FOTO| Premieră medicală la Alba Iulia: Spitalul Judeţean de Urgență, primul spital judeţean din ţară cu ventilatoare mecanice la fiecare pat ATI

Sănătatea rămâne prioritatea numărul 1 a Consiliului Judeţean Alba. Alte 10 ventilatoare mecanice au fost puse în funcţiune la Spitalul Judeţean Alba, fiind achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.

Prin această ultimă achiziţie, Spitalul Judeţean Alba a devenit singura unitate medicală de acest tip din ţară în care fiecare pat ATI este dotat cu ventilator mecanic, extrem de necesar în lupta cu COVID 19. Astfel, a fost atinsă o ţintă pe care preşedintele Consilului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi-a propus-o la începutul pandemiei, când unităţile spitaliceşti nu erau complet pregătite pentru ventilarea mecanică a bolnavilor de COVID 19 aflaţi în stare gravă.

ELIT

„Am traversat cu toată atenţia această perioadă dificilă. Îi mulţumesc deputatului Florin Roman pentru implicarea în susţinerea judeţului Alba pe timpul pandemiei, firmelor TRANSAVIA şi IPEC, precum şi tuturor celor ce ne-au fost alături în demersul nostru, şi care au venit cu sprijin financiar atunci când aveam cu adevărat nevoie”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419