Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Primarul Mircea Hava, mulțumit de serviciul Pony car-sharing disponibil pentru testare gratuită în municipiu – ”Dacă albaiulienii îmbrățișează această idee smart, fenomenul ar putea îmbogăți experiența urbană”. Vezi cum funcționează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Mircea Hava este mulțumit de serviciul Pony car-sharing disponibil pentru testare gratuită în municipiu. Concluzia sa este că fenomenul ar putea îmbogăți experiența urbană din Alba Iulia, dacă albaiulienii îmbrățișează această idee smart:

”Sunt uimit și bucuros să constat cât de mult au ajuns albaiulienii să împartă. De la cărți, wi-fi, experiențe, evenimente, bunuri care ne prisosesc, devenim tot mai mult o comUNITATE care colaborează și dă mai departe. Adaug ultima experiență pe sistemul de la mine-la tine, pony car sharing. Puțină metodă asistată și explicată pe limba mea, până am descărcat aplicația. Apoi, găsit, deschis, urcat, condus, parcat. M-am despărțit de ideea că om mare-mașină mică nu se aplică. Excelentă opțiune, iar aplicația face exact ce zice că face. Simplu și eficient, iar pe deasupra gratis permanent până pe 9 octombrie. Dacă albaiulienii îmbrățișează această idee smart, fenomenul ar putea îmbogăți experiența urbană din Alba Iulia. Mobilitate fără garanții și rate. Please share!”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Din această lună, Alba Iulia figurează pe lista scurtă a oraşelor din România în care localnicii pot testa avantajele car sharing-ului, sistemul care le permite să „împartă“ maşinile cu care se deplasează în oraş.

Cum funcţionează?

Descarci aplicaţia GetPony din:

Google Play https://play.google.com/store/apps/details…

sau

AppStore-https://itunes.apple.com/ro/app/getpony/id1052595062?mt=8

Îţi faci cont gratuit.

Aplicaţia din smartphone îţi va arăta care este cea mai apropiată maşină în Alba Iulia. În oraș sunt disponibile 5 mașini Smart.

Deschizi maşina tot cu ajutorul aplicaţiei.

Te așezi la volan şi conduci. Astfel, ai intimitatea unei masini pe care o conduci singur, ca in cazul unui rent a car, însă nu trebuie să mergi la biroul de închirieri, nici să iei masina, nici sa o returnezi. La destinaţie poţi lăsa maşina oriunde găseşti un loc de parcare regulamentar şi fără taxe suplimentare. Astfel spus, foloseşti maşina unidirecţional. O iei de pe strada din jurul punctului de plecare şi o laşi tot pe stradă la destinaţie.

Cât costă în Alba Iulia?

Orice şofer cu buletin de Alba Iulia, care are permisul de conducere mai vechi de un an de zile, vârsta minimă de 21 de ani și nu a avut cont GetPONY până 27 august 2018 poate testa soluţia gratuit în perimetrul oraşului, până în 9 octombrie 2018.

Sistemul este testat în cadrul proiectului pilot #AlbaIuliaSmartCity de către PONY Car Sharing, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia.

După încheierea perioadei de testare gratuită, în funcţie de utilizarea soluţiei, compania PONY Car sharing va decide continuitatea acestui serviciu, contra cost, în Alba Iulia, oraș al cărui slogan turistic este Cealaltă Capitală.

Cât poate dura o cursă cu Pony?

Pentru că în Alba Iulia serviciul e gratuit în perioada de testare, iar numărul mașinilor este redus, cursele nu pot depăși o durată medie de 20 de minute. Astfel, se oferă posibilitatea unui număr cât mai mare de șoferi să încerce car sharing-ul.

De ce Pony?

La început, şoferii care au încercat Pony le caracterizau drept maşini micuţe și fâşneţe, aşa că s-a lipit uşor de ele porecla de „ponei”.

Avantajele car sharing-ului

Nu trebuie să plătești benzina, mentenanța sau parcarea. Față de închirierea normală, ce presupune birocrație și garanții, înscrierea într-un serviciu de car sharing se face o singură dată, apoi flota de mașini rămâne oricând la dispoziția ta.

Foto: Florin Duţulescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea