FOTO: Pregătiți-vă de plimbări pe două roți în Cetate – Bicicletele IVelo au ajuns la Alba Iulia

biciclete04Bicicletele pe care Asociația Green Revolution le va pune în scurt timp la dispoziția albaiulienilor și turiștilor amatori de plimbări pe două roți, pentru a vizita orașul sau pentru a a face turul Cetății Alba Carolina, au ajuns sâmbătă seara în municipiu.

Un număr de 60 de biciclete vor putea fi găsite în „Parcului Unirii” unde va fi deschis un centru de închirieri – o premieră pentru Alba Iulia care are astfel posibilitatea de a se alătura altor oraşe mari din ţară, partenere alături de Asociaţia Green Revolution în cadrul Programului IVelo.

ELIT

Misiunea Programului este introducerea bicicletei în peisajul vieţii urbane ca mijloc de transport alternativ. Lansat în 9 mai 2010 de Green Revolution şi Raiffeisen Bank, IVelo este prezent în Bucureşti, Buftea, Braşov, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Cu 11 centre de închiriere a bicicletelor şi aproximativ 1.000 de biciclete, IVelo a înregistrat 820.000 de utilizări în cei 4 ani de activitate. IVelo este cel mai important proiect multianual de bike-sharing din Romania”, spun reprezentanții administrației locale.

Bicicletele vor fi folosite gratuit de persoanele cu vârste de până la 16 ani şi de pensionari, iar iar pentru ceilalţi solicitanţi se va percepe un tarif de 3 lei/h sau 15 lei/24h (conform Protocolului de Colaborare încheiat cu Primaria Alba Iulia).

Alba Iulia este deschisă și va sprijini constant utilizarea bicicletelor în scop de agrement, dar și pentru dezvoltarea de mici afaceri verzi în oraș, atât pentru livrarea de bunuri, cât și pentru prestarea unor servicii. Ne dorim un oraș curat, cu oameni prietenoși cu mediul, prietenoși cu utilizarea bicicletelor și cu cei care le folosesc! Mai este mult de lucru în acest sens, însă primii pași trebuie făcuți și dezvoltarea ulterioară, încurajată! În ultimii 3 ani, Primăria a amenajat aproximativ 20 de km de piste de biciclete în Alba Iulia și va continua cu acest tip de investiții în anii viitori. Parteneriatul nostru cu Asociația Green Revolution din București (http://www.greenrevolution.ro/) și implementare proiectului “I’Velo” (http://www.ivelo.ro/) reprezintă o oportunitate pentru locuitorii municipiului, dar și pentru turiștii care ne vizitează. Prin această inițiativă de colaborare, Alba Iulia se poziționează curând pe harta celui mai mare program național de bike sharing, accesorizând calitatea spațiului public local, în special a celui specific zonei istorice, cu biciclete cochete, personalizate cu bun gust și gata de folosit!”, a precizat pentru ziarulunirea.ro Nicolaie Moldovan, administratorul public al municipiului Alba Iulia.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

4 Comentarii

mirciulica 23 martie 2014 at 22:48

Multumim H A v a .atat mai avem ce face in acest mirific oras.mai ceri spaga la orice firma vrea sa deschida ceva in Alba? Nu ti ajunge? Cat vrei sa i lasi la Horica hapsanule????

cornel 24 martie 2014 at 8:32

politia locala descarca

Citizen 24 martie 2014 at 8:35

O premiera pentru tine fata draga, acum trei-patru ani, a mai fost un centru de inchirieri in cetate, in parc, la pasaj. Nix documentare.

cristina 24 martie 2014 at 18:44

Si anul trecut a fost un centru de inchirieri biciclete la RYMA, chiar de succes, va mai fi si anul acesta. deci nu sunt primii si nici singurii cei de la primarie, din fericire vara asta va fi vara bicicletelor!!!

Comentariile sunt oprite