Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Program de formare profesională, cu teme interactive de abordare a relației dascăl – părinte – elev, la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Alba Iulia a început noul an școlar prin participarea cadrelor didactice la un program de formare profesională ,,ȘCOALA COMUNICĂRII”, organizat de  LEARNING ECOSYSTEM, Bucureşti şi susţinut de doamna Cristina Elena Neguţ, senior trainer în cadrul acestei asociații, potrivit unui comunicat de presă.

Scoala Avram Iancu din Alba Iulia03Acesta este un nou concept care să răspundă nevoilor de formare în triunghiul ziditor al educației: părinte – copil – dascăl.  Cursul include trei evenimente de învățare denumite generic ,,PE LOCURI!…FIȚI GATA!…START!” și cuprinde teme interactive de abordare a relației dascăl–părinte–elev. Acest curs are ca scop îmbunătățirea comunicării, precum și a calității relațiilor interumane.

Programul de formare a debutat cu o conferință de lansare ,,PE LOCURI”  , eveniment  la care au fost invitaţi să participe şi părinţii elevilor din Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu”. Dascălii au învăţat în cadrul trainingului de început de an  ,,FIȚI GATA!… metode inedite de abordare a relaţiei dascăl–părinte–elev: ESPERE şi SAPPE, care au fost o adevărată provocare pentru profesori.

Următoarele întâlniri se vor desfășura lunar și vor da ,,START”- ul  atelierelor de lucru, care se vor desfășura pe grupe distincte de lucru. Temele vor susține descoperirea provocărilor din aceste relații și modalitățile sănătoase de abordare a acestora.

,,În contextul societății de azi, relaționarea autentică și sănătoasă este tot mai necesară. În spațiul școlar, calitatea comunicării: părinte-profesor, profesor–elev, profesor-profesor, influențează actul educațional și capacitatea de a construi relații vii și stimulative cu elevii.

Acesta este motivul pentru care noi, dascălii  Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu”, am ales să parcurgem un program de formare ce vizează calitatea comunicării, din dorința de a răspunde permanent nevoii de dezvoltare personală a fiecărui elev”, a declarat prof. Elena Ignat, directorul Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” Alba Iulia. (V.N.)

[nggallery id=1001]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea