Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Protest spontan în parcul din centrul orașului Câmpeni, pentru a salva de la tăiere mai mulți arbori falnici, considerați o mândrie a localității

Publicat

în

Protest spontan în parcul din centrul orașului Câmpeni, pentru a salva de la tăiere mai mulți arbori falnici, considerați o mândrie a localității: Scrisoare deschisă către Consiliul Local Câmpeni

În această dimineață, mai mulți cetățeni din Câmpeni s-au adunat în centrul orașului și au organizat un protest spontan în parcul de lângă Piața „Avram Iancu” pentru a menține copacii seculari, considerați un reper de mândrie al Câmpeniului, alături de platanul votat „Arborele Anului în 2019”.

Ulterior, majoritatea celor participanți și-au dat mâinile și au format un lanț uman simbolic, prin care își exprimau intenția de a-i salva de la tăiere, copacii fiind deja marcați în acest scop. Ulterior, pentru a explica cu exactitate acțiunea de azi dimineață, participanții la acest protest au transmis următoarele:

 „În urma anunțului Primăriei Câmpeni de începere a derulării proiectului de modernizare a parcului din centrul orașului, astăzi, 2 noiembrie 2019, un grup de cetățeni ai orașului Câmpeni au organizat un protest spontan în parcul de lângă Piața „Avram Iancu”. Motivul care a stat la baza acestei întâlniri constă în nemulțumirea generată la nivelul comunității locale de proiectul de „Reabilitare și optimizare funcțional-estetică a centrului civic din orașul Câmpeni”, mai precis de decizia de tăiere a falnicilor copaci seculari din centrul orașului. Grupul prezent astăzi, compus din persoane de toate vârstele, își exprimă dezacordul cu privire la decizia factorilor locali de a moderniza parcul și piața centrală a orașului fără a menține copacii seculari, considerați un reper de mândrie al Câmpeniului, alături de platanul votat „Arborele Anului în 2019”. Cei prezenți își manifestă susținerea pentru modernizarea orașului, implicit a parcului, însă cu păstrarea și respectarea elementelor sale definitorii: <<statuia lui Avram Iancu înconjurată de măreții arbori de care e atât de multă nevoie în zilele toride de vară și nu numai>>, așa cum afirma unul dintre tinerii prezenți astăzi.”

Electrica Furnizare Discount

În încheiere, cei prezenți fac un apel la spiritul civic al tuturor cetățenilor de bună credință a acestui oraș să se alăture demersurilor pentru ca acest parc să nu devină victima „imaginației fanteziste și bolnave a acestor indivizi care nu au nicio legătură cu realitatea existentă. Dacă ne gândim că spiritul civic constă în a respecta legile şi a face tot ceea ce stă în puterea ta ca persoană pentru a contribui la buna funcţionare a societăţii, facem apel și la aleșii locali – Consiliul Local Câmpeni și primarul orașului Câmpeni – de a da dovadă de același spirit civic în folosirea banului public, a banilor noștri, a tuturor” concluzionează Grupul de Inițiativă  „Salvați Parcul Orașului Câmpeni”.

Totodată, acest grup de inițiativă a redactat și o scrisoare deschisă pe care o prezentăm în întregime:

Scrisoare deschisă către Consiliul Local Câmpeni

Consiliul Local Câmpeni – în favoarea cetățeanului

În calitate de cetățeni ai orașului Câmpeni, plătitori de taxe și impozite, ne exprimăm în mod deschis dezacordul privind modul de implementare al proiectului intitulat „Reabilitare și optimizare funcțional-estetică a centrului civic din orașul Câmpeni” propus de domnul primar Ioan Călin Andreș și aprobat în unanimitate de consilierii locali prin H.C.L. 46/23.04.2019. Pornind de la premisa că „Parcul este un spațiu verde, de utilitate publică, care deservește comunitatea locală ca întreg, cu plantații, alei și diferite construcții, pentru agrement și odihnă” considerăm necesară oprirea derulării proiectului și regândirea acestuia după o consultare reală a comunității. Menționăm că susținem atât dezvoltarea armonioasă a orașului, cât și proiectele care îmbunătățesc calitatea vieții la nivel local. Mai mult, credem cu tărie că, pentru a fi în favoarea comunității, orice demers trebuie să respecte nevoile cetățeanului, cadrul natural și particularitățile locale. De asemenea, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la mai multe aspecte dintre care menționăm:

  • multitudinea de lucrări aflate în curs de desfășurare cu termene mari de finalizare care dau orașului un aspect de șantier interminabil;
  • proiectul de modernizare a Casei de Cultură – nefinalizat – locație de desfășurare a manifestărilor de interes local pe perioada modernizării pieței centrale (de exemplu, serbările de iarnă pentru elevi);
  • costul mare al proiectului de modernizare al centrului orașului susținut integral din surse proprii, fără cofinanțare. Considerăm necesară reașezarea bugetului proiectului în limite normale, cu chibzuință și în limita bunului simț al suportabilității unui oraș de mărimea Câmpeniului;
  • implicare superioară în obținerea unor finanțări din fonduri europene prin POR sau similar.

În vederea discutării acestor aspecte precum și în vederea păstrării unui simbol al orașului – copacii seculari, de umbra cărora s-au bucurat nenumărate generații, alături de statuia ecvestră a lui Avram Iancu – invităm consilierii locali din orașul Câmpeni să coboare din sala de ședințe între noi și cu noi, cetățenii care respectăm și iubim natura, marți, 5 noiembrie 2019, în centrul orașului, în fața parcului, la ora 12.00. ”

Ovidiu CULDA

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Ştirea zilei

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Publicat

în

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Potrivit informațiilor transmise de către un cititor redacției ZiarulUnirea.ro pe ruta Alba Iulia – Cugir, județul Alba, în mijlocul de transport în comun, prevenția și protecția sunt un lux, ori o întâmplare.

„Ieri am mers pe această rută și am rămas efectiv îngrozit. Mai mult de jumătate din călători nu purtau deloc mască. Dar ce să ne mai mirăm dacă nici ȘOFERUL nu purta mască de protecție! Ce exemplu dă la ceilalți călători, dacă însăși șoferul nu poartă mască?

Pe de altă parte, era foarte mare înghesuială și plin de oameni în autobuz, bineînțeles, fără mască. Stăteau chiar și câte 3-4 unul lângă altul, fără mască. Un om stătea foarte aproape de mine și nu purta mască, „îmi sufla în gură” , cum s-ar spune.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Bineînțeles că am făcut o sesizare și către compania de transport, dar aceștia nu au răspuns în nici o manieră.

Dacă nu se iau măsuri concrete și sigure pentru prevenirea COVID-19 și controale intense în mijloacele de transport, cum am vrea să scăpăm de această pandemie? Ne mai mirăm de cazurile de COVID-19, când în mijloacele de transport oamenii stau ,,relaxați și fără mască de protecție”. Cel mai jignitor lucru, este că însăși șoferul nu poartă mască.

Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

O tânără de 20 de ani, însărcinată, a decedat după infectarea cu COVID: Ce s-a întâmplat cu bebelușul

Publicat

în

O tânără de 20 de ani, însărcinată, a decedat după infectarea cu COVID: Ce s-a întâmplat cu bebelușul

O tânără de 20 de ani din Năsăud, care era însărcinată, a decedat după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. Medicii au reușit să îi salveze copilul, în timp ce femeia se afla în comă, scrie Realitatea.net.

Tânăra se căsătorise în iunie și era însărcinată în 30 de săptămâni. Din păcate, nu a apucat să își vadă bebelușul. După ce femeia a intrat în comă, medicii au decis să intervină prin cezariană pentru a salva copilul.

Bebelușul născut prematur, la 7 luni, a fost trimis la o clinică din Cluj-Napoca. Mama ar fi luat virusul din familie. Prima care s-ar fi infectat ar fi fost o femeie de 56 de ani care a decedat marți noapte. Ulterior, a fost internată și nepoata ei de 20 de ani.

Electrica Furnizare Discount

Soțul femeii, mesaj dureros: „Te iubesc mult soția mea și te voi iubi mereu”

”În această zi, draga mea soție, Dumnezeu a ales să mi te ia de lângă mine, ceea ce nu am realizat că se va putea întâmpla. Ai lăsat în urmă un gol imens, ai luptat cât ai putut să mi te faci bine, dar Dumnezeu a ales că e mai bine alături de el. Îți mulțumesc mult, soția mea, pentru toate clipele frumoase și pentru tot timpul petrecut alături de mine și de familiile noastre, îți mulțumesc, soția mea, pentru pruncul nostru pe care l-ai adus pe lume, o să îl cresc, o să îl îngrijesc exact cum am fi făcut-o amândoi, de acolo de sus o să fii mândră de noi, și noi o să te iubim și o să ne rugăm pentru tine mereu, te iubesc cel mai mult și o să te iubesc până la sfârșitul vieții când o să ne întâlnim. Viața e nedreaptă uneori, dar tati știe că de acolo de sus ne veghezi și ești alături de noi! Te iubesc mult soția mea și te voi iubi mereu!!”, a scris D.R. pe Facebook.

O altă femeie din Piatra Neamț a murit la spital, alături de bebelușul său născut prematur. Tânăra era însărcinată în 6 luni atunci când a născut. Micuțul a murit la doar 2 zile după naștere, iar ulterior a murit și mama, din cauza COVID-19, transmite România TV. Soțul femeii îi acuză acum pe medici că aceasta s-ar fi infectat în spital pentru că ar fi fost pusă alături de persoane bolnave. Acesta spune că îi va acuza pe doctorii de la spitalul respectiv de malpraxis.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare