Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Povestea unei absolvente a Colegiului Militar din Alba Iulia: De la influența spre cariera militară la funcția de ofițer specialist în Biroul de Mentenanță Aviație

Publicat

în

FOTO| Povestea unei absolvente a Colegiului Militar din Alba Iulia: De la influența spre cariera militară la funcția de ofițer specialist în Biroul de Mentenanță Aviație

O absolventă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și-a povestit parcursul în cariera militară, pornind de la dragostea față de cariera militară, insflată de verișoara sa, până când a ajuns să ocupe funcția de ofițer specialist în Biroul de Mentenanță Aviație din cadrul Bazei 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”.

„Se spune că mereu începuturile sunt dificile, însă atâta timp cât ai susținere din partea celor din jur și dorință de a performa nimic nu este imposibil.

Electrica Furnizare Discount

Domeniul în care activez îl pot defini ca fiind unul destul de complex, ce implică o multitudine de provocări și obstacole. Fiecare zi reprezintă un nou mister, iar soluționarea încercărilor la care suntem supuși se finalizează prin resimțirea celei mai mari satisfacții, momentul acela în care vezi că aeronava este funcțională, efectuază zborul fără nicio problemă, iar echipa aterizează în siguranță.

Faptul că ai contribuit oricât de puțin în a o vedea zburând, reușește să-ți ofere doza de bucurie din ziua respectivă.

Prin purtarea uniformei militare ți se acordă de către societate o etichetă, iar pentru mine această etichetă reprezintă apartenența la un întreg, disciplină, rigurozitate, patriotism, ordine și corectitudine, iar acestea din urmă sunt și valorile pe care le promovez.

„Ideea de a urma o carieră militară nu a fost dintotdeauna o opțiune pentru mine. Până în clasa a VIII-a visam să devin medic, însă în acel an perspectiva asupra viitoarei mele cariere a luat o întorsătură puțin diferită. Verișoara mea, absolventă a Colegiului Național Militar ‘‘Mihai Viteazul” din Alba Iulia, mi-a insuflat în acea perioadă ideea de carieră militară pe care am primit-o imediat cu mult entuziasm, deoarece știam că acest colegiu este unul de prestigiu, unde pregătirea și performanța elevilor sunt pe primul loc.

Am pășit în acestă etapă cu gândul de a deveni medic militar, însă începând cu clasa a XI-a aviația a început să capete o altă însemnătate pentru mine, de aici și alegerea mea în prezent.

Întrucât sunt o personă sociabilă, în cadrul activității pe care o desfășor, îmi place că reprezint un element cheie în cadrul comunicării dintre subunitățile bazei, agenții economici și alte unități militare, astfel încât orice problemă apărută să poată găsi o rezolvare într-un timp cât mai scurt.

Ca orice ofițer, îmi doresc să am o evoluție frumoasă în carieră, să ajung un stâlp important al acestui sistem, totodată și un camarad de nădejde.

Îmi doresc să reușesc să conduc și să coordonez o echipă de oameni foarte bine, încât să știe că în orice moment că se pot baza pe mine, la fel cum mă bazez eu în prezent pe oamenii ce mă înconjoară. Iubesc ca profesionalismul și ambiția să fie două dintre cele mai importante valori ce mă însoțesc și de aceea oricare ar fi drumul spre care m-aș îndrepta, viața fiind destul de imprevizibilă, îmi doresc să las o amprentă plăcută în urma mea și de ce nu, într-o bună zi să ajut la crearea unor noi valori, așa cum îmi doresc să ajung într-o bună zi și eu.

Deși nu am foarte mult timp de când am pășit pentru prima dată în această bază, pot spune că într-un timp foarte scurt aceasta a devenit a doua mea familie. Am fost primită călduros în acest mediu și încă din primele zile am simțit că acesta este un loc prielnic de a mă dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal.
Baza 95 Aeriană repezină punctul de lansare în viitoarea mea carieră și temelia în formarea mea ca ofițer inginer.

Unul dintre aspectele pe care m-am bazat mereu a fost acele că nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături. Cred că aceste cuvinte descriu cel mai bine colectivul din care fac parte. Sunt înconjurată de oameni minunați, bine pregătiți de la care am foarte multe de învățat.”

Sublocotenent Flavia – Lorena Hrițuleac are 23 de ani și ocupă funcția de ofițer specialist în Biroul de Mentenanță Aviație din cadrul Bazei 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”.

S-a născut în Petroșani, județul Hunedoara, iar începând cu vârsta de 14 ani a decis să urmeze cursurile Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia, considerând această decizie ca fiind unul dintre pașii importanți făcuți la acea vreme și care au ajutat-o să se definească astăzi ca om.

Următoarea etapă a fost absolvirea Academiei Tehnice Militare ‘‘Ferdinand I” din București, specializarea Aeronave și motoare de aviație, iar în prezent este studentă la programul de studii universitare de masterat în Ingineria Sistemelor Aeronautice al Academiei Tehnice Militare ‘‘Ferdinand I”, București.

Motto-ul după care își ghidează existența este al lui Albert Einstein: ,,Valoarea unui om rezidă în ceea ce dă el, nu în ceea ce e capabil să primească”.

Celor care vor să urmeze o carieră militară le transmite să-și urmeze inima dacă simt că acesta este drumul lor, dar să țină cont de aspectele ce caracterizeză majoritatea militarilor: disciplină, ambiție, respect și devotament.

Felicitări și mult succes în continuare!”,  au transmis reprezentanții paginii de socializare a Forțelor Aeriene Române.

Publicitate

Ştirea zilei

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Publicat

în

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat faptul că zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19, destinate preșcolarilor, elevilor și angajaților din învățământ vor fi livrate până la începutul săptămânii viitoare în școli.

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Electrica Furnizare Discount

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor.”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Publicat

în

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, aflat astăzi, 21 ianuarie 2022, în vizită în județul Alba, a precizat, la o conferință de presă desfășurată la biroul partidului, în legătură cu acțiunea primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, care a semnat demiterea președintelui Iohannis, la inițiativa AUR, următoarele: „Atunci când oamenii acționează împotriva partidului, nu rămân membri de partid”.

În urmă cu o săptămână, prin intermediul unui comunicat remis presei, PNL Alba susținea: „Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea președintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit. PNL a fost și va rămâne un partid în care libertatea de opinie e importantă și prezentă de la dezbatere până la decizie. Pentru absolut orice membru! Dar de aici și până la asocierea directă, publică, inclusiv prin semnătură, a unui liberal cu o formațiune ale cărei acțiuni ridică mari semne de întrebare, este cale lungă și denotă o deviere de la verticalitate, mai ales în ochii celor care te cunosc de o viață.

Electrica Furnizare Discount

Apetitul domnului Ponoran pentru AUR, partid care se joaca de-a demiterea președintelui într-o perioadă în care prioritățile sunt cu totul altele, îl plasează, din păcate, nu într-o „scăpare” de acceptat, cât într-o „ieșire” radicală unilaterală, dincolo de opțiunea colegilor de filială sau de valorile PNL. Un episod public calculat și provocat de dragul scandalului și diversiunii de pionii locali ai unui partid oportunist și speculant ce s-a folosit de orice prilej pentru a manipula, fără nicio soluție reală pentru români în cea mai grea perioadă pe care o traversează, ca toate țările din lume, România.

Îi respectăm primarului Zlatnei valul de încredere pe care îl are, de câteva mandate, din partea concetățenilor. Îi recunoaștem munca uriașă depusă pentru realizarea atâtor proiecte, despre care chiar și domnului primar ar trebui să-i fie clar că sunt rezultatul implicării și susținerii PNL . Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment și a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetățean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL.”

Astăzi, Ion Dumitrel, a fost galant după ce Cîțu nu și-a făcut temele la capitolul județul Alba:

„Așteptăm un punct de vedere al Biroului Național, în Biroul Județean s-a analizat și s-a discutat, colegul nostru a regretat, sperăm să nu se mai întâmple, așa cum s-a spus în comunicat ne pare rău și îi pare rău pentru greșeală, în activitatea lui în administrație este unul din primarii de succes!”, a declarat pentru ZiarulUnirea.ro, Președintele Consiliului Județean Alba și liderul filialei județene Alba, Ion Dumitrel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Publicat

în

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Sistemul de iluminat public din multe zone ale orașului Abrud va fi modernizat și reabilitat, printr-o investiție de aproape 800.000 de lei.

Primăria orașului Abrud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții: „Modernizare și reabilitare iluminat public în orașul Abrud, județul Alba.”

Valoarea totală este estimată la 795.000 lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

In prezent, in orașul Abrud, se constată existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse, fără însa a supradimensiona sistemele.

Pentru modernizarea iluminatului public stradal din orașul Abrud se va realiza următoarea soluție aprobată în cadrul documentației de avizare a lucrărilor de intervenții: modernizarea iluminatului public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED echipate cu un modul telegestiune – controller – (cate unul pentru fiecare aparat), înlocuirea kiturilor de montaj și implementarea sistemului de telegestiune.

Soluția tehnica constă în schimbarea corpurilor de iluminat respectiv montarea a 800 aparate de iluminat cu surse LED, după cum reiese din calculele luminotehnice pentru iluminat rutier amplasate pe stâlpi existenți.

Pentru alimentare se va utiliza rețeaua aeriană existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât și pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare a instalațiilor electrice de alimentare.

A fost aleasă ca variantă optimă recomandată deoarece indeplinește toate cerințele aferente temei de proiectare și a standardelor în vigoare, este în conformitate cu expertiza tehnică efectuată și prezintă următoarele avantaje:

  • obținerea unui sistem nou, modern și uniform din perspectiva iluminatului, care va aduce reducerea pentru o parte din costuri: atât întreținerii cât și prin diminuarea pierderilor și dezechilibrelor de rețea;
  • aducerea iluminatului public la valorile minime prescrise în standardele și normele în vigoare;
  • din punct de vedere luminotehnic vor fi eliminate zonele cu umbră și întuneric în zonele vizate;
  • controlul de la distanța al SIP și posibilitatea de a modifica scenariile privind pornire/oprirea și dimmingul aparatelor de iluminat;
  • informarea în timp real privind apariția defecțiunilor în sistem sau a funcționării defectuoase a unuia dintre elemente;
  • creșterea confortului vizual și al siguranței atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietonii angajați în trafic în zonele de risc;
  • reducerea costurilor de întreținere și mentenanță a sistemului față de un sistem de iluminat public clasic,
  • scăderea consumului de energie electrică prin folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare