Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| „Prietenii lui Darius”, oaza de speranță și ajutor din Aiud, pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Prietenii lui Darius”, oaza de speranță și ajutor din Aiud, pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului

„Asociația „Prietenii lui Darius” este o adevărată oază de speranță și ajutor pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului. Am avut privilegiul de a discuta cu psihologul Adina Herța, cofondator al asociației, pentru a afla mai multe despre misiunea și viziunea lor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Numele „Prietenii lui Darius” nu este doar o etichetă, ci o poveste încărcată de sens. Darius, un băiețel curajos de doar 5 ani din Aiud, a fost diagnosticat cu autism la vârsta de 2 ani și jumătate. Inspirația pentru înființarea asociației a venit din experiența sa și din lupta părinților săi pentru a-i oferi cele mai bune șanse de dezvoltare.

Interviul cu Adina Herța dezvăluie că Darius a fost motorul care i-a adunat pe părinți, pe ea ca psiholog și pe mulți alți oameni cu suflet mare în jurul unei cauze comune. Scopul principal al asociației este de a oferi un centru de terapie specializată pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului. Într-o lume în care intervenția timpurie și terapia adecvată pot face o diferență semnificativă, inițiativa „Prietenii lui Darius” vine ca un sprijin esențial.

Centrul de Terapie este situat într-o locație prietenoasă și adaptată nevoilor copiilor. Dotările includ trei săli de terapie, o sală de integrare senzorială și un viitor loc de joacă în aer liber. În prezent, serviciile sunt susținute de părinți, dar asociația ia în considerare o colaborare cu un medic psihiatru pentru a facilita decontarea acestora prin intermediul asigurărilor de sănătate. Detalii precum acoperirea financiară și numărul de ședințe decontate într-o lună urmează a fi stabilite.

Un aspect esențial al asociației este tipul de terapie oferit: Terapia ABA (Applied Behavior Analysis). Această metodă este recunoscută pentru abordarea sa individualizată și eficientă în îmbunătățirea comportamentelor și abilităților copiilor cu autism. Echipa asociației este compusă din două terapeute specializate și o persoană voluntară, toți dedicați cauzei de a aduce schimbări semnificative în viața copiilor și a familiilor lor.

În cadrul asociației, Adina Herța colaborează strâns cu partenerii săi, Alexandra Tiutiu și soțul acesteia, Dan Mircea Tiutiu, părinții lui Darius.

Această echipă dedicată lucrează cu pasiune pentru a asigura că fiecare copil primește atenția și sprijinul necesare pentru a-și atinge potențialul maxim.

Sediul asociației se află pe strada Izvorului din municipiul Aiud, lângă pensiunea Mobis AL. În mediul online, pagina „Prietenii lui Darius” poate fi găsită pe Facebook, sub același nume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea