[nggallery id=1960]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea