Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Pregătiți-vă de plimbări pe două roți în Cetate – Bicicletele IVelo au ajuns la Alba Iulia

Publicat

în

Bicicletele pe care Asociația Green Revolution le va pune în scurt timp la dispoziția albaiulienilor și turiștilor amatori de plimbări pe două roți, pentru a vizita orașul sau pentru a a face turul Cetății Alba Carolina, au ajuns sâmbătă seara în municipiu.

Un număr de 60 de biciclete vor putea fi găsite în „Parcului Unirii” unde va fi deschis un centru de închirieri – o premieră pentru Alba Iulia care are astfel posibilitatea de a se alătura altor oraşe mari din ţară, partenere alături de Asociaţia Green Revolution în cadrul Programului IVelo.

Misiunea Programului este introducerea bicicletei în peisajul vieţii urbane ca mijloc de transport alternativ. Lansat în 9 mai 2010 de Green Revolution şi Raiffeisen Bank, IVelo este prezent în Bucureşti, Buftea, Braşov, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Cu 11 centre de închiriere a bicicletelor şi aproximativ 1.000 de biciclete, IVelo a înregistrat 820.000 de utilizări în cei 4 ani de activitate. IVelo este cel mai important proiect multianual de bike-sharing din Romania”, spun reprezentanții administrației locale.

Electrica Furnizare Discount

Bicicletele vor fi folosite gratuit de persoanele cu vârste de până la 16 ani şi de pensionari, iar iar pentru ceilalţi solicitanţi se va percepe un tarif de 3 lei/h sau 15 lei/24h (conform Protocolului de Colaborare încheiat cu Primaria Alba Iulia).

Alba Iulia este deschisă și va sprijini constant utilizarea bicicletelor în scop de agrement, dar și pentru dezvoltarea de mici afaceri verzi în oraș, atât pentru livrarea de bunuri, cât și pentru prestarea unor servicii. Ne dorim un oraș curat, cu oameni prietenoși cu mediul, prietenoși cu utilizarea bicicletelor și cu cei care le folosesc! Mai este mult de lucru în acest sens, însă primii pași trebuie făcuți și dezvoltarea ulterioară, încurajată! În ultimii 3 ani, Primăria a amenajat aproximativ 20 de km de piste de biciclete în Alba Iulia și va continua cu acest tip de investiții în anii viitori. Parteneriatul nostru cu Asociația Green Revolution din București (http://www.greenrevolution.ro/) și implementare proiectului “I’Velo” (http://www.ivelo.ro/) reprezintă o oportunitate pentru locuitorii municipiului, dar și pentru turiștii care ne vizitează. Prin această inițiativă de colaborare, Alba Iulia se poziționează curând pe harta celui mai mare program național de bike sharing, accesorizând calitatea spațiului public local, în special a celui specific zonei istorice, cu biciclete cochete, personalizate cu bun gust și gata de folosit!”, a precizat pentru ziarulunirea.ro Nicolaie Moldovan, administratorul public al municipiului Alba Iulia.

Publicitate

Ştirea zilei

Angajări MASIVE din sursă externă în Jandarmerie 2021: 700 de posturi, scoase la concurs

Publicat

în

Jandarmeria Română anunță că angajează nu mai puțin de 700 de oameni în următoarea perioadă. Angajările se fac din „sursă externă” astfel încât nu este nevoie de vreo specializare deosebita.

„Te-ai gândit vreodată că poți să lucrezi în Jandarmeria Română, chiar daca ai absolvit o specializare economica sau un profil umanist? Cum poți obține unul dintre cele 700 de locuri de munca scoase la concurs din sursa externa? Primul pas este să-ți fixezi pentru mâine, 22 septembrie, un reminder care să-ți aducă aminte că încep înscrierile on-line la unitățile de jandarmi din țoață tara care scot posturi la concurs.

În scopul reducerii deficitului de personal, Jandarmeria Romana scoate la concurs 521 de posturi de subofițeri, 49 de posturi de ofițeri și 130 de posturi de personal contractual.

Electrica Furnizare Discount

Înscrierile se fac on-line, la unitățile de jandarmi care vor scoate posturi la concurs, în perioada 22 septembrie – 01 octombrie 2021

Fiecare inspectorat de jandarmi județean vă afișă pe paginile de internet proprii posturile disponibile care vor fi scoase la concurs, dar și calendarul tuturor etapelor premergătoare concursurilor.

Astfel, cine dorește să ocupe unul dintre cele 700 de posturi scoase la concurs prin încadrare directa din sursa externa vă accesa pagina de internet a inspectoratului de jandarmi județean pe care și-l alege și vă proceda la completarea cererilor puse la dispoziție, pe care le vă transmite pe o adresa de e-mail indicata.

CITEȘTE ȘI: Angajări din sursă externă în POLIȚIE 2021. MAI caută peste 400 de ajutori şef de post. Calendarul examenului

Informații complete cu privire la posturile existente se regăsesc, începând de mâine, pe site-urile inspectoratelor de jandarmi județene”, a anunțat marți Jandarmeria pe pagina oficiala de Facebook.

Anunțul Jandarmeriei a stârnit imediat comentarii ironice. „După cât timp avem voie să gazam oameni fară motiv?”, a întrebat un tânăr.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De la bal, la spital: Șoferii prinși băuți la volan sunt trimiși să lucreze la morgă

Publicat

în

De la bal, la spital: Șoferii prinși băuți la volan sunt trimiși să lucreze la morgă

Programul de reeducare a şoferilor din Republica Moldova, care se urcă băuți la volan, prevede ca aceștia să munceasă o zi la morgă. Pentru a-i responsaliza, polițiștii le oferă un curs de tratament special. Șoferii implicați în acest program au declarat că și-au învățat bine lecția și că nu vor mai încalca regulamentul rutier.

12 bărbați au ajuns la Centrul de Medicină Legală din Chișinău, unde au petrecut cinci ore, pe care, nu le vor uita niciodată. Înainte de a intra în morgă, toți au fost instruiți. Angajații de la morgă le-au amintit șoferilor pedepsiți că în locul persoanelor decedate puteau fi ei. Potrivit poliției, alcoolul este pe locul cinci în topul cauzelor accidentelor rutiere. Doar în acest an, 12 persoane au decedat din cauza alcoolului la volan, scrie Jurnal.md.

Unul dintre șoferii incluși în program a dezvăluit că nu credea că va fi prins vreodată de poliție, dar a fost privat de dreptul de a conduce mașina pentru jumătate de an. Un alt șofer povestește că a urcat la volan în stare de ebrietate, pentru că avea o urgență. Șoferii au spus că și-au învățat lecția și nu vor mai încălca legea.

Electrica Furnizare Discount

Șoferii, prinși băuți la volan, reeducați print-un program dur

Programul de reeducare a şoferilor prinşi băuţi la volan este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat în 2018 de Guvernul Republicii Moldova. Acesta prevede 12 sesiuni, în care șoferii participă la diverse instruiri privind riscurile consumului de alcool și merg în spitale, unde acordă asistență victimelor accidentelor rutiere.

Acum, șoferii, care urcă în stare de ebrietate la volan, rămân fără permis de conducere în baza unei hotărâri judecătorești și îl pot recupera doar după ce urmează programul, care durează trei luni şi costă patru mii de lei moldovenești, achitaţi de către şoferi. Potrivit poliției, șoferii băuți au provocat 83 de accidente rutiere, de la începutul anului.

sursa: Jurnal.md

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT RUTIER la Meteș: O persoană, BLOCATĂ, într-un autoturism, în urma coliziunii între două autovehicule

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT RUTIER la Meteș: O persoană, BLOCATĂ, într-un autoturism, în urma coliziunii între două autovehicule

Un accident rutier a avut loc marți, în jurul orei 22:00, pe raza localității Tăuți, din comuna Meteș.

Din primele informații intervine Detașamentul de pompieri Alba Iulia pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare.

Electrica Furnizare Discount

Este vorba despre coliziunea între două autoturisme, în urma căreia o persoană se află în stare conștientă, însă este blocată în autoturism.

În cadrul evenimentului a intervenit un autoturism pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru acordarea primului ajutor.

UPDATE, 00.02: Victima a fost transportată la spital de către echipajul SMURD iar alte trei persoane au fost asistate medical la locul producerii evenimentului.

UPDATE, ora 23.50: Traficul este în continuare blocat, pe ambele sensuri, pe o distanță de aproximativ doi kilometri.

UPDATE, ora 22.50: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat faptul că, o victimă de sex masculin, era blocat în unul din cele două autoturisme implicate în accident, ușa din stânga fiind inaccesibilă.

La momentul de față se lucrează la extragerea victimei din autoturism, victima fiind conștientă.

În continuare, forțele prezente la locul solicitării asigură și măsurile PSI necesare.

FOTO: arhivă

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare