Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Primăria Aiudului a redeschis Piața Agroalimentară, ca urmare a Ordonanțe nr. 8

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Obligată de Ordonanța 8 primăria din Aiud a redeschis piața agro-alimentară

Deși edili aiudeni au spus în repetate rânduri pe paginile oficiale că Piața Agro-Industrială „Dr. Constantin Hagea” rămâne închisă în condițiile pandemiei de Covid-19, Comitetul Local pentru Situații de Urgențe (CLSU) a decis, ca urmare a apariției Ordonanței Militare nr.8 ca aceasta să se redeschidă!

Era, de altfel, singura piață agroalimentară din Aiud și a fost închisă ca urmare unei hotărâri luate tot de CLSU Aiud, deși Ordonanța Militară nr. 2 specifica faptul că pieţele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile şi măsurile de siguranţă din supermarketuri.

În urma apariției Ordonanţei Militare nr.8, CLSU Aiud, întrunit într-o ședință extraordinară a decis că, având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale piaţa municipală să fie redeschisă, fapt îmbucurător pentru locuitorii municipiului care de aproape o lună au fost obligați să se aprovizioneze cu produsele de sezon (cam veștede) din supermarketurile orașului sau să se unească mai mulți pentru a face o comandă fermă unuia dintre producătorii din localitățile învecinate.

Conform hotărârii CLSU Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud s-a deschis începând de sâmbătă, 11.04.2020, iar unitatea administrativ teritorială din municipiu va asigura activitatea pieței agroalimentare, evident cu anumite condiții.

Astfel, Piața va funcționa conform următorului program:

  • Marți între orele 09:00 – 13:00,
  • Joi între orele 09:00 – 13:00
  • și Sâmbătă între orele 09:00 – 14:00.

Accesul în incinta pieței se face doar dinspre Centru (pe partea dreaptă a Supermarketului „Cocoșul de Aur”) și ieșirea în capătul dinspre cartierul Micro.

Totodată producătorii agricoli au obligația: să se prezinte înainte cu minimum 30 minute de ora de deschidere a pieței, să folosească măști de protecție și mănuși, să utilizeze dezinfectant pe bază de alcool.

La rândul lor cumpărătorii au obligația de a purta măști de protecție și mănuși atunci când se află în incinta pieței și să nu depășească 15 minute pentru realizarea cumpărăturilor.

Hotărârea CLSU specifică faptul că autoritățile publice locale au obligația de a dezinfecta suprafețele prin stropire după închiderea zilei de piață, mesele (în fiecare zi) prin ștergere cu dezinfectant pe bază de clor, să dezinfecteze cântarele, să organizeze fluxul de intrare – ieșire din piață, poliția asigurând respectarea normelor legale și în cazul în care numărul producătorilor depășește capacitatea maximă permisă de restricțiile impuse de situația de urgență să organizeze rotirea acestora pentru a asigura tuturor posibilitatea de a-și expune și vinde marfa.

Dorel Lazăr


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 19 ani, din Sebeș, suspect că s-a urcat drogat la volan: Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 19 ani, din Sebeș, suspect că s-a urcat drogat la volan: Este cercetat de către polițiști Un tânăr de 19 de ani, din Sebeș, este suspectat că s-a urcat drogat la volan și este cercetat de către polițiști. Conform IPJ Alba la data de 18 aprilie 2024, în jurul orei 20.40, polițiștii rutieri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea