Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Prețul la benzină și la motorină în Alba, 10 martie: Costul carburanților la stațiile din oraș

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețul la benzină și la motorină în Alba, 10 martie: Costul carburanților la stațiile din oraș

Șoferii din toată țara s-au încolonat în cursul zilei de ieri, 9 martie, la pompele de alimentare cu carburanți ale benzinăriilor, ca urmare a unor zvonuri ce speculau o creștere enormă, peste noapte, la benzină și motorină, chiar din această zi.

Noile prețuri au fost afișate în cursul zilei de astăzi, iar câteva exemple sunt următoarele:

Benzinăriile OMW oferă carburanți de la 8.05 lei, în cazul MaxxMotion95, până la 8.77 lei, în cazul MaxxMotion Diesel.

Benzinăriile Florea oferă motorină la prețul de 8.09 lei per litru și benzină la 8.07 lei per litru.

Euroil oferă motorină la prețul de 9.08 lei per litru și benzină la 8.45 lei per litru.

CITEȘTE ȘI: Prețuri RECORD la carburanți: Peste 11 lei / litru la unele benzinării din România

Petrom oferă motorină la prețul de 7.99 lei per litru și benzină la 7.99 lei per litru.

Cele mai mici prețuri la benzină se găsesc la benzinăriile Lukoil, care vând benzină cu circa 7,5 lei pe litru, în creștere cu doar câțiva bani față de zilele trecute când, datorită unui preț în creștere la petrol, benzina a depășit pragul de 7 lei litru.

Aseară, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că nu există riscul să asistăm la creşteri mari de preţuri la benzină şi a făcut din nou apel la calm. Asta în timp ce preţul la una din benzinării a crescut în direct cu un leu.

„Este exclus ca să asistăm în România, la miezul nopţii, schimbări de preţ de 10 lei, 9 lei, 11 lei. Am vorbit cu premierul şi de mâine începe controale către benzinăriile care au avut o creştere nejustificată a preţului. Am discutat cu cei doi mari producători, cu OMV Petreom şi Rompetrol, nu se pune problema de preţuri de acest fel în benzinările lor. Va fi o creştere de 15 bani care va duce preţul tot la 8 lei. Nu au spus că nu din noaptea asta.

CITEȘTE ȘI: COZI kilometrice în Alba Iulia, la benzinării: Șoferii fac ultimul plin „ieftin” până la viitoarele scumpiri

O benzinărie care este deţinută de o companie dintr-un stat vecin, acolo unde a fost o greşeală pentru că preţul benzinei şi motorinei a fost plafonat, în Ungaria nu există produs, a ajuns penurie de benzină şi motorină, există ore de funcţionare. Este posibil ca sursele de aprovizionare să fie diferite şi să creeze această problemă. Efectiv la stocul de carburanţi, ca în România să nu existe stocuri este exclus. Se află încă în limite care să nu impună o creştere mare a preţului la benzină şi motorină.

Nu există niciun motiv să stăm la cozi, în România nu există riscul să rămânem fără carburant, nici azi, nici mâine, nici peste o săptămână, nici peste două. Nici peste trei, ceea ce mi se pare că o infiormaţie a unui preţ de la graniţa de vest a ajuns să creeze o panică, ceea ce mă face să cred că este un război hibrid. Infirmăm şi excludem fake-news-urile”, a declarat ministrul Energiei la Observator.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea